Career/hu

From Kerbal Space Program Wiki
< Career
Revision as of 02:42, 26 December 2014 by NWM (talk | contribs) (+épületfejlesztés)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Careermodeicon.png

A karrier [career] játékmód egyike a KSP által kínált játékmódoknak, amely választási lehetőséget kínál a szabad játékot kínáló homokozó [Sandbox] mód ellenében. A karrier játékmód szívét a a tudományos tevékenységek jelentik, de ezen felül létfontosságú eleme a szerződések teljesítése, az anyagi fedezetek és a társadalmi megítélés figyelemmel tartása. Egy másik játékmód, a technológiai fejlődést követelő tudomány játékmód, amely lényegében ennek a karrier játékmód egy egyszerűbb változata, amely felfogható úgy, mint egy az állam áll minden költséget változat.

Áttekintés

A lényeges különbség a Homokozó módhoz képest, hogy a Kutató és Fejlesztő Intézmény nyitva van, a tudományos tevékenységek tudományos pontokat és leíró szöveget adnak, és csak olyan alkatrészekkel lehet építkezni, amelyek a technológia fa csomóin már elérhetővé váltak. Az alkatrészeknek anyagi költségei is vannak, amelyekhez a pénzügyi fedezetet a különböző ügynökségek [agencies] által felkínált szerződések [contract] teljesítésével kell megteremteni. A Küldetésirányítás épület csak ebben a karrier játékmódban működik. Ezen felül a megítélés [reputation] is egy mércéje a sikernek. Az Igazgatási Létesítménybe [Administration Facilty] is be lehet lépni, és lehetséges üzleti stratégiát választani, amelyekkel befolyásolhatjuk a küldetésünk pénzügyi (Funds), tudományos (⚛) és megítélésbeli (★) jövedelmezőségét. Egy másik sajátossága ennek a játékmódnak a szakterületek és tapasztalati pontok rendszere, amely a kerbonauták által elért meghatározó teljesítményén alapul, és az Űrhajós Kiképzőközpontban lehet legkényelmesebben szemmel követni. Ezen felül az űrközpont épületei fejletlen állapotban vannak a játék kezdetén és jelentős tőkét (Funds) áldozva az épületeket fokozatosan fel kell fejleszteni a céljaink eléréséhez.

Ezen felül megjegyzendő: a raktári járművek is elérhetőek lehetnek karrier módban, ha Easy (Könnyű) nehézségi szinten játszunk, vagy külön testre-szabjuk a nehézségi beállításokat.

A karrierben a fejlődés a tudományos tevékenység végrehajtásért kapott tudományos pontokért a technológia fán található tudományos vívmányokat jelentő csomópontokat lehet kinyitni. Minden játszma kezdetén csak a Start (kezdés) csomópont van csak megnyitva.

A játékot gyakran különböző fázisokra osztják. A játék elejét rendszerint a Kerbin körüli küldetések jelentik, ahol elég tudománypontot lehet gyűjteni a Mün és a Minmus küldetésekhez. A játék közepének lényegében ezeket a holdfelderítő küldetéseket tekintik. Ezeken a küldetéseken bőséges tudománypont-mennyiséget lehet begyűjteni a végjátéknak számító bolygóközi küldetésekhez szükséges felszerelések kifejlesztéséhez.

Lásd még