RE-M3 "Mainsail" Liquid Fuel Engine/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
  1. REDIRECT RE-M3 "Mainsail" Liquid Fuel Engine/Box

A Rockomax "Mainsail" (Fővitorla) Rakétahajtómű [Rockomax "Mainsail" Liquid Engine] a legnehezebb és a legerősebb hajtómű a méretosztályában. Többnyire a nagyobb rakéták és az indítófokozatokon használják a nagy tolóereje végett. Rendszerint nagy átmérőjű tartályokból táplálják, mint a Rockomax X200-32 Hajtóanyagtartály. Természetesen vannak ennél is erősebb hajtóművek, mint például a S3 KS-25x4.

Felhasználás

A Mainsail az egyik leggyakoribb választás a nagy mennyiségű hajtóanyagtartályok pályára juttatásához, vagy nehéz eszközök emeléséhez. A tolóerő-eltérítése jó billenési és fordulási irányíthatóságot ad, nagyban megnövelve az első fokozat stabilitását, amelyet az S.A.S. már nem lenne képes kezelni - legfőbbként a gép károsodása nélkül. A hajtómű tolóerő-súly aránya kitűnő, viszont ez sajnos alacsony fajlagos impulzussal párosul, különösen a légürest térben, ezért viszonylag sok hajtóanyagot fogyaszt.

A nagy tolóerő összekapcsolva a tolóerővektor-eltérítéssel könnyen tönkreteheti a gyengére épített rakétákat az emelkedés közben. A gázadagolás visszavétele vagy a tolóerő vektorálásának kikapcsolása gyakran ajánlott. A Mainsail némileg hajlamos a túlmelegedésre, ha nagy tartály alatt, mint amilyen a Rockomax Jumbo-64, teljes erőbedobással üzemel. A túlmelegedés csökkenthető a Jumbo-64 és a hajtómű közé alacsonyabb tartály szerelésével.

Ahogy minden reakciós hajtóműnek, a műhelyekben, valamint a küldetés közben, ennek a nagy-teljesítményű rakétahajtóműnek is beállítható a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a " Thrust Limiter " feliratú állítósáv segítségével, amivel elejét lehet venni az esetleges túlmelegedésnek.

A tolóerővektor-eltérítés szintén kapcsolható a Lock/Free Gimbal (eltérítőt zár/szabadít) kapcsolóval.

Termék leírása

Egy hajtóműszörnyeteg nehéz emelés céljából, a Mainsail ereje vetekszik a kisebb nemzetekével.

Rockomax Conglomerate