AV-R8 Winglet/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
AV-R8 Winglet
Az alkatrész képe
Szárnyacska által
Kerlington Model Rockets and Paper Products Inc
Költség (teljes) 640,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,10 t
Légellen­állás 0.02
Max. Höm. 2400 K
Volume  ?
Ütésállóság 12 m/s
Kutatás Tech tree advanced flight control.png Flight Control
Nyitóár 1 800 Funds
Mivel a verzió 0.7.3
Alkatrész­fajta wingletAV-R8.cfg
Felhajtóerő 0.5
Légellen­állási tényező 0.5
Kitérés szöge 15°
Felszín 0.95

Az AV-R8 Szárnyacska [AV-R8 Winglet] egy elem, amely repülés közben áramlástechnikai módon segít a megfelelő irányba tartani a rakétát. A AV-T1 Szárnyacskával szemben, az AV-R8 egy kormányfelület, amely jobb irányítást tesz lehetővé az égitestek légkörében.

Felhasználás

Túl sok szárnyacska elhelyezése nagyon megnöveli a légellenállást, további terhelést jelent a rakétatörzsre és inkább már csak nehezíti az irányítást. A szárnyacskák hatékonyságát javítja az automatikus irányítórendszer, az ASAS, amely összehangolja és kiegészíti a szárnyacskák működését más rendszerekkel.

Az AV-R8 javít az irányíthatóságon és a iránytartáson a légkörön belül, de a világűrben kevés haszna van. Persze van néhány nem egészen rendeltetésszerű felhasználási lehetőség: kisebb eszközökön egyfajta merev leszállóláb is lehet, de jó hőelvezetése miatt hűtőfelületként is használható szilárd hajtóanyagú gyorsítórakétákon, csökkentve a túlmelegedés kockázatát.

Mint minden kormányfelületnek, ennek a szárnyacskának is beállítható az egyes irányítási tengelyekhez való viszonya.

Termék leírása

Az R8 Irányító Szárnyacska sorozat jelezte a Kerlington Model Rockets megjelenését az Űreszköztervező világba. A szárnyacskák elforgatható csapokra vannak szerelve, amelyen elfordulva kormányfelületként működhetnek. Ezt a képességet nagy előrelépésnek tartják az irányítás technológiájában, és a legtöbben egyetértenek, hogy a Kerlington személyzete csinálta, és az R8 rajongók elviselhetetlenek körülötte.