Difference between revisions of "Launch Pad/hu"

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
(accomplished /elkészült)
m (XZise moved page Launch pad/hu to Launch Pad/hu: use official name)
(No difference)

Revision as of 12:24, 1 August 2014

Launch pad/Box A Kilövőállás [Launch Pad] egy létesítmény Kerbál Űrközpontban, amely elsősorban a Jármű Összeszerelő Épületben készült eszközök kilövésére szolgál.

A kilövőállás rövid távolságra van a Jármű Összeszerelő Épülettől. A nyugati oldalán egy rövid rámpa amely megengedi, hogy a kerekes járművek le tudjanak hajtani róla az indítás után. A többi oldalon felszerelés és lángterelők találhatóak, és a lejtők is sokkal meredekebbek és veszélyesebb lemenni rajtuk. Több különböző létesítmény található a közelében és egy széles sín amely az rámpa alapjaitól a műhely fő ajtajáig tart. A kilövőálláson nincs kilövőtorony, helyette TT18-A Kilövési Stabilitásnövelőkkel lehetséges növelni a stabilitást és a támasztást.

Kezelői Felület [Game interface]

A kilövőállást kétféle módon lehet elérni. Az Űrközpont-nézet és a műhely belsejéből.

Az Űrközpontból

Ha egy jármű maradványai a kilövőálláson maradva gátolják, ahogy a korábbi el nem indított rakéták, egy figyelmeztető felirat ugrik fel: LaunchPad not clear járműneve is already on the launchpad' (a kilövőállás nem üres, járműneve már a kilövőálláson van), ahol a járműneve valamely jármű, amelyet betöltésre került de nem lett indítva.

A menün a következő választásokat kínálja:
  • Go to járműneve on pad (Menj a járműnevé-hez a kilövőállásra) - A kilövőállásra megy az előzőleg otthagyott járműhöz.
  • Clear the LaunchPad and proceed (recover járműneve) - (Megtisztítja a kilövőállást és begyűjti a járműnevé-t - Tiszta kilövőállás, és megnyíló Launch new mission (Új küldetés indítása) menü.
  • Abort the launch (Töröld az indítást) - Becsukja az ablakot és az űrállomás-nézeten marad.

Ha a kilövőállás üres, az "új küldetés" ablak nyílik ki. Ez a menü négy mezőre van osztva:

Launch new mission (Új küldetés indítása)

Az ablak listázza az elérhető hajókat.

Hajó neve és leírása

Ez ablak a kiválasztott eszközt mutatja, a mentés során mellékelt rövid leírással együtt. Itt szintén meg lehet változtatnia a jelenlegi küldetés zászlaját.

Parts with crew capacity (Legénység tárolására képes alkatrészek)

Ez a mező megjeleníti az összes alkatrészt amelynek ülése van, mint a parancsnoki kabin illetve a leszálló kabin, és a megfelelő alkatrészeket automatikusan feltölti legénységgel, míg a többit üresen hagyja. Az elérhető választási lehetőségek a következőek:

  • Fill (Feltölt) - Feltölti az összes megmaradt ülést a rendelkezésre álló legénység mezőből. Ha több az ülés mint az elérhető személyzet, akkor a kimaradó ülések üresek maradnak.
  • Clear (Töröl) - Eltávolítja a teljes legénységet a hajóról, és visszahelyezi az elérhető legénység mezejébe.
  • Reset (Újraindít) - Visszacsinál minden változtatást, és újranépesíti a kiindulási személyzet tárolókat.

Available crew (Elérhető legénység)

A elérhető legénység mezőben egy egyszerű lista van a küldetéshez felhasználható legénységről, név szerint felsorolva, mutatva a képességeiket: Courage (bátorság) és Stupidity (butaság).

Az egyetlen elérhető menü:
  • Go to Astronaut Complex (Menj a Űrhajós Kiképzőközpontba) - ez a felhasználót az Űrhajós Kiképzőközpont kezelőfelületére repíti. Az Űrhajós Kiképzőközpont menüjéből kilépve az új küldetés menübe tér vissza.

A felhasználó legénységet adhat a járművéhez az Available crew mezőből, egyszerűen a kiválasztandó asztronauta föl kell mozdítani az egérmutatót, és rá kell klikkelni a megjelenő zöld mezben lévő pipára. Az asztronauta erre átmegy a következő szabad ülésbe. A személyzet tagjainak másik ülésbe történő áthelyezése egy ráklikkeléssel és a másik szabad ülésre áthúzásával történhet. A hajóról való eltávolítás a kiválasztott egyedre való rámutatáskor megjelenő vörös mezőben lévő X-re kell ráklikkelni. Ezzel visszatér Available crew mezőre. Az üres ülésre való klikkeléskor nem történik semmi.

Az Űrközpontból From the VAB

A műhely Launch (indítás) ikonjával történő indítása a kilövőállást automatikusan megtisztítja a korábbi indítás roncsaitól. Az eszköz amely éppen a műhelyben volt a kilövőállásra kerül, majd egy rövid szünet során a játék létrehozza a fizikáját, ki lehet lőni a járművet.

Ha egy jármű a kilövőálláson maradt, mert egy korábbi szakaszban nem lett elindítva, egy figyelmeztető felirat jelenik meg: LaunchPad not clear járműneve is already on the LaunchPad (A kilövőállás nem üres járműneve már a kilövőálláson található). Ahol a járműneve az a jármű lenne, amely korábban betöltődött, de nem lett elindítva. A menü a következő választásokat kínálja:

  • Clear the LaunchPad and proceed (recover vehiclename) (A kilövőállás megtisztítása és a járműneve begyűjtése) - Megtisztítja a kilövőállást és a műhelyben lévő eszközt a kilövőállásra helyezi.
  • Abort the launch (Az indítás törlése)- Bezárja az ablakot és a műhely marad.

A legfőbb különbség, hogy a űrközpont nézettel ellentétben innen nem lehet elindítani egy olyan járművet amely már a kilövőálláson található.

Kezdőknek ajánlatos lehet a Kezdjünk neki-ből A rakéta kilövése részt elolvasni (esetleg még a oktatás böngészése), hogy hogyan lehet indítani és repülés közben irányítani a járművet.

Galéria