Difference between revisions of "Launch Pad/hu"

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Line 24: Line 24:
 
Az ablak listázza az elérhető hajókat.
 
Az ablak listázza az elérhető hajókat.
  
==== <span id="Ship name and description">Ship name and description (Hajó neve és leírása)</span> ====
+
==== <span id="Ship name and description">Hajó neve és leírása</span> ====
 
Ez ablak a kiválasztott eszközt mutatja, a mentés során mellékelt rövid leírással együtt. Itt szintén meg lehet változtatnia a jelenlegi küldetés [[Flag (Image)/hu|zászlaját]].
 
Ez ablak a kiválasztott eszközt mutatja, a mentés során mellékelt rövid leírással együtt. Itt szintén meg lehet változtatnia a jelenlegi küldetés [[Flag (Image)/hu|zászlaját]].
  
Line 36: Line 36:
 
* '''Reset''' (Újraindít) - Visszacsinál minden változtatást, és újranépesíti a kiindulási személyzet tárolókat.
 
* '''Reset''' (Újraindít) - Visszacsinál minden változtatást, és újranépesíti a kiindulási személyzet tárolókat.
  
 +
==== <span id="Available crew">Available crew (Elérhető legénység)</span> ====
 +
A elérhető legénység mezőben egy egyszerű lista van a küldetéshez felhasználható legénységről, név szerint felsorolva, mutatva a képességeiket: Courage (bátorság) és Stupidity (butaság).
 +
:Az egyetlen elérhető menü:
 +
 +
* '''Go to Astronaut Complex''' (Menj a Űrhajós Kiképzőközpontba) - ez a felhasználót az [[Astronaut Complex/hu|Űrhajós Kiképzőközpont]] kezelőfelületére repíti. Az Űrhajós Kiképzőközpont menüjéből kilépve az új küldetés menübe tér vissza.
 +
 +
A felhasználó legénységet adhat a járművéhez az '''Available crew''' mezőből, egyszerűen a kiválasztandó asztronauta föl kell mozdítani az egérmutatót, és rá kell klikkelni a megjelenő zöld mezben lévő pipára. Az asztronauta erre átmegy a következő szabad ülésbe. A személyzet tagjainak másik ülésbe történő áthelyezése egy ráklikkeléssel és a másik szabad ülésre áthúzásával történhet. A hajóról való eltávolítás a kiválasztott egyedre való rámutatáskor megjelenő vörös mezőben lévő X-re kell ráklikkelni. Ezzel visszatér '''Available crew''' mezőre. Az üres ülésre való klikkeléskor nem történik semmi.
  
 
[[Category:Space Center Buildings/hu]]
 
[[Category:Space Center Buildings/hu]]

Revision as of 23:37, 4 May 2014

Launch pad/Box A Kilövőállás [Launch Pad] egy létesítmény Kerbál Űrközpontban, amely elsősorban a Jármű Összeszerelő Épületben készült eszközök kilövésére szolgál.

A kilövőállás rövid távolságra van a Jármű Összeszerelő Épülettől. A nyugati oldalán egy rövid rámpa amely megengedi, hogy a kerekes járművek le tudjanak hajtani róla az indítás után. A többi oldalon felszerelés és lángterelők találhatóak, és a lejtők is sokkal meredekebbek és veszélyesebb lemenni rajtuk. Több különböző létesítmény található a közelében és egy széles sín amely az rámpa alapjaitól a műhely fő ajtajáig tart. A kilövőálláson nincs kilövőtorony, helyette TT18-A Kilövési Stabilitásnövelőkkel lehetséges növelni a stabilitást és a támasztást.

Kezelői Felület [Game interface]

A kilövőállást kétféle módon lehet elérni. Az Űrközpont-nézet és a műhely belsejéből.

Az Űrközpontból

Ha egy jármű maradványai a kilövőálláson maradva gátolják, ahogy a korábbi el nem indított rakéták, egy figyelmeztető felirat ugrik fel: LaunchPad not clear járműneve is already on the launchpad' (a kilövőállás nem üres, járműneve már a kilövőálláson van), ahol a járműneve valamely jármű, amelyet betöltésre került de nem lett indítva.

A menün a következő választásokat kínálja:
  • Go to járműneve on pad (Menj a járműnevé-hez a kilövőállásra) - A kilövőállásra megy az előzőleg otthagyott járműhöz.
  • Clear the LaunchPad and proceed (recover járműneve) - (Megtisztítja a kilövőállást és begyüjti a járműnevé-t - Tiszta kilövőállás, és megnyíló Launch new mission (Új küldetés indítása) menü.
  • Abort the launch (Töröld az indítást) - Becsukja az ablakot és az űrállomás-nézeten marad.

Ha a kilövőállás üres, az "új küldetés" ablak nyílik ki. Ez a menü négy mezőre van osztva:

Launch new mission (Új küldetés indítása)

Az ablak listázza az elérhető hajókat.

Hajó neve és leírása

Ez ablak a kiválasztott eszközt mutatja, a mentés során mellékelt rövid leírással együtt. Itt szintén meg lehet változtatnia a jelenlegi küldetés zászlaját.

Parts with crew capacity (Legénység tárolására képes alkatrészek)

Ez a mező megjeleníti az összes alkatrészt amelynek ülése van, mint a parancsnoki kabin illetve a leszálló kabin, és a megfelelő alkatrészeket automatikusan feltölti legénységgel, míg a többit üresen hagyja. Az elérhető választási lehetőségek a következőek:

  • Fill (Feltölt) - Feltölti az összes megmaradt ülést a rendelkezésre álló legénység mezőből. Ha több az ülés mint az elérhető személyzet, akkor a kimaradó ülések üresek maradnak.
  • Clear (Töröl) - Eltávolítja a teljes legénységet a hajóról, és visszahelyezi az elérhető legénység mezejébe.
  • Reset (Újraindít) - Visszacsinál minden változtatást, és újranépesíti a kiindulási személyzet tárolókat.

Available crew (Elérhető legénység)

A elérhető legénység mezőben egy egyszerű lista van a küldetéshez felhasználható legénységről, név szerint felsorolva, mutatva a képességeiket: Courage (bátorság) és Stupidity (butaság).

Az egyetlen elérhető menü:
  • Go to Astronaut Complex (Menj a Űrhajós Kiképzőközpontba) - ez a felhasználót az Űrhajós Kiképzőközpont kezelőfelületére repíti. Az Űrhajós Kiképzőközpont menüjéből kilépve az új küldetés menübe tér vissza.

A felhasználó legénységet adhat a járművéhez az Available crew mezőből, egyszerűen a kiválasztandó asztronauta föl kell mozdítani az egérmutatót, és rá kell klikkelni a megjelenő zöld mezben lévő pipára. Az asztronauta erre átmegy a következő szabad ülésbe. A személyzet tagjainak másik ülésbe történő áthelyezése egy ráklikkeléssel és a másik szabad ülésre áthúzásával történhet. A hajóról való eltávolítás a kiválasztott egyedre való rámutatáskor megjelenő vörös mezőben lévő X-re kell ráklikkelni. Ezzel visszatér Available crew mezőre. Az üres ülésre való klikkeléskor nem történik semmi.