Moho/nl

From Kerbal Space Program Wiki
< Moho
Revision as of 22:36, 29 October 2012 by Azivegu (talk | contribs) (Addition of Dutch language Moho)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Template:Planetbox Moho is de eerste planet binnen Kerbol zonnestelsel. Hoewel Moho de kleinste planeet is, is het niet de kleinste lichaam. Moho is de enigste planeet die met een synchrone rotatie om de ster Kerbol. Het is ook de enigste planeet die geen maan heeft.

Vanwege zijn nabij afstand naar Kerbol, de atmosfeer, hoe dun het ook is, is ontzettend heet. Het is zeer moeilijk om op Moho te landen omdat motoren snel oververhit raken, zelfs als ze niet aan staan. Daardoor is het nodig om een hoge stuwkracht-gewichtsverhouding te hebben om veilig te landen.

Topografie

Topographical image of Moho.

De oppervlakte is erg bergachtig met verrassend weinig krater. De korst lijkt op sommige plekken alsof er breuken in zitten. Dat kan komen door de getijde werking op Moho door Kerbol. Dit is ook te zien aan de twee vulkanen die er zijn (rode cirkels op de topografische ISA kaart). De grond lijkt veel meer rood van dichtbij en heeft ook veel wittepunten.


Moho is een van de weinige plekken binnen de Kerbol zonnestelsel dat een depressie in de land kent. Als je daalt naar de binnenste van de vulkaan, zal de teller, na het bereiken van 0 meter, weer beginnen te klimmen. Het word dus vermoed dat de hoogte meter hiermee een negatieve hoogte aangeeft.

Atmosfeer

Moho heeft een erg dun, erg heet atmosfeer dat een ernstige gevaar vormt voor de meeste motoren. De atmosfeer reikt tot een hoogte van 14.000 meter. Het is dus mogelijk om te remmen m.b.v. de lucht, maar het word ernstig belemmerd door terrein. Sommige bergen steken zelfs boven de atmosfeer uit. De lucht ziet er rood uit, maar tijdens zons op- en ondergang is de lucht blauw ipv rood. Dit is een verschijnsel dat ook voorkomt op Mars.

Baan Eigenschappen

Een geosynchrone baan zou op een hoogte zitten van 30994741 meter boven de planeet. Dit is ruim buiten de sfeer van invloed van 11206449 meter. Zelfs een semisynchrone baan van ½ de rotatie snelheid is niet mogelijk vanwege de benodigde hoogte van 19432953 meter.

Veranderingen

0.17
  • Eerste verschijning

Notes