2HOT Thermometer/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
2HOT Thermometer
Az alkatrész képe
Érzékelő által
Probodobodyne Inc

Méret Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 900,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,00500 t [N 1]
Légellen­állás 0.2 [N 1]
Max. Höm. 1200 K
Volume  ?
Ütésállóság 8 m/s
Kutatás Engineering 101.png Engineering 101
Nyitóár 2 500 Funds
Mivel a verzió 0.18
Alkatrész­fajta sensorThermometer.cfg
Kísérlet Hőmérséklet­mérés
Áramfelvétel 0.0075 ⚡/s

  1. 1.0 1.1 A játék ezt fizikamentes alkatészként kezeli.

A 2HOT Hőmérő [2HOT Thermometer] (a "2HOT" kiejtés szerinti jelentése túl meleg) működés közben öt helyiértékes pontossággal jeleníti meg a hőmérsékletet. Nem jelenít meg mértékegységet, de a jelek szerint Kelvin fokban számlál. A karrier és a tudomány játékmódban a technológia fa 3. szintjén álló Alaptudomány [Basic Science] technológiacsomó megnyitása adja meg.

Felhasználás

A hőmérséklet emelkedik a hajtóművek működése közben. Nincs mód a hőmérséklet közvetlen csökkentésére, ha csak mondjuk nem megyünk ki a világűrbe és leállítjuk a hajtóműveket, akkor ez csillapodik a csatlakozó alkatrészek "hőnyelő" hatása miatt. A 2HOT méri a környező hőmérsékletet is. Ezzel meg lehet határozni a légkör hőmérsékletét. A napfény hatással van a mért hőmérsékletre, de nem következetes módon, az árnyékban alacsonyabb hőmérsékletet olvashatunk ki, de a Kerbol megközelítése nem növeli meg a mért hőmérsékletet a kellő módon.

A 2HOT hőmérő által mérhető adatok megnézéshez a jobb-ráklikkésre felugró menüben a Toggle Display lehet ki-be-kapcsolni a műszert. Fontos tudni, hogy a hőmérő működés közben 0,0075 elektromos töltést fogyaszt másodpercenként (0,45 ⚡/perc azaz 27 ⚡/óra). A 2HOT nem képes kísérleti mérést, és így tudománypontot (⚛) csinálni mikor távol van minden égitesttől, bár ilyenkor is mutatja a hőmérsékletet. A PresMat Légnyomásmérővel ellentétben egy égitesthez közel akár légkör nélkül is képes tudománypontokat termelni.

A tudományos mérést a felugró menüben az Log Temperature melletti gombra klikkelve lehet elvégezni. A méréskor a szokásos Reset Experiment (Kísérlet törlése), Keep Data (Adatok megőrzése), és a Transmit Data (Adatok Átsugárzása) lehetőségekből választhatunk.

Termék leírása

Ez a hőmérő határozottan nem egy raktárról vásárolt típus néhány drót hozzáadásával. A garancia érvényét veszti, ha egy mérnök azt állítja, hogy ez egy raktárról vásárolt típus néhány drót hozzáadásával.

Probodobodyne Inc


Lásd még

Hőmérő a Wikipédián