Liquid fuel/hu

From Kerbal Space Program Wiki
< Liquid fuel
Revision as of 17:30, 12 January 2016 by NWM (talk | contribs)
Jump to: navigation, search
Liquid fuel
Folyékony Üzemanyag
Liquid fuel
Egy LV-909 folyékony üzemanyagot éget oxidálószerrel
Sűrűség 5 kg/l
Áthelyezhető Igen
Áramlás módja Szomszédos
Költség 0.8 Funds/l
0.16 Funds/kg
Mivel a verzió Ismeretlen

A folyékony üzemanyag [liquid fuel] [jet fuel], egy erőforrás amelyet a hajtóművek meghajtására használnak oxidálószerrel vagy levegővel a hajtómű fajtájától függően. A tárolására folyékony hajtóanyag tartályok [Liquid fuel tank] és a repülőgéptörzsek [Fuselage] szolgálnak.

A kapcsolatba hozható tartály és hajtómű fajták

Míg a folyékony hajtóanyag tartályok tárolnak mind folyékony üzemanyagot és oxidálószert, addig a repülőgéptörzs csak folyékony üzemanyag tárolására szolgál. A rakétahajtóművek folyékony üzemanyagot és oxidálószert használnak 9:11 arányban. Az összes folyékony hajtóanyag tartály ebben az arányban tárolja a folyékony üzemanyagot és az oxidálószert. A sugárhajtóművek beszívott levegőt használnak, 1 egység folyékony üzemanyaghoz 15 egység beszívott levegőt használva fel.

Áramlás és átvitel [Flow and transfer]

A folyékony üzemanyag az érintkező tartályok között szabadon áramolhat, egymástól távol lévő tartályokat külső hajtóanyagvezetékkel lehet összekötni. Viszont vezetékek nélkül is lehetséges köztük az üzemanyag-átvitel - kézileg.

A valóvilágbeli megfelelő [Real world equivalent]

Bár nincs hivatalos megfelelője, de valami hasonló lehet, mint a mi világunk finomított kerozin alapú rakéta-hajtóanyagai, mint amilyen az RP-1. Viszont az ilyen üzemanyagok lényegesen több oxidálószert igényelnek (1:2 feletti arányban!) [1][2]

Lásd még

Hivatkozások

  1. Russian/Ukrainian space-rocket and missile liquid-propellant engines
  2. U.S. space-rocket liquid propellant engines