Small Inline Reaction Wheel/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Small Inline Reaction Wheel
Az alkatrész képe
Stabilitásnövelő rendszer által
Found lying by the side of the road

Méret 0,625m
Költség (teljes) 600,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,05 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 9 m/s
Kutatás Tech tree advanced flight control.png Flight Control
Nyitóár 3 200 Funds
Mivel a verzió 0.7.3
Alkatrész­fajta inlineReactionWheel.cfg
Bólintó nyomaték 5.0 kN·m
Fordító nyomaték 5.0 kN·m
Csűrő nyomaték 5.0 kN·m
Nyomaték­képzés áram­szükséglete
0,050
s·kN·m
SAS szint × Nincs

A Törzsbe-építhető Reakciós Kerék [Inline Reaction Wheel] egy kapcsolható egység amely többletnyomatékot és SAS működést biztosít, egyfajta autópilóta rendszert, amely stabilizálja a rakétát és segít azt irányba tartani. Mivel csaknem minden egyes vezérlőegység biztosítja az SAS képességeket, a további nyomaték biztosítása a lényeges, amely segít a járművet fürgébben a kívánt irányba mozdítani, illetve jelentősen csökkenteni a repülés közben a gép feletti uralom elvesztésének kockázatát. Ez a Törzsbe-épített Reakciós Kerék a belépő szintű típusú reakciós kerék. Olcsó, viszonylag nehéz és kevés többletnyomatékot biztosít a többi reakciós kerékhez képest.

Felhasználás

A reakciós kerekek elhelyezése nem jelent gondot. Általában arról beszélnek, hogy gondot jelent ha messzire helyezik el a tömegközépponttól. Képzeld el, hogy megragadod azt a pontot és forgatod. A reakciós kerék pont ezt csinálja, A nem-középpont körüli elforgatást csinál, amikor nem a tömegközéppont körül forgat.

comment C7 megjegyzése a blogjából “Frissített információ a SAS működéséről (0.21.1)

A működésére hatással van a tömeg nagysága, amely csillapítja a járműre ható külső és belső nyomatékok hatását, amelyből következően ezt a nagyobb járműveknél további reakciós kerekek felszerelésével lehet orvosolni. Viszont nem árt tudni, hogy minden egyes darab 0,12 tonnával növeli a jármű tömegét, ezért csökkenti annak a Δv-jét. Így a küldetés közben a feleslegessé váló reakciós kerekeket nem árt a fokozatokban elhelyezni, és a tömeg csökkenésével a tömeget adó tartályok és hajtóművek mellett ezeket is leválasztani.

A reakciós kerekeknek saját cselekvéscsoportja van, amelyet a T billentyű lenyomásával lehet kapcsolgatni. Ezen felül a küldetések közben a jobb-klikkre felugró menüben a "Toggle Torque" kapcsolóval egyesével lel lehet állítani és újra bekapcsolni az egyes reakciós kerék egységeket.

Termék leírása

A kerekek segítő nyomatékot adnak az űrjárműnek, némi elektromos töltés árán