Difference between revisions of "LV-N "Nerv" Atomic Rocket Motor/hu"

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
m (Blanked the page)
m (Reverted edits by Rocketing Rudolph (talk) to last revision by NWM)
 
Line 1: Line 1:
 +
{{:LV-N Atomic Rocket Motor/Box}}
  
 +
Az '''LV-N "Nerv" ''(Ideg)'' Nukleáris Rakétamotor [LV-N Atomic Rocket Motor]''' egy alacsony tolóerejű de magas hatékonyságú [[rocket engine/hu|rakétahajtómű]]. Mintájául a valós világunk [[wikipedia:nuclear thermal rocket|nukleáris rakétahajtóműve]] szolgál, amely a reaktorban az atomhasadást használja a folyékony hidrogén hevítésére, így hajtva ki azt a rakéta fúvókáján.
 +
:''Habár jelenleg ({{version|1.0.4|}}) egy hibrid kivitel, amely [[liquid fuel/hu|folyékony üzemanyaggal]] üzemel. Ez nagyban a programozás megkötöttségeinek tudható be, ahogy az alkatrész konfigurációs fájljában is olvasható - igaz a valós megfelelője is működhetne folyadékokkal, de némileg alacsonyabb hatékonysággal.''
 +
 +
== Felhasználás ==
 +
Az LV-N egész alacsony tolóerővel rendelkezik, csak az [[LV-909 Liquid Fuel Engine/hu|LV-909]] hajtómű rendelkezik kevesebb tolóerővel a [[Radial size/hu|méretosztályában]], és a 3 tonnás tömege eredményezi a legrosszabb [[thrust-to-weight ratio/hu|tolóerő súly arányt]] az összes folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű közt. A hajtóanyag-hatékonysága a sűrűbb [[atmosphere/hu|légkörön]] belül katasztrofálisan rossz, ezért csak ritka légkörű égitesteken használható, vagy csak nagyobb magasságokban. Tisztán a felemelkedéshez ezen tulajdonságai miatt nem alkalmas jelentősebb légkörrel vagy nagyobb tömegvonzással rendelkező égitesteken légkörű égitesteknél.
 +
 +
De ahogy kilép a légkörből a hatékonysága fenomenálissá válik a légüres térben: [[Specific impulse/hu|I<sub>sp</sub>]]= 800 s. Magasan a jobb a fajlagos impulzusa összevetve az összes [[reaction engine/hu|folyékony hajtóanyagú rakétahajtóművel]]. Csak az ionhajtóműves [[PB-ION Electric Propulsion System/hu|PB-ION Elektromos Hajtásrendszer]] jobb ennél, de lényegesen gyengébb tolóerővel. Ez az említésre méltó hatékonyság teszi roppant népszerűvé a bolygóközi utazások számára. Viszont ezen felül tudni kell róla, hogy nem rendelkezik [[thrust vectoring/hu|tolóerővektor-eltérítéssel]], és hogy mivel csak folyékony hajtóanyagot fogyaszt, másfajta [[fuel tank/hu|tartályokat]] igényel.
 +
 +
Hajlamos a [[overheating/hu|túlhevülésre]], de önállóan rendszerint ⅓-ig jut a túlhevüléscsík, viszont többedmagával többszörös-illesztőkre, -csatolókra helyezve, vagy a [[Rockomax Jumbo-64 Fuel Tank/hu|Rockomax Jumbo-64 Hajtóanyagtartály]] alatt végzetesen is túlhevülhet.
 +
 +
A többi [[reaction engine/hu|reakciós hajtóműhöz]] hasonlóan, a [[VAB/hu|műhelyekben]] és a küldetés közben ennek az nukleáris rakétamotornak is [[tweakable/hu|beállítható]]  a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a ''"''' Thrust Limiter '''"'' feliratú állítósáv segítségével.
 +
 +
== Termék leírása ==
 +
{{Quote
 +
|Annak ellenére, hogy egy nagy ijesztő sugárveszély jel van festve az oldalára, rádióaktív gázokat ereget, és hajlamos a túlhevülésre, az LV-N Nukleáris Rakétamotor ártalmatlan. Többnyire.
 +
|manufacturer=JKJSP}}
 +
 +
== Érdekesség ==
 +
* Az alkatrész leírása Douglas Adams humoros sci-fi novellájára, a "Többnyire Ártalmatlan [Mostly Harmless]"-ra utal.
 +
 +
{{Parts}}
 +
[[Category:Liquid fuel engines/hu]]

Latest revision as of 18:27, 17 March 2017

LV-N "Nerv" Atomic Rocket Motor
Az alkatrész képe
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű által
Jebediah Kerman's Junkyard and Spacecraft Parts Co

Méret 1,25m
Költség (teljes) 10 000,00 Funds
Tömeg (teljes) 3,00 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2500 K
Volume  ?
Ütésállóság 12 m/s
Kutatás Tech tree nuclear propulsion.png Nuclear Propulsion
Nyitóár 45 000 Funds
Mivel a verzió 0.17
Alkatrész­fajta liquidEngineLV-N.cfg
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű
Max. tolóerő (1 atm) 13,88 kN
(vákuum) 60,00 kN
Isp (1 atm) 185 s
(vákuum) 800 s
Fogyasztás 1,53 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés Nem
Testing Environments
On the surface Igen
In the ocean Nem
On the launchpad Nem
In the atmosphere Igen
Sub orbital Igen
In an orbit Igen
On an escape Igen
Docked Nem
Fokozat Igen
Esemény Igen

Az LV-N "Nerv" (Ideg) Nukleáris Rakétamotor [LV-N Atomic Rocket Motor] egy alacsony tolóerejű de magas hatékonyságú rakétahajtómű. Mintájául a valós világunk nukleáris rakétahajtóműve szolgál, amely a reaktorban az atomhasadást használja a folyékony hidrogén hevítésére, így hajtva ki azt a rakéta fúvókáján.

Habár jelenleg (1.0.4) egy hibrid kivitel, amely folyékony üzemanyaggal üzemel. Ez nagyban a programozás megkötöttségeinek tudható be, ahogy az alkatrész konfigurációs fájljában is olvasható - igaz a valós megfelelője is működhetne folyadékokkal, de némileg alacsonyabb hatékonysággal.

Felhasználás

Az LV-N egész alacsony tolóerővel rendelkezik, csak az LV-909 hajtómű rendelkezik kevesebb tolóerővel a méretosztályában, és a 3 tonnás tömege eredményezi a legrosszabb tolóerő súly arányt az összes folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű közt. A hajtóanyag-hatékonysága a sűrűbb légkörön belül katasztrofálisan rossz, ezért csak ritka légkörű égitesteken használható, vagy csak nagyobb magasságokban. Tisztán a felemelkedéshez ezen tulajdonságai miatt nem alkalmas jelentősebb légkörrel vagy nagyobb tömegvonzással rendelkező égitesteken légkörű égitesteknél.

De ahogy kilép a légkörből a hatékonysága fenomenálissá válik a légüres térben: Isp= 800 s. Magasan a jobb a fajlagos impulzusa összevetve az összes folyékony hajtóanyagú rakétahajtóművel. Csak az ionhajtóműves PB-ION Elektromos Hajtásrendszer jobb ennél, de lényegesen gyengébb tolóerővel. Ez az említésre méltó hatékonyság teszi roppant népszerűvé a bolygóközi utazások számára. Viszont ezen felül tudni kell róla, hogy nem rendelkezik tolóerővektor-eltérítéssel, és hogy mivel csak folyékony hajtóanyagot fogyaszt, másfajta tartályokat igényel.

Hajlamos a túlhevülésre, de önállóan rendszerint ⅓-ig jut a túlhevüléscsík, viszont többedmagával többszörös-illesztőkre, -csatolókra helyezve, vagy a Rockomax Jumbo-64 Hajtóanyagtartály alatt végzetesen is túlhevülhet.

A többi reakciós hajtóműhöz hasonlóan, a műhelyekben és a küldetés közben ennek az nukleáris rakétamotornak is beállítható a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a " Thrust Limiter " feliratú állítósáv segítségével.

Termék leírása

Annak ellenére, hogy egy nagy ijesztő sugárveszély jel van festve az oldalára, rádióaktív gázokat ereget, és hajlamos a túlhevülésre, az LV-N Nukleáris Rakétamotor ártalmatlan. Többnyire.

Jebediah Kerman's Junkyard and Spacecraft Parts Co

Érdekesség

  • Az alkatrész leírása Douglas Adams humoros sci-fi novellájára, a "Többnyire Ártalmatlan [Mostly Harmless]"-ra utal.