Difference between revisions of "Stayputnik Mk. 1/hu"

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
(kész)
 
(javítás+beállítások)
Line 6: Line 6:
 
A név is emlékezetet a szovjet szputnyik műholdra. De ezen felül megemlékezés az első amerikai műholdkísérletre, a [[w:Vanguard TV3|Vanguard TV3]]-ra. Már a kilövőálláson teljes kudarcba fulladt kísérlet után a sajtó a Vanguardot viccesen többek közt “Stayputnik”-nak (~lent-maradó szputnyik) nevezte.
 
A név is emlékezetet a szovjet szputnyik műholdra. De ezen felül megemlékezés az első amerikai műholdkísérletre, a [[w:Vanguard TV3|Vanguard TV3]]-ra. Már a kilövőálláson teljes kudarcba fulladt kísérlet után a sajtó a Vanguardot viccesen többek közt “Stayputnik”-nak (~lent-maradó szputnyik) nevezte.
  
== Flehasználás ==
+
== Felhasználás ==
A rendszerint rakéta tetejére kerülő Stayputnik Mk. 1 egy teljes értékű vezérlőegység. Mivel roppant alacsony a belő nyomatékképzése, az ezzel szerelt rakétákat stabilitását hasznos további rendszerekkel, mint a [[SAS/hu|SAS]] és az [[RCS/hu|RCS]], ellátni.
+
A rendszerint rakéta tetejére kerülő, vagy a [[probe/hu|szonda]] alapját képező Stayputnik Mk. 1 egy teljes értékű vezérlőegység. Mivel roppant gyenge a belő nyomatékképzése, az ezzel szerelt rakétákat stabilitását hasznos további rendszerekkel, mint a [[SAS/hu|SAS]] és az [[RCS/hu|RCS]], ellátni. A Stayputnik Mk. 1 csak egy apró csatlakozási ponttal rendelkezik az alján. A [[Probodobodyne OKTO2/hu|Probodobodyne OKTO2]] az egyetlen ennél is könnyebb vezérlőegység.
  
A Stayputnik Mk. 1 csak egy apró csatlakozási ponttal rendelkezik az alján. A [[Probodobodyne OKTO2/hu|Probodobodyne OKTO2]] az egyetlen ennél is könnyebb vezérlőegység.
+
A szondamag 10 egységnyi elektromos töltést képes tárolni, és ahogy minden tárolóképességgel rendelkező alkatrésznek, a műhelyekben ennek is [[tweakable/hu|beállítható]]  a tárolt [[resource/hu|erőforrás]] mennyisége, illetve a felhasználható-tartalék állapota. Ez utóbbi természetesen a küldetések közben is megváltoztatható. Minden esetben, különösen ha a szondamag energiatárolóját tartalékra állítjuk, gondoskodjunk róla, hogy az általa vezérelt [[craft/hu|űreszköz]] rendelkezzen megfelelő [[battery/hu|telepekkel]], valamint természetesen [[solar panel/hu|áramfejlesztő egységekkel]].  
  
== Leírás ==
+
== Termék leírása ==
 
{{Quote
 
{{Quote
 
|A legnépszerűbb műholdmagunk, a Stayputnik egy egyszerű könnyűsúlyú alumíniumgömb nagy felszínnel, amelyre sok dolgot lehet illeszteni. Az Mk2 modell egy alsó tartót is tartalmaz.
 
|A legnépszerűbb műholdmagunk, a Stayputnik egy egyszerű könnyűsúlyú alumíniumgömb nagy felszínnel, amelyre sok dolgot lehet illeszteni. Az Mk2 modell egy alsó tartót is tartalmaz.

Revision as of 03:59, 27 August 2014

Probodobodyne Stayputnik
Az alkatrész képe
Vezérlőegység által
Probodobodyne Inc

Méret 0,625m
Költség (teljes) 300,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,05 t
Légellen­állás 0.15-0.2
Max. Höm. 1800 K
Volume  ?
Ütésállóság 12 m/s
Kutatás Basic science.png Basic Science
Nyitóár 1 400 Funds
Mivel a verzió 0.18
Alkatrész­fajta probeStackSphere.cfg
Vezérlőegység
Bólintó nyomaték 0 kN·m
Fordító nyomaték 0 kN·m
Csűrő nyomaték 0 kN·m
Nyomaték­képzés áram­szükséglete
0,000
s·kN·m
Áramfelvétel 1,67 ⚡/perc
Elektomos kapacitás 10.0 
SAS szint × Nincs
KerbNet
Field of View (min) 25 °
(max) 45 °
Detection 0 %
Enhancable Nem
Modes Terrain

A Stayputnik Mk. 1 egy szondamag amelynek áramkörei elektromos áram felhasználásával irányítják a hozzá tartozó szerkezetet. A külseje a világ első műholdjára a szovjet Szputnyik–1-re emlékeztet.

Elnevezés

A név is emlékezetet a szovjet szputnyik műholdra. De ezen felül megemlékezés az első amerikai műholdkísérletre, a Vanguard TV3-ra. Már a kilövőálláson teljes kudarcba fulladt kísérlet után a sajtó a Vanguardot viccesen többek közt “Stayputnik”-nak (~lent-maradó szputnyik) nevezte.

Felhasználás

A rendszerint rakéta tetejére kerülő, vagy a szonda alapját képező Stayputnik Mk. 1 egy teljes értékű vezérlőegység. Mivel roppant gyenge a belő nyomatékképzése, az ezzel szerelt rakétákat stabilitását hasznos további rendszerekkel, mint a SAS és az RCS, ellátni. A Stayputnik Mk. 1 csak egy apró csatlakozási ponttal rendelkezik az alján. A Probodobodyne OKTO2 az egyetlen ennél is könnyebb vezérlőegység.

A szondamag 10 egységnyi elektromos töltést képes tárolni, és ahogy minden tárolóképességgel rendelkező alkatrésznek, a műhelyekben ennek is beállítható a tárolt erőforrás mennyisége, illetve a felhasználható-tartalék állapota. Ez utóbbi természetesen a küldetések közben is megváltoztatható. Minden esetben, különösen ha a szondamag energiatárolóját tartalékra állítjuk, gondoskodjunk róla, hogy az általa vezérelt űreszköz rendelkezzen megfelelő telepekkel, valamint természetesen áramfejlesztő egységekkel.

Termék leírása

A legnépszerűbb műholdmagunk, a Stayputnik egy egyszerű könnyűsúlyú alumíniumgömb nagy felszínnel, amelyre sok dolgot lehet illeszteni. Az Mk2 modell egy alsó tartót is tartalmaz.

Probodobodyne Inc.