Science mode/hu

From Kerbal Space Program Wiki
< Science mode
Revision as of 03:04, 26 December 2014 by NWM (talk | contribs) (0.90)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Ez a cikk a tudomány játékmódról szól, ha a tudomány, mint fejlesztési rendszer értelmezése érdekel, lásd a tudomány cikket
Sciencemodeicon.png

A tudomány [Science] játékmód egyike a három játékmódnak a Kerbal Space Program-ban. Egy közbelső választás "homokozó" [Sandbox] érthetőbben a kötetlen játékmód és a jobban korlátozott erőforrás behatárolt karrier [Career] játékmód mellett. A tudomány játékmód szívét a a tudományos tevékenységek jelentik, miközben nem kell a karrier játékmód szerződés, pénzügyi és a hírnév rendszerével foglalkozni. Ez a játékmód lényegében a 0.24-es kiadás megjelenéséig használt karrier játékmód, amit fel lehet fogni egy „az állam minden költséget áll” stílusú hadjáratnak.

Áttekintés

A lényeges különbség a Homokozó módhoz képest, hogy a karrier játékmódhoz hasonlóan a Kutató és Fejlesztő Intézmény nyitva van, a tudományos tevékenységek tudományos pontokat és leíró szöveget adnak, és csak olyan alkatrészekkel lehet építkezni, amelyek a technológia fa csomóin már elérhetővé váltak. Viszont az alkatrészeknek nincsenek anyagi költségei, és nem kell különböző ügynökségek [agencies] által felkínált fura szerződések [contract] teljesítésével bajlódni. A Küldetésirányítás épület értelemszerűen zárva van, és a megítélés [reputation] sem működik. Mivel nincsenek megbízások, az ezekért bezsebelhető tudománypontokról is le kell mondani, viszont ezért cserébe a már feltalált alkatrészekből a küldetésekhez korlátlan mennyiséget lehet felhasználni. Hasonlóan az Igazgatási Létesítménybe [Administration Facilty] sem lehet lépni, és nem lehetséges üzleti stratégiát választani, amelyekkel befolyásolhatnánk a küldetésünk pénzügyi (Funds), tudományos (⚛) és megítélésbeli (★) jövedelmezőségét. A szakterületek és tapasztalati pontok rendszere nem működik ebben a játékmódban., valamint az Űrközpont épületei teljesen felfejlesztett állapotban vannak, és nem igényelnek semmilyen további fejlesztést.

Ezen felül megjegyzendő: a raktári járművek is elérhetőek lehetnek karrier módban, ha Easy (Könnyű) nehézségi szinten játszunk, vagy külön testre-szabjuk a nehézségi beállításokat.

A tudomány játékmódban a fejlődés a tudományos tevékenység végrehajtásért kapott tudományos pontokért a technológia fán található tudományos vívmányokat jelentő csomópontokat kell kinyitni. Minden játszma kezdetén csak a Start (kezdés) csomópont van csak megnyitva.

A játékot gyakran különböző fázisokra osztják, amelyek lényegében megegyeznek a karriernél szokásossal. A játék elejét rendszerint a Kerbin körüli küldetések jelentik, ahol elég tudománypontot lehet gyűjteni a Mün és a Minmus küldetésekhez.A játék közepének lényegében ezeket a holdfelderítő küldetéseket tekintik. Ezeken a küldetéseken bőséges tudománypont-mennyiséget lehet begyűjteni a bolygóközi küldetésekhez szükséges felszerelések kifejlesztéséhez.