Difference between revisions of "Kerbal Space Center/hu"

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
(just a link now... még csak egy link)
 
(Accomplished /kész)
Line 1: Line 1:
#REDIRECT [[Kerbal Space Center]]
+
{:Kerbal Space Center/Box}}
 +
[[File:KSC at night.png|thumb|A Kerbál Űrközpont este kivilágítva]]
 +
 
 +
A '''Kerbél Űrközpont [Kerbal Space Center]''' [(abbr. '''KSC''')], a [[Kerbin/hu|Kerbin]]en helyezkedik el, és jelenleg az egyetlen hely ahonnan küldetéseket lehet indítani. Több épület és szerkezet helyezkedik el a körülbelül 25 km² nagyságú síkságon, és úgy működik mint egy központ amely hozzáférést biztosít a játék minden részéhez..
 +
 
 +
== <span id="Functional Structures">Aktív Építmények </span> [Functional Structures] ==
 +
===  <span id="Vehicle Assembly Building">Jármű Összeszerelő Épület </span> [Vehicle Assembly Building] ===
 +
A [[Vehicle Assembly Building/hu|Jármű Összeszerelő Épület]] (VAB) egy nagy összeszerelő műhely az űrközpontban, ahol [[rocket/hu|rakétá]]kat és más függőlegesen indítható eszközöket lehet építeni. A VAB-ban épített [Craft/hu|eszközök]]et csak kilövőállásról lehet elindítani.
 +
 
 +
===  <span id="Launch pad">Kilövőállás </span> [Launch pad] ===
 +
A VAB-ban épített járművek [[launch pad/hu|kilövőállás]]ról indíthatók. Ez az inditó emelvényről csak függőleges indítást tesz lehetővé vagy el lehet róla gurulni egy [[Rover/hu|holdjáró]] jellegű járművel, mivel magasítva van a repülőgépeknek nincs elég helyük a felemelkedésre.
 +
 
 +
===  <span id="Space Plane Hangar">Űrrepülőgép Hangár </span> [Space Plane Hangar] ===
 +
Az [[Space Plane Hangar/hu|Űrrepülőgép Hangár]] (SPH) egy a VAB-hoz hasonló műhely amely [[Plane/hu|repülőgép]]ek és [[Spaceplane/hu|űrrepülő]]k építését teszi lehetővé vízszintes környezetben, és egy hagyományos kifutópályáról indíthatóak.
 +
 
 +
=== <span id="Runway">Kifutópálya </span> [Runway] ===
 +
Az Űrrepülőgép Hangárban épített járműveket a [[runway/hu|kifutópályá]]ról lehet elindítani. Természetesen leszálláshoz is lehet használni. Jelenleg egyetlen 1.8&nbsp;km hosszú kifutópálya van szolgálatban kelet-nyugati tájolással. Van még egy kifutópálya egy [[Insular Airfield/hu|szigeten]] délkeletre, amelyen le lehet szállni de nem lehet róla indítani. Alapértelmezésben a hangárban épített jármű 90°-os irányba (keletre) néz és a pálya nyugati véréről indul.
 +
 
 +
=== <span id="Tracking Station">Követő Állomás </span> [Tracking Station] ===
 +
A [[Tracking Station/hu|Követő Állomás]] hozzáférést enged, a folyamatban lévő küldetések megfigyelését és irányítását teszi lehetővé, beleértve a leszállt és vízreszállt egységeket. Megjegyzendő, ebbe nem értendő bele a balesetet szenvedett vagy más módon végződött küldetések. Bármely [[Kerbal/hu|kerbál]], jármű vagy [[debris/hu|roncs]] amely biztonságosan megérkezett a Kerbin felszínére itt visszanyerhető. A roncsokat követni és törölni is lehet itt. Az égitestek megfigyelése szintén itt történik.
 +
 
 +
=== <span id="Astronaut Complex">Űrhajós Kiképző Központ </span> [Astronaut Complex] ===
 +
A [[Astronaut Complex/hu|Űrhajós Kiképző Központ]]ban lehetséges űrhajósokat felvenni az eljövendő küldetések személyzetéhez.
 +
 
 +
==== <span id="Flag Pole">Zászlópózna </span> [Flag Pole] ====
 +
A [[Flag Pole/hu|Zászlópózna]] a Űrhajós Kiképző Központ előtt található és itt lehet beállítani az alapértelmezett küldetés zászlót.
 +
 
 +
=== <span id="Research and Development">Kutatás és Fejlesztés </span> [Research and Development] ===
 +
A [[Research and Development/hu|Kutatás és Fejlesztés]] épület megengedi a játékosoknak hogy újfajta alkatrészekhez jussanak a [[career/hu|karrier]] módban [[tech tree/hu|technológia fán]] lévő tudományok kifejlesztésével.
 +
 
 +
== <span id="Non-functional Structures">Passzív Építmények </span> [Non-functional Structures] ==
 +
=== <span id="Coolant Tanks">Hűtőfolyadék Tartályok </span> [Coolant Tanks] ===
 +
Egy nagy gömb-alakú hűtőfolyadék tartály megmászható létrával és annyi mint három kisebb tartály található a Kilövőállástól délnyugatra.
 +
 
 +
=== <span id="Water Tower">Víztorony </span> [Water Tower] ===
 +
A Kilövőállástól délkeletre található.
 +
 
 +
=== <span id="2. Flag Pole">Zászlópózna </span> [Flag Pole] ===
 +
A Kilövőállástól északnyugatra található egy második zászlópózna.
 +
 
 +
=== <span id="Mission Control">Küldetés Irányítás </span> [Mission Control] ===
 +
Egy kisebb épület a VAB-tól délre és a követőállomástól nyugatra. A [[Mission Control/hu|Küldetés Irányítás]] egyenlőre nem működik.
 +
 
 +
== A KSP helye a Kerbinen a Pályáról nézve ==
 +
A KSC egy durvány négyzet alakú homokos félszigeten van a keleti partján egy [[w:hu:Afrika|Afrika]]-alakú félszigeten. Hogy könnyeben megtalálható legyen az alábbi térképen vörös nyíl mutatja a helyét:
 +
<gallery>
 +
File:KSCorbit.jpg
 +
</gallery>
 +
 
 +
== Lásd még ==
 +
* [[Inland Kerbal Space Center/hu|Szárazföld belsejében fekvő Űrközpont]]
 +
* [[Insular Airfield/hu|Szigeti Repülőtér]]
 +
 
 +
[[Category:Locations/hu]]
 +
[[Category:Spaceport/hu]]

Revision as of 03:24, 28 April 2014

{:Kerbal Space Center/Box}}

A Kerbál Űrközpont este kivilágítva

A Kerbél Űrközpont [Kerbal Space Center] [(abbr. KSC)], a Kerbinen helyezkedik el, és jelenleg az egyetlen hely ahonnan küldetéseket lehet indítani. Több épület és szerkezet helyezkedik el a körülbelül 25 km² nagyságú síkságon, és úgy működik mint egy központ amely hozzáférést biztosít a játék minden részéhez..

Aktív Építmények [Functional Structures]

Jármű Összeszerelő Épület [Vehicle Assembly Building]

A Jármű Összeszerelő Épület (VAB) egy nagy összeszerelő műhely az űrközpontban, ahol rakétákat és más függőlegesen indítható eszközöket lehet építeni. A VAB-ban épített [Craft/hu|eszközök]]et csak kilövőállásról lehet elindítani.

Kilövőállás [Launch pad]

A VAB-ban épített járművek kilövőállásról indíthatók. Ez az inditó emelvényről csak függőleges indítást tesz lehetővé vagy el lehet róla gurulni egy holdjáró jellegű járművel, mivel magasítva van a repülőgépeknek nincs elég helyük a felemelkedésre.

Űrrepülőgép Hangár [Space Plane Hangar]

Az Űrrepülőgép Hangár (SPH) egy a VAB-hoz hasonló műhely amely repülőgépek és űrrepülők építését teszi lehetővé vízszintes környezetben, és egy hagyományos kifutópályáról indíthatóak.

Kifutópálya [Runway]

Az Űrrepülőgép Hangárban épített járműveket a kifutópályáról lehet elindítani. Természetesen leszálláshoz is lehet használni. Jelenleg egyetlen 1.8 km hosszú kifutópálya van szolgálatban kelet-nyugati tájolással. Van még egy kifutópálya egy szigeten délkeletre, amelyen le lehet szállni de nem lehet róla indítani. Alapértelmezésben a hangárban épített jármű 90°-os irányba (keletre) néz és a pálya nyugati véréről indul.

Követő Állomás [Tracking Station]

A Követő Állomás hozzáférést enged, a folyamatban lévő küldetések megfigyelését és irányítását teszi lehetővé, beleértve a leszállt és vízreszállt egységeket. Megjegyzendő, ebbe nem értendő bele a balesetet szenvedett vagy más módon végződött küldetések. Bármely kerbál, jármű vagy roncs amely biztonságosan megérkezett a Kerbin felszínére itt visszanyerhető. A roncsokat követni és törölni is lehet itt. Az égitestek megfigyelése szintén itt történik.

Űrhajós Kiképző Központ [Astronaut Complex]

A Űrhajós Kiképző Központban lehetséges űrhajósokat felvenni az eljövendő küldetések személyzetéhez.

Zászlópózna [Flag Pole]

A Zászlópózna a Űrhajós Kiképző Központ előtt található és itt lehet beállítani az alapértelmezett küldetés zászlót.

Kutatás és Fejlesztés [Research and Development]

A Kutatás és Fejlesztés épület megengedi a játékosoknak hogy újfajta alkatrészekhez jussanak a karrier módban technológia fán lévő tudományok kifejlesztésével.

Passzív Építmények [Non-functional Structures]

Hűtőfolyadék Tartályok [Coolant Tanks]

Egy nagy gömb-alakú hűtőfolyadék tartály megmászható létrával és annyi mint három kisebb tartály található a Kilövőállástól délnyugatra.

Víztorony [Water Tower]

A Kilövőállástól délkeletre található.

Zászlópózna [Flag Pole]

A Kilövőállástól északnyugatra található egy második zászlópózna.

Küldetés Irányítás [Mission Control]

Egy kisebb épület a VAB-tól délre és a követőállomástól nyugatra. A Küldetés Irányítás egyenlőre nem működik.

A KSP helye a Kerbinen a Pályáról nézve

A KSC egy durvány négyzet alakú homokos félszigeten van a keleti partján egy Afrika-alakú félszigeten. Hogy könnyeben megtalálható legyen az alábbi térképen vörös nyíl mutatja a helyét:

Lásd még