Vehicle Assembly Building/hu

From Kerbal Space Program Wiki
< Vehicle Assembly Building
Revision as of 02:34, 1 May 2014 by NWM (talk | contribs) (made /megcsinálva)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
The VAB és a kilövőállás kívülről nézve
A VAB belseje a személyzettel
Vehicle Editor redirects here; see also Space Plane Hangar.

A Jármű Összeszerelő Épület (műhely) [Vehicle Assembly Building] (rövidítve: VAB), egy nagy rakéta építő műhely a Kerbál Űrközponban. Rakéták és más különböző függőleges irányultságú eszközök készülnek itt. Az alkatrészek magukban vagy 2, 3, 4, 6, 8 példányban tengelyszimmetrikusan helyezhetőek el itt, ellentétben a hangár tükörszimmetriájával. A műhelyben készült járművek a kilövőállásról indíthatóak. Kerbál tudósok, mérnökök és haszonjárművek kóvályognak a műhelyben, ráadásul néhány teherlift elevenedik meg, de ennek nincs hatása a termelés folyamatára.

Az elkészült eszközök mint szerelvények [sub assemblies] elmenthetőek és később más járművekhez csatlakoztathatóak. Ezek a szerelvények megoszthatóak a műhely és a hangár közt, ezzel megengedve az eszközök cseréjét köztük.

Leírás [Description]

A VAB egy nagy kocka alakú összeszerelő műhely az Űrközpont legközepén. A nagy sárga ajtók úgy működnek mint segédbejáratok az épület északi nyugati és déli oldalán. Az keleti oldalon azonban egy hatalmas redőny van, amely az épület teljes magasságáig nyúlik. Ez a redőny kijáratot biztosít a műhelyben készült összes jármű számára. Van egy kisebb létesítmény a jobb oldalán. Lépcsők és létrák vezetnek a műhely tetejére, de a létrák tetejének leszerelése nehézkes. A tetőn két helikopterleszálló található a tetőablak mellett. Nincsenek helikopterek a játékban, legalább is egyenlőre, de a leszállókra le lehet szállni megfelelő járművekkel.

Kezelőfelület [Interface]

VAB mód: A képernyő felső szélén van néhány VAB irányító. A legtöbb irányító függ a műhely éppen érvényes működési módjától. A három kék ikonnal lehet megváltoztatni az érvényes működési módot. Ezek az Parts (alkatrészek) mint az alapértelmezett mód, Action groups (cselekvéscsoport) és a Crew (személyzet).

Vehicle name (jármű neve) középen fenn található. A névre ráklikkelve meg lehet változtatni az épülő jármű nevét. Ez szintén kinyit egy lenyíló ablakot, ahová mindenféle megjegyzéseket lehet írni, például az eszköz leírását a cselekvéscsoportok működését, vagy bármit ami fontosnak tűnik. A képernyőn akármerre félreklikkelve az bezáródik az ablak, de ez nem menti el a járművet a lemezre.

Mission Flag (küldetés zászlaja) megmutatja a küldetés során használt zászlót, ráklikkelve meg lehet változtatni. Ez a zászló lesz a kabinok oldalán és ezt a zászlót lehet kitűzni.

File controls (repülés irányítás) a képernyő jobb felső sarkában van.

  • New (Új) - Törli az éppen a műhelyben épülő járművet, és nem ment el semmi változtatást.
  • Load (Betöltés) - Egy új ablakot nyit meg ahonnan be lehet tölteni az elmentett járműveket.
  • Save (Mentés) - Elmenti a lemezre az éppen a műhelyben lévő járművet. Ha nem volt elnevezve a jármű, akkor Untitled Space Craft (névtelen jármű).
  • Launch (Indítás) - Ha nem volt elmentve, akkor létrehozza az Auto Saved Ship (Automatikusan mentett hajó)-t, utána a műhelyből a Kilövőállásra vált.
  • Exit (Kilépés) - Nem menti el a hajót, és kilép a műhelyből az Űrközpontba.

Mode Controls (Mód Tabló) A képernyő bal oldalának 25%-30%-át egy az érvényes működési módnak megfelelő tabló foglalja el. Lásd az egyes módok listáját felül.

Staging (Fokozatok) A képernyő jobb szélén az épülő jármű jelenlegi fokozatainak egy dinamikus szerkeszthető listája található. A játék megpróbálja a fokozatokat létrehozni ahogy a játékos hozzáadja az alkatrészeket. Habár a játékos megváltoztathatja a fokozatok sorrendjét, vagy azt hogy mi történjék az egyes fokozatoknál.