Difference between revisions of "J-X4 "Whiplash" Turbo Ramjet Engine/hu"

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
(Created page with "{{:TurboJet Engine/Box}} A '''TurboJet Hajtómű [TurboJet Engine]''' egy légátáramoltató hajtómű amely a tartályokból felvett liquid fuel/hu|folyé...")
 
(kész)
Line 14: Line 14:
 
|Egy roppant fejlett hajtómű űrtechnikaszintű anyagokból készült a nagyon nagy teljesítmény érdekében. Ez az új típus a legfrissebb tolóerővektor-eltérítési és sűrítési technológiával rendelkezik. Ezt a hajtóművet a magas szintmagasságokon és sebességeken való működésre tervezték, és a C7 Aerospace mérnökei biztosítottak arról, hogy azokk a szivárgások megszűnnek, ha egyszer feljutnak oda.
 
|Egy roppant fejlett hajtómű űrtechnikaszintű anyagokból készült a nagyon nagy teljesítmény érdekében. Ez az új típus a legfrissebb tolóerővektor-eltérítési és sűrítési technológiával rendelkezik. Ezt a hajtóművet a magas szintmagasságokon és sebességeken való működésre tervezték, és a C7 Aerospace mérnökei biztosítottak arról, hogy azokk a szivárgások megszűnnek, ha egyszer feljutnak oda.
 
}}
 
}}
 +
 +
== Érdekesség ==
 +
Az alkatrész belső neve ''turboFanEngine'' ami egy teljesen másfajta hajtómű. A valós életben a [[w:hu:Gázturbinás sugárhajtómű|gázturbinás sugárhajtómű]] [turbojet] hajtómű kompresszorlapátjai a szívónyílásból a teljes levegőmennyiséget az égéstéren keresztül húzza, ellentétben a [[w:Turbofan|csőlégcsavaros gázturbina]] [turbofan], amely a beszívott levegő nagy részét a égésteret megkerülve az égésben való részvétel nélkül távozik a hajtómű hátulján. A turbojet hatékonyabb a nagy sebességnél és ritkább légkörben, de a turbofan sokkal csendesebb és alacsonyabb sebességtartományban hatékonyabb. Ezért a turbofan a szubszonikus repülőgépek, a turbojet a szuperszonikus [[plane/hu|repülőgépek]] jellegzetes hajtóműve.
  
 
== Hivatkozások ==
 
== Hivatkozások ==
 
<references/>
 
<references/>
 +
([[File:fund.svg|16px|link=]])
  
 
{{Parts}}
 
{{Parts}}
 
[[Category:Jet engines/hu]]
 
[[Category:Jet engines/hu]]

Revision as of 00:32, 7 September 2014

TurboJet Hajtómű
Az alkatrész képe
Sugárhajtómű által
C7 Aerospace Division
Méret 1,25m
Költség (teljes) 2 250,00 Funds
Tömeg (teljes) 1,80 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Ütésállóság 7 m/s
Kutatás Hypersonic flight.png Hypersonic Flight
Nyitóár 18 000 Funds
Mivel a verzió 0.15
Alkatrész­fajta jetEngineTurbo
Sugárhajtómű
Max. tolóerő 130 kN
Isp (max) 4000 s
Fogyasztás 0,66 Units of fuel/s
Levegő­fogyasztás 5,30 Air unit/s
Tolóerővektor-eltérítés 1 °
Testing Environments
On the surface ✓ Igen
In the ocean ✓ Igen
On the launchpad ✓ Igen
In the atmosphere ✓ Igen
Sub orbital ✓ Igen
In an orbit × Nem
On an escape × Nem
Docked × Nem
Fokozat ✓ Igen
Esemény ✓ Igen


A TurboJet Hajtómű [TurboJet Engine] egy légátáramoltató hajtómű amely a tartályokból felvett folyékony üzemanyagot éget el a beszívott levegő felhasználásával. Hasznos tudni, hogy a beszívott levegő az eszköz teljes terjedelmén belül képes áramlani, aminek következtében lényegtelen, hogy a hajtóműhöz képest hol helyezkednek el a légbeömlők.

Felhasználás

Nagy magasságokban és sebességnél a TurboJet Hajtómű nagy tolóerőt képes biztosítani, és az alacsony magasságokat és sebességeket nem számítva több tolóerőt szolgáltat mint a Basic Sugárhajtómű, de a fajlagos impulzusa alacsonyabb az alacsonyabb magasságokon, és nehezebb is 0,2 tonnával.

Ez a hajtómű hihetetlen hasznos a SSTO-k számára, és mondjuk Rockomax 48-7S rakétahajtóművekkel hajtóanyag hatékonyabb lehet, mint az üzemmódváltásra képes R.A.P.I.E.R. Hajtómű.[1]

Ahogy minden reakciós hajtóműnek, ennek a kifinomult sugárhajtóműnek is a " Thrust Limiter " feliratú állítósáv segítségével állítható be a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a műhelyekben és használat közben.

Termék leírása

Egy roppant fejlett hajtómű űrtechnikaszintű anyagokból készült a nagyon nagy teljesítmény érdekében. Ez az új típus a legfrissebb tolóerővektor-eltérítési és sűrítési technológiával rendelkezik. Ezt a hajtóművet a magas szintmagasságokon és sebességeken való működésre tervezték, és a C7 Aerospace mérnökei biztosítottak arról, hogy azokk a szivárgások megszűnnek, ha egyszer feljutnak oda.

Érdekesség

Az alkatrész belső neve turboFanEngine ami egy teljesen másfajta hajtómű. A valós életben a gázturbinás sugárhajtómű [turbojet] hajtómű kompresszorlapátjai a szívónyílásból a teljes levegőmennyiséget az égéstéren keresztül húzza, ellentétben a csőlégcsavaros gázturbina [turbofan], amely a beszívott levegő nagy részét a égésteret megkerülve az égésben való részvétel nélkül távozik a hajtómű hátulján. A turbojet hatékonyabb a nagy sebességnél és ritkább légkörben, de a turbofan sokkal csendesebb és alacsonyabb sebességtartományban hatékonyabb. Ezért a turbofan a szubszonikus repülőgépek, a turbojet a szuperszonikus repülőgépek jellegzetes hajtóműve.

Hivatkozások

  1. KSP V.23 -Vid#65- SPACE RACE . No Mods.” - YouTube szerző vaos3712

(Fund.svg)