Craft/hu

From Kerbal Space Program Wiki
< Craft
Revision as of 18:05, 25 March 2014 by NWM (talk | contribs) (Created page with "Az űrjármű avagy űreszköz['''craft''']['''vessel''']['''vehicle'''] egy olyan csoportosulása az alkatrészeknek[parts], mely egy command module|vezérlőmodu...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Az űrjármű avagy űreszköz[craft][vessel][vehicle] egy olyan csoportosulása az alkatrészeknek[parts], mely egy vezérlőmodul[command module] által van irányítva. Az űrjármű lehet emberi[manned], vagy talán helyesebben kerbáli irányítású, távvezérlésű, vagy automatikus, lehet kategorizálni mint a rakéta[rocket], függőleges helyzetből kilőve a kilövőálláson[launch pad], vagy mint egy repülőgép többnyire vízszintesen indulva a kifutópálya[runway] betonjáról. A holdjáró[rover] többnyire nem tud repülni, egyszerűen csak a felszínen cirkál. Az űrállomás[space station] tipikusan stabil pályán kering, az állomás[base] az égitest felszínen egy hasonlóan lehorgonyzott eszköz.

Azon felül ott vannakűrrepülők[spacelane], melyek olyan repülőgépek amelyek el tudják érni a keringési pályát. Néhány rakéta és a legtöbb űrrepülőgép képes elérni az alacsony szintű pályát bárminemű egység leválasztása nélkül, ezeket egyetlen-fokozattal-a-pályára[single-stage-to-orbit] (SSTO) néven szokták illetni.

Az űrjármű természetesen magában foglalhat több különböző űreszközt. A rakéták tipikusan hordozórakéta és rakomány[payload] részt tartalmaznak.

Az az eszköz amelyek nem irányítható a továbbiakban a roncs[debris] kategóriába tartozik és ha stabil pályán kering, akkor akár ítélet napig is veszélyeztethetik a többi űreszköz épségét.

A játék készítői mintapéldául és gyakorlás céljára készítettek néhány alapeszközt, ezek a raktári űrjárművek[stock craft].

Lásd még