Difference between revisions of "Liquid fuel/hu"

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
m (Blanked the page)
m (Reverted edits by Rocketing Rudolph (talk) to last revision by NWM)
 
Line 1: Line 1:
 +
{{:Liquid fuel/Box|Egy [[LV-909 Liquid Fuel Engine|LV-909]] folyékony üzemanyagot éget [[oxidizer/hu|oxidálószerrel]]}}
 +
A '''folyékony üzemanyag [liquid fuel] [jet fuel]''', egy [[resource/hu|erőforrás]] amelyet a [[engine/hu|hajtóművek]] meghajtására használnak [[oxidizer/hu|oxidálószerrel]] vagy [[intake air/hu|levegővel]] a hajtómű fajtájától függően. A tárolására [[liquid fuel tank/hu|folyékony hajtóanyag tartályok]] [Liquid fuel tank] és a repülőgéptörzsek [Fuselage] szolgálnak.
  
 +
== <span id=" Associated container and engine types"> A kapcsolatba hozható tartály és hajtómű fajták </span> ==
 +
Míg a folyékony hajtóanyag tartályok tárolnak mind folyékony üzemanyagot és  oxidálószert, addig a repülőgéptörzs csak folyékony üzemanyag tárolására szolgál. A [[Liquid fuel engine/hu|rakétahajtóművek]] folyékony üzemanyagot és oxidálószert használnak 9:11 arányban. Az összes folyékony hajtóanyag tartály ebben az arányban tárolja a folyékony üzemanyagot és az oxidálószert. A [[Jet engine/hu|sugárhajtóművek]] beszívott levegőt használnak, 1 egység folyékony üzemanyaghoz 15 egység beszívott levegőt használva fel.
 +
 +
== <span id="Flow and transfer"> Áramlás és átvitel </span> [Flow and transfer] ==
 +
A folyékony üzemanyag az érintkező tartályok között szabadon [[Resource/hu#Flow modes|áramolhat]], egymástól távol lévő tartályokat [[FTX-2 External Fuel Duct/hu|külső hajtóanyagvezetékkel]] lehet összekötni. Viszont vezetékek nélkül is lehetséges köztük az [[Fuel transfer/hu|üzemanyag-átvitel]] - kézileg.
 +
 +
== <span id="Real world equivalent"> A valóvilágbeli megfelelő </span> [Real world equivalent] ==
 +
Bár nincs hivatalos megfelelője, de valami hasonló lehet, mint a mi világunk finomított kerozin alapú rakéta-hajtóanyagai, mint amilyen az [[w:RP-1|RP-1]]. Viszont az ilyen üzemanyagok lényegesen több oxidálószert igényelnek (1:2 feletti arányban!) <ref>[http://www.b14643.de/Spacerockets_1/Diverse/Russian_Rocket_engines/engines.htm Russian/Ukrainian space-rocket and missile liquid-propellant engines]</ref><ref>[http://www.b14643.de/Spacerockets_2/Diverse/U.S._Rocket_engines/engines.htm U.S. space-rocket liquid propellant engines]</ref>
 +
 +
== Lásd még ==
 +
* [[w:hu:Rakéta-hajtóanyag|Rakéta-hajtóanyag]] címszó a Wikipédián
 +
* {{Wikipedia|Liquid rocket propellants}}
 +
 +
== Hivatkozások ==
 +
<references />
 +
 +
[[Category:Resources/hu]]

Latest revision as of 18:26, 17 March 2017

Liquid fuel
Folyékony Üzemanyag
Liquid fuel
Egy LV-909 folyékony üzemanyagot éget oxidálószerrel
Sűrűség 5 kg/l
Áthelyezhető Igen
Áramlás módja Szomszédos
Költség 0.8 Funds/l
0.16 Funds/kg
Mivel a verzió Ismeretlen

A folyékony üzemanyag [liquid fuel] [jet fuel], egy erőforrás amelyet a hajtóművek meghajtására használnak oxidálószerrel vagy levegővel a hajtómű fajtájától függően. A tárolására folyékony hajtóanyag tartályok [Liquid fuel tank] és a repülőgéptörzsek [Fuselage] szolgálnak.

A kapcsolatba hozható tartály és hajtómű fajták

Míg a folyékony hajtóanyag tartályok tárolnak mind folyékony üzemanyagot és oxidálószert, addig a repülőgéptörzs csak folyékony üzemanyag tárolására szolgál. A rakétahajtóművek folyékony üzemanyagot és oxidálószert használnak 9:11 arányban. Az összes folyékony hajtóanyag tartály ebben az arányban tárolja a folyékony üzemanyagot és az oxidálószert. A sugárhajtóművek beszívott levegőt használnak, 1 egység folyékony üzemanyaghoz 15 egység beszívott levegőt használva fel.

Áramlás és átvitel [Flow and transfer]

A folyékony üzemanyag az érintkező tartályok között szabadon áramolhat, egymástól távol lévő tartályokat külső hajtóanyagvezetékkel lehet összekötni. Viszont vezetékek nélkül is lehetséges köztük az üzemanyag-átvitel - kézileg.

A valóvilágbeli megfelelő [Real world equivalent]

Bár nincs hivatalos megfelelője, de valami hasonló lehet, mint a mi világunk finomított kerozin alapú rakéta-hajtóanyagai, mint amilyen az RP-1. Viszont az ilyen üzemanyagok lényegesen több oxidálószert igényelnek (1:2 feletti arányban!) [1][2]

Lásd még

Hivatkozások

  1. Russian/Ukrainian space-rocket and missile liquid-propellant engines
  2. U.S. space-rocket liquid propellant engines