Launch/hu

From Kerbal Space Program Wiki
< Launch
Revision as of 12:21, 6 November 2014 by NWM (talk | contribs) (+kilövés - költség)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Launch icon.png
Az indítás, (kilövés) [launch] rendszerint első lépése a küldetéseknek. A Jármű Összeszelő Épület (VAB) és az Űrrepülőgép Hangár (SPH) kezelőfelületén is megtalálható (jobboldalt-fenn) az ikonja. Ilyenkor az ikonra klikkelve lehet az adott műhelyben lévő járművet az útjára indítani. Ekkor műhelyből a VAB esetén kilövőállásra illetve a SPH esetén a kifutópályára kerülnek a járművek, és karrier játékmód estén a jármű költsége levonódik a megtakarításból. A kilövőállásra kerülő nagyobb rakéták eldőlésének, és a hajtóművek a rájuk nehezedő súly miatti összeroppanásának veszélyét csökkenteni lehet a TT-18A Kilövési Stabilitásnövelők megfelelő alkalmazásával.

Egy másik lehetőség az indításra, ha az Űrközpont menüjében a kilövőállásra vagy a kifutópályára klikkelünk. Ekkor ha a létesítmény szabad, akkor az elmentett járműveink közül kiválaszthatjuk az indítandó típust és a zöld Launch (indítás) ikonra klikkelve kezdhetjük meg a küldetést. Ha a létesítmény foglalt, akkor a következő menü jelenik meg:

  • Go to the Hajóneve on Launchpad/Runway - Menj az ott lévő eszközhöz...
  • Clear the Launchpad/Runway and proceed (Recover Hajóneve) - Begyűjti az ott található eszközt, és kezdődhet az indítás
  • Abort launch - Indítás törlése, vagy inkább minden marad ahogy volt...

Az indítást az elején meg lehet szakítani egy Esc lenyomásra felugró menüben a Space Center (Űrközpont) választásával (ebben az esetben a jármű az indítási ponton marad, a játék az Űrközpont menüre vált), vagy egy begyűjtés kezdeményezésével. Ez utóbbi esetben visszakapjuk a befektetésünket (karrier játékmód esetén) és visszalépünk a műhelybe. Ha a küldetés megkezdése mellett döntünk, akkor a kezdőfokozat indításával útjára indíthatjuk a járművünket.