Laythe/hu

From Kerbal Space Program Wiki
< Laythe
Revision as of 14:24, 26 April 2014 by NWM (talk | contribs) (Created page with "{{:Laythe/Data}} A '''Laythe'' a Jool első természetes kísérője az öt közül '. Bár felszínét többnyire tenger borítja,...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Laythe/Data

A 'Laythe a Jool első természetes kísérője az öt közül '. Bár felszínét többnyire tenger borítja, a Laythének több kisebb sziklás, homokos sziget is található rajta. A Laythe tengelyforgása a Joolhoz van kötve. A [[w:hu:Synchronous orbit/hu|szinkronpálya a Laythe körül nem lehetséges, mivel az a hatásgömbön (SOI) kívül helyezkedne el egy 5 186 399 méteres sugáron. A kör alakú szigetcsoport amely uralja a térképet azt sugallja, hogy a Laythe egy hatalmas becsapódás elszenvedője volt a távoli múltban.

Egy Laythe feletti stabil pálya elérésének delta-v igénye mintegy ≈2800 m/s.

A Laythéhez semmi sem fogható a világunkban. A világunk Jupiter rendszerében a belső holdak egy csoportja mint a , Európé és a Ganümédész keringési rezonanaciában vannak akárcsak a KSP Tylo, Vall és Laythe holdjai. De amíg a Tylo és a Vall bizonyos hasonlóságot mutat a világunk-béli megfelelőjével, a Layte nem emlékeztet a vulkanikus, légkör nélkül száraz Ióra. Ehelyett a folyékony óceán jelenléte a dús légkör, ha már hasonmást kellene keresnünk - inkább a Szaturnusz moon, Titán holdjára emlékeztet.

Bár a Laythe felszínét folyékony víz borítja a hőmérséklet valamivel a nulla alatt szokott lenni. Eza azt jelenti, hogy a Laythe óceánjai jelentős egyéb összetevőt tartalmaznak, valószínűleg valamilyen ionost, mint a konyhasó. A talajminták szerint a só jelen van a Laythe felszínén. A Kerbinnel ellentétben a levegője nem belélegezhető a kerbálok számára (az űrséta jelentésekre hivatkozva). Lehetséges hogy a só a levegőben is magas koncentrációban van jelen, ahogy a felszínen, feltételezve hogy az konyhasó. A laythe légkörének nyilvánvaló mérgező mivolta miatt (a Laythéhez hasonló összetétele ellenére), emlékeztethet az Avatar című filmre, a Pandora nevű hold hasonlít a földre, de túl mérgező az emberek számára a közvetlen belélegzéshez, és ahogy a Laythe egy [[w:hu:Óriásbolygó|gázóriás] körül kering.

Játékbeli leírás

Amikor a Laythét elöször felfedezték, nem került a nyilvántartásba, mivel a tudósok azt hitték hogy valójában a Kerbint figyelték meg.

Szerencsére ezt a hibát kijavították amikor egy merész gyakornok közölte, hogy a távcsövek nem úgy működnek.

A gyakornokot nem sokkal ezután előléptették és áthelyezték a kísérleti holdprogramba.

Kerbál Csillagász Közösség

Légkör [Atmosphere]

A Laythe légköre 55 262 méter magasságig tart és kissé hígabb a Kerbinénél. A játékban ez az egyetlen hold amely mérhető légkörrel rendelkezik.

Megjegyzések