Difference between revisions of "PresMat Barometer/hu"

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
(cor)
Line 6: Line 6:
 
Működés közben a öt tizedes pontossággal mutatja a pillanatnyilagi légnyomást [[w:hu:Atmoszféra (mértékegység)|atmoszférában]] (atm). A 0,0001 atm alatt nyomást mint légüres teret [vacuum] jelzi ki a műszer. A [[atmosphere/hu|légkörben]] az alacsonyabb nyomás jelentősen csökkenti a közeg által létrehozott felhajtóerőt és a [[drag/hu|légellenállást]], és jelentős hatással van a [[Specific impulse/hu|hajtóművek hatékonyságára]] is.
 
Működés közben a öt tizedes pontossággal mutatja a pillanatnyilagi légnyomást [[w:hu:Atmoszféra (mértékegység)|atmoszférában]] (atm). A 0,0001 atm alatt nyomást mint légüres teret [vacuum] jelzi ki a műszer. A [[atmosphere/hu|légkörben]] az alacsonyabb nyomás jelentősen csökkenti a közeg által létrehozott felhajtóerőt és a [[drag/hu|légellenállást]], és jelentős hatással van a [[Specific impulse/hu|hajtóművek hatékonyságára]] is.
  
A légnyomásmérő által mérhető adatok megnézéshez a jobb-ráklikkésre felugró menüben a '''''Toggle Display''''' lehet ki-be-kapcsolni a műszert. Fontos tudni, hogy a légnyomásmérő bekapcsolt állapotban 0,0075 [[Electric charge/hu|elektromos töltést]] fogyaszt másodpercenként (0,45 {{Mark|echu}}/perc azaz 27 {{Mark|echu}}/óra). A PresMat mivel mérést légüres térben, vagy nagyon alacsony nyomásnál nem tud végezni, ezért ilyen körülmények közt nem használható [[science/hu|tudományos pontok]] ({{mark|scp}}) gyűjtésére. A tudományos mérést a felugró menüben az '''''Log Pressure Data''''' melletti gombra klikkelve lehet elvégezni.  A méréskor a szokásos '''''Reset Experiment''''' ''(Kísérlet törlése)'', '''''Keep Data''''' ''(Adatok megőrzése)'', és a '''''Transmit Data''''' ''(Adatok Átsugárzása)'' lehetőségekből választhatunk.
+
A légnyomásmérő által mérhető adatok megnézéshez a jobb-ráklikkésre felugró menüben a '''''Toggle Display''''' lehet ki-be-kapcsolni a műszert. Fontos tudni, hogy a légnyomásmérő bekapcsolt állapotban 0,0075 [[Electric charge/hu|elektromos töltést]] fogyaszt másodpercenként (0,45 {{Mark|echu}}/perc azaz 27 {{Mark|echu}}/óra). A PresMat mivel mérést légüres térben, vagy nagyon alacsony nyomásnál nem tud végezni, ezért ilyen körülmények közt nem használható [[science/hu|tudományos pontok]] ({{mark|scp}}) gyűjtésére. A tudományos mérést a felugró menüben az '''''Log Pressure Data''''' melletti gombra klikkelve lehet elvégezni.  A méréskor a szokásos '''''Reset Experiment''''' ''(Kísérlet törlése)'', '''''Keep Data''''' ''(Adatok megőrzése)'', és a '''''Transmit Data''''' ''(Adatok Átsugárzása)'' lehetőségekből választhatunk.
  
 
== Termék leírása ==
 
== Termék leírása ==

Revision as of 09:37, 26 September 2014

PresMat Barometer
Az alkatrész képe
Érzékelő által
Probodobodyne Inc
Méret Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 880,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,01 t [N 1]
Légellen­állás 0.2 [N 1]
Max. Höm. 1200 K
Ütésállóság 8 m/s
Kutatás Survivability.png Survivability
Nyitóár 2 200 Funds
Mivel a verzió 0.18
Alkatrész­fajta sensorBarometer
Kísérlet Légköri Nyomásvizsgálat
Áramfelvétel 0.0075 ⚡/s

  1. 1.0 1.1 A játék ezt fizikamentes alkatészként kezeli.


A PresMat Légnyomásmérő [PresMat Barometer] a pillanatnyilagi légköri nyomást méri. A karrier és a tudomány játékmódokban, ezt az Fejlett Felderítés [Advanced Exploration] adja meg, amely 6. szinten található a technológia fán.

Felhasználás

Működés közben a öt tizedes pontossággal mutatja a pillanatnyilagi légnyomást atmoszférában (atm). A 0,0001 atm alatt nyomást mint légüres teret [vacuum] jelzi ki a műszer. A légkörben az alacsonyabb nyomás jelentősen csökkenti a közeg által létrehozott felhajtóerőt és a légellenállást, és jelentős hatással van a hajtóművek hatékonyságára is.

A légnyomásmérő által mérhető adatok megnézéshez a jobb-ráklikkésre felugró menüben a Toggle Display lehet ki-be-kapcsolni a műszert. Fontos tudni, hogy a légnyomásmérő bekapcsolt állapotban 0,0075 elektromos töltést fogyaszt másodpercenként (0,45 ⚡/perc azaz 27 ⚡/óra). A PresMat mivel mérést légüres térben, vagy nagyon alacsony nyomásnál nem tud végezni, ezért ilyen körülmények közt nem használható tudományos pontok (⚛) gyűjtésére. A tudományos mérést a felugró menüben az Log Pressure Data melletti gombra klikkelve lehet elvégezni. A méréskor a szokásos Reset Experiment (Kísérlet törlése), Keep Data (Adatok megőrzése), és a Transmit Data (Adatok Átsugárzása) lehetőségekből választhatunk.

Termék leírása

Egy eszköz a légköri nyomás mérésére. A műszer levegővel való érintkezése a garancia elvesztését vonja maga után!


Lásd még

Barométer a Wikipédián