Advanced Grabbing Unit/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Advanced Grabbing Unit
Az alkatrész képe
Csatlakozókapu által
Kerbal Motion LLC

Méret 1,25m
Költség (teljes) 450,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,08 t
Légellen­állás 0.2-0.3
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 50 m/s
Kutatás Actuators.png Actuators
Nyitóár 5 200 Funds
Mivel a verzió 0.23.5
Alkatrész­fajta part.cfg

A Fejlett Megfogóegység [Advanced Grabbing Unit], (AGU), vagy The Klaw (Karom), egy 1,25 m-es átmérőjű is csatlakozóegység, amely nem szokásos csatlakozókapukkal ellentétben képes rácsatlakozni bármilyen felületre, amelyen semmilyen megcélozható csatlakozóegység sincsen. Ez láthatóan szükséges az aszteroidák eltérítéséhez, habár az AGU az aszteroidákon felül sok más egyéb dolgot is képes megragadni, majdhogynem mindent, még egy kerbált is.

Felhasználás

A Fejlett Megfogóegység kinyitott állapotban

Az AGU elsődleges célja az aszteroidák megfogása azok eltérítéséhez. Ugyanígy meg lehet vele más űreszközöket vagy roncsokat, akár ha nincs is rajtuk csatlakozókapu.

Ahogy a csatlakozókapuknál, az erőforrások, (mint a üzemanyag, elektromosság, stb.) átáramolhat a cél és a hordozó eszköz között. És a megragadott eszközök egyetlen dologkényt működnek a továbbiakban, akárcsak a csatlakozókapu esetén. A karmokkal megragadott kerbálok rongybaba állapotba ernyednek, és a járművel szabadon szállíthatóak lesznek.

A használata egyszerű. Az állapotát a szokásos módon lehet Arm (Élesít) és a Disarm (Leszerel) állapot közt változtatni. Leszerelt állapotában ugyanúgy viselkedik mint bármelyik alkatrész. Élesített állapotban közelítőleg merőlegesen megközelítve a felszínt, lassan, nem több mint néhány m/s-mal a kinyitott karmok magától megragad mindent, amihez hozzáütközik - ezzel csatlakoztatva a célt az adott ó járműhöz.[1] A szétváláshoz a jobb-klikkelni kel az AGU-ra és kiválasztani a Release-t (Elenged).

Ha egyszer az AGU csatlakozott, a karmok csuklóját kapcsolni lehet. A csukló mindig rögzített állapotban van amikor nincs csatlakozva semmihez, de fellazítható a ha ilyenkor az AGU-ra jobb-klikkelés után a Free Pivot (Csuklót Lazít) gombra klikkelek. Fellazított állapotban a reakciós kerék és az RCS segítségével meg lehet változtatni az eszköz célhoz és az ahhoz rögzített karmokhoz képesti helyzetét: változtatható a billenés és az elfordulás, de nem az elcsavarodás - a karom fordul, de nem forog. Ez egy létfontosságú dolog mikor megragadjuk az aszteroidát, mivel az egyenes haladáshoz a tolóerő vektorának át kell mennie a közös tömegközépponton. Jegyezd meg, hogy az irányítás késsé megfordítottnak fog érződni - a jármű karomtól nézett túlsó vége fog mozogni. A lehetséges mozgástartomány amit a csukló biztosít egy kört ír le, és ahogy az AGU maga lényegében egy kúpot ír le.

Miután a jármű irányba állt, a Lock Pivot (Csuklót Rögzít) beállításával rögzíteni lehet az eszköz a megragadott célhoz viszonyított helyzetét. Jegyezd meg, hogy rögzített állapotban elég nagy oldalirányú terhelés hatására a csukló meghajolhat, habár az erőhatás megszűnésével a csukló visszatér az eredeti irányába.

Lehetséges egy előre létrehozott cselekvéscsoporttal a csatlakozott AGU-t leszerelni elengedés nélkül - de ez csak látszólag történik.

Egy kerbál megragadása

Egy kerbál sikeresen megragadva, valahol a pályán

Egy Fejlett megfogóegységgel, habár meglehetősen trükkösen de meg lehet ragadni egy kerbált is. A kerbált pontosan a karom közepével kell megérinteni, a fordított helyzet - a kerbállal a karom megérintése nem vált ki hatást. Az AGU nem záródik rá a kerbálra, ehelyett a kerbál ellazulása jelzi a megragadás sikerét.

Termék leírása

A Kerbal Motion mérnökei sokáig erőlködtek azzal a gonddal, hogy vegyék ki a beejtett szerszámokat a bonyolult gépekből. Miután megfigyelték ahogy a laboratóriumban az egyik hallgató kitakarította a cipőjét, úgy hogy felfordította és kirázta, a csapatunkat megütötte a felismerés! Miért nem fordítjuk fel és rázzuk ki a rakétaalkatrészeket? A megfogókar tökéletesen betöltötte ezt a szerepet, és egészen jó a nehéz gépek emelésében. Azóta a finom szerszámkinyerő műveleteken túl másra is használhatónak tűnt. Ahogy nevezzük: „A Karom!”

Hivatkozások

  1. Nemhivatalos rajongó által készített videó: "How to Capture an Asteroid (Kerbal Space Program)" - (Hogyan ragadjunk meg egy aszteroidát) - Harv of HOCgaming tálalásában