Difference between revisions of "Converter/hu"

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
m
m
 
Line 2: Line 2:
  
 
Az átalakítók típustól függően eltérő hatékonysággal működnek, viszont az átalakításhoz a szükséges alapanyagon túl mindig nagy mennyiségű [[electric charge/hu|elektromos energiát]] igényelnek.
 
Az átalakítók típustól függően eltérő hatékonysággal működnek, viszont az átalakításhoz a szükséges alapanyagon túl mindig nagy mennyiségű [[electric charge/hu|elektromos energiát]] igényelnek.
 +
 +
== Felhasználás ==
 +
Az átalakításhoz szükség van az átalakítóval kapcsolatban lévő nem üres [[ore tank/hu|érctárolóra]] és egy az átalakításnak megfelelő nem teli [[fuel tank/hu|hajtóanyagtartályra]].
 +
Az átalakítóra jobb-kattintva a következő választások lehetségesek:
 +
* '''''Start/Stop ISRU [Lf+Ox]''''' - [[liquid fuel/hu|folyékony üzemanyag]] és [[oxidizer/hu|oxidálószer]] a [[liquid fuel engine/hu|folyékony hajtóanyagú rakétahajtóművek]] igényeinek megfelelő arányban;
 +
* '''''Start/Stop ISRU [Monoprop]''''' - [[monopropellant/hu|egykomponensű hajtóanyag]];
 +
* '''''Start/Stop ISRU [LqdFuel]''''' - folyékony üzemanyag;
 +
* '''''Start/Stop ISRU [Ox]''''' - oxidálószer;
 +
 +
Az eljárás során a maghőmérséklet [core temperature] folyamatosan növekszik amíg el nem éri a termodinamikai egyensúlyát - valamint az átalakítás hatékonysága függ a maghőmérséklettől. A felszerelt [[radiator/hu|hősugárzók]] használhatók a termelt hő elvonásában, ezzel segítve a maghőmérsékletet az optimális érték közelében tartani.
  
 
== Elérhető átalakítók ==
 
== Elérhető átalakítók ==
 
{{Stats table converters}}
 
{{Stats table converters}}

Latest revision as of 23:13, 4 January 2016

Az átalakító [converter] egy olyan különleges alkatrész, amely bizonyos kitermelhető anyagokból (amely jelenleg az érc) a mindennapi küldetések során felhasználható üzemanyag előállítására képes. Ezzel fontos végső eleme a nyersanyag letapogatással kezdődő, nyersanyag-kitermeléssel folytatódó tevékenység sorozatnak.

Az átalakítók típustól függően eltérő hatékonysággal működnek, viszont az átalakításhoz a szükséges alapanyagon túl mindig nagy mennyiségű elektromos energiát igényelnek.

Felhasználás

Az átalakításhoz szükség van az átalakítóval kapcsolatban lévő nem üres érctárolóra és egy az átalakításnak megfelelő nem teli hajtóanyagtartályra. Az átalakítóra jobb-kattintva a következő választások lehetségesek:

Az eljárás során a maghőmérséklet [core temperature] folyamatosan növekszik amíg el nem éri a termodinamikai egyensúlyát - valamint az átalakítás hatékonysága függ a maghőmérséklettől. A felszerelt hősugárzók használhatók a termelt hő elvonásában, ezzel segítve a maghőmérsékletet az optimális érték közelében tartani.

Elérhető átalakítók

Kép Alkatrész Átmérő Költség
(Funds)
Tömeg
(t)
Max. Hőm.
(K)
Szívós­ság
(m/s)
Szívósság Áram­felvétel
(⚡/s)
Convert-O-Tron 125.png
Convert-O-Tron 125 1,25m 1 000 1,25 2 000 7 50 30
ISRU Converter.png
Convert-O-Tron 250 2,5m 8 000 4,25 2 000 7 50 30