Kerbal Space Center/hu

From Kerbal Space Program Wiki
< Kerbal Space Center
Revision as of 03:24, 28 April 2014 by NWM (talk | contribs) (Accomplished /kész)
Jump to: navigation, search

{:Kerbal Space Center/Box}}

A Kerbál Űrközpont este kivilágítva

A Kerbél Űrközpont [Kerbal Space Center] [(abbr. KSC)], a Kerbinen helyezkedik el, és jelenleg az egyetlen hely ahonnan küldetéseket lehet indítani. Több épület és szerkezet helyezkedik el a körülbelül 25 km² nagyságú síkságon, és úgy működik mint egy központ amely hozzáférést biztosít a játék minden részéhez..

Aktív Építmények [Functional Structures]

Jármű Összeszerelő Épület [Vehicle Assembly Building]

A Jármű Összeszerelő Épület (VAB) egy nagy összeszerelő műhely az űrközpontban, ahol rakétákat és más függőlegesen indítható eszközöket lehet építeni. A VAB-ban épített [Craft/hu|eszközök]]et csak kilövőállásról lehet elindítani.

Kilövőállás [Launch pad]

A VAB-ban épített járművek kilövőállásról indíthatók. Ez az inditó emelvényről csak függőleges indítást tesz lehetővé vagy el lehet róla gurulni egy holdjáró jellegű járművel, mivel magasítva van a repülőgépeknek nincs elég helyük a felemelkedésre.

Űrrepülőgép Hangár [Space Plane Hangar]

Az Űrrepülőgép Hangár (SPH) egy a VAB-hoz hasonló műhely amely repülőgépek és űrrepülők építését teszi lehetővé vízszintes környezetben, és egy hagyományos kifutópályáról indíthatóak.

Kifutópálya [Runway]

Az Űrrepülőgép Hangárban épített járműveket a kifutópályáról lehet elindítani. Természetesen leszálláshoz is lehet használni. Jelenleg egyetlen 1.8 km hosszú kifutópálya van szolgálatban kelet-nyugati tájolással. Van még egy kifutópálya egy szigeten délkeletre, amelyen le lehet szállni de nem lehet róla indítani. Alapértelmezésben a hangárban épített jármű 90°-os irányba (keletre) néz és a pálya nyugati véréről indul.

Követő Állomás [Tracking Station]

A Követő Állomás hozzáférést enged, a folyamatban lévő küldetések megfigyelését és irányítását teszi lehetővé, beleértve a leszállt és vízreszállt egységeket. Megjegyzendő, ebbe nem értendő bele a balesetet szenvedett vagy más módon végződött küldetések. Bármely kerbál, jármű vagy roncs amely biztonságosan megérkezett a Kerbin felszínére itt visszanyerhető. A roncsokat követni és törölni is lehet itt. Az égitestek megfigyelése szintén itt történik.

Űrhajós Kiképző Központ [Astronaut Complex]

A Űrhajós Kiképző Központban lehetséges űrhajósokat felvenni az eljövendő küldetések személyzetéhez.

Zászlópózna [Flag Pole]

A Zászlópózna a Űrhajós Kiképző Központ előtt található és itt lehet beállítani az alapértelmezett küldetés zászlót.

Kutatás és Fejlesztés [Research and Development]

A Kutatás és Fejlesztés épület megengedi a játékosoknak hogy újfajta alkatrészekhez jussanak a karrier módban technológia fán lévő tudományok kifejlesztésével.

Passzív Építmények [Non-functional Structures]

Hűtőfolyadék Tartályok [Coolant Tanks]

Egy nagy gömb-alakú hűtőfolyadék tartály megmászható létrával és annyi mint három kisebb tartály található a Kilövőállástól délnyugatra.

Víztorony [Water Tower]

A Kilövőállástól délkeletre található.

Zászlópózna [Flag Pole]

A Kilövőállástól északnyugatra található egy második zászlópózna.

Küldetés Irányítás [Mission Control]

Egy kisebb épület a VAB-tól délre és a követőállomástól nyugatra. A Küldetés Irányítás egyenlőre nem működik.

A KSP helye a Kerbinen a Pályáról nézve

A KSC egy durvány négyzet alakú homokos félszigeten van a keleti partján egy Afrika-alakú félszigeten. Hogy könnyeben megtalálható legyen az alábbi térképen vörös nyíl mutatja a helyét:

Lásd még