Difference between revisions of "Liquid fuel/hu"

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
m (link update)
m
Line 6: Line 6:
  
 
== <span id="Flow and transfer"> Áramlás és átvitel </span> [Flow and transfer] ==
 
== <span id="Flow and transfer"> Áramlás és átvitel </span> [Flow and transfer] ==
A folyékony üzemanyag az érintkező tartályok között szabadon [[Resource/hu#Flow modes|áramolhat]], egymástól távol lévő tartályokat [[FTX-2 External Fuel Duct/hu|külső hajtóanyag vezetékkel]] lehet összekötni. Viszont vezetékek nélkül is lehetséges köztük az [[Fuel transfer/hu|üzemanyag-átvitel]] - kézileg.
+
A folyékony üzemanyag az érintkező tartályok között szabadon [[Resource/hu#Flow modes|áramolhat]], egymástól távol lévő tartályokat [[FTX-2 External Fuel Duct/hu|külső hajtóanyagvezetékkel]] lehet összekötni. Viszont vezetékek nélkül is lehetséges köztük az [[Fuel transfer/hu|üzemanyag-átvitel]] - kézileg.
  
 
== <span id="Real world equivalent"> A valóvilágbeli megfelelő </span> [Real world equivalent] ==
 
== <span id="Real world equivalent"> A valóvilágbeli megfelelő </span> [Real world equivalent] ==

Revision as of 14:36, 23 July 2014

Liquid fuel
Folyékony Üzemanyag
Liquid fuel
Egy LV-909 folyékony üzemanyagot éget oxidálószerrel
Sűrűség 5 kg/l
Áthelyezhető Igen
Áramlás módja Szomszédos
Költség 0.8 Funds/l
0.16 Funds/kg
Mivel a verzió Ismeretlen

A folyékony üzemanyag [Liquid fuel] [jet fuel], egy erőforrás amelyet a hajtóművek meghajtására használnak oxidálószerrel vagy levegővel a hajtómű fajtájától függően. A tárolására folyékony hajtóanyag tartályok [Liquid fuel tank] vagy repülőgéptörzs [Fuselage] szolgál.

A kapcsolatba hozható tartály és hajtómű fajták

Míg a folyékony hajtóanyag tartályok tárolnak mind folyékony üzemanyagot és oxidálószert, addig a repülőgéptörzs csak folyékony üzemanyag tárolására szolgál. A rakétahajtóművek folyékony üzemanyagot és oxidálószert használnak 9:11 arányban. Az Oscar-B Hajtóanyagtartály kivételével az összes folyékony hajtóanyag tartály ebben az arányban tárolja a folyékony üzemanyagot és az oxidálószert. A sugárhajtóművek beszívott levegőt használnak, 1 egység folyékony üzemanyaghoz 15 egység beszívott levegőt használva fel.

Áramlás és átvitel [Flow and transfer]

A folyékony üzemanyag az érintkező tartályok között szabadon áramolhat, egymástól távol lévő tartályokat külső hajtóanyagvezetékkel lehet összekötni. Viszont vezetékek nélkül is lehetséges köztük az üzemanyag-átvitel - kézileg.

A valóvilágbeli megfelelő [Real world equivalent]

Bár nincs hivatalos megfelelője, de valami hasonló lehet, mint a mi világunk finomított kerozin alapú rakéta-hajtóanyagai, mint amilyen az RP-1. Viszont az ilyen üzemanyagok lényegesen több oxidálószert igényelnek (1:2 feletti arányban!) [1][2]

Lásd még

Hivatkozások

  1. Russian/Ukrainian space-rocket and missile liquid-propellant engines
  2. U.S. space-rocket liquid propellant engines