Root directory/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
A játék gyökérkönyvtárának tartalma alapesetben...

Több okból, mint például a kiegészítők és a zászlók telepítéséhez, fontos meghatározni a Kerbal Space Program telepítésének a helyét. Az operációs rendszertől függően vagy hogy az a Steam használatával történt, a KSP más könyvtárba települ. Általában a megadott helyek a Kerbal Space Program gyökérkönyvtárára [root dirctory] vonatkoznak.

Telepítési Könyvtárak [Installation directories]

Steam

A fájlböngésző megnyitása a Steam-mel

A Steammel telepített esetben viszonylag könnyű meghatározni a kért helyet. Jobb-klikk[Mac használók?] a Kerbal Space Program-ra a Steam KÖNYVTÁR-ban [Library] megnyit egy menüt. Kiválasztva a "Tulajdonságok"-at [Properties] megnyit egy újabb aplakot. A fülek közt a "HELYI FÁJLOK" [Local files] kiválasztása után a "HELYI FÁJLOK BÖNGÉSZÉSE..." [Browse local files] megnyitja a Kerbal Space Program telepítésének a gyökérkönyvtárát a fájlböngészővel.

Alapértelmezett hely [Default location]

A Steam több könyvtárat is megenged . Az adott operációs rendszereken az alapértelmezett helyek:

  • Linux: ~/Steam/, illetve ~/.local/share/Steam/
  • Mac: ~/Library/Application Support/Steam/
  • Windows x86: C:\Program Files\Steam\
  • Windows x64: C:\Program Files (x86)\Steam\

Az alapértelmezett könyvtár a Linux és a Mac rendszereken a home könyvtárban a felhasználó. A könyvtáron belül a Kerbal Space Program a SteamApps/common/Kerbal Space Program könyvtárban van.

Kézi telepítés [Manual installation]

A kézi telepítés egy .zip archívumban terjesztett csomagból történik. Az operációs rendszertől függően van KSP-win, KSP_linux vagy KSP-osx amely tartalmazza a KSP gyökérkönyvtárát. Mikor ezt a könyvtárat kicsomagoljuk azt bárhova helyezhetjük. Szóval ebben az esetben az emlékeidre vagy a fájlkeresődre kell hagyatkoznod, hogy pontosan megtudd, merre is van az a gyökérkönyvtár.

GameData (Játékadat)

A GameData könyvtár az ahova a kiegészítők kerülnek.

saves (mentések)

A saves könyvtárba kerül minden mentett játék. A könyvtárban a minden játszmának van egy a játszma nevét viselő könyvtára. Ezeknek a könyvtárak neveinek megváltoztatása nem befolyásolja a játszma menetét, pusztán a betöltéskor az új néven fog futni a dolog. Minden könyvtárban van egy persistent.sfs és a gyorsmentések [quicksaves] által használt quicksave.sfs. A persistent.sfs tárolja az automatikus mentéseket amelyeket a játék rendszeresen csinál illetve a kilépések előtt.

Ezen felül ott található a Ships (hajók) könyvtár amely a mentett eszközöket tartalmazza, mind a VAB, mind a SPH esetén. Az eszközök egyik játszmából a másik játszmába történő átmentéséhez ezekben a könyvtárakban található fájlokat is át kell menteni. Mikor a szerelvényeket [subassembly] használunk a Subassemblies könyvtár tárolja az összes létező szerelvényt.