Advanced Reaction Wheel Module, Large/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Advanced Reaction Wheel Module, Large
Az alkatrész képe
Stabilitásnövelő rendszer által
STEADLER Engineering Corps

Méret 2,5m
Költség (teljes) 2 100,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,20 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 9 m/s
Kutatás Tech tree large control.png Specialized Control
Nyitóár 11 600 Funds
Mivel a verzió 0.17.0
Alkatrész­fajta advSasModuleLarge.cfg
Bólintó nyomaték 30.0 kN·m
Fordító nyomaték 30.0 kN·m
Csűrő nyomaték 30.0 kN·m
Nyomaték­képzés áram­szükséglete
0,020
s·kN·m
SAS szint × Nincs

A Fejlett Reakciókerék Modul, Nagy [Advanced Reaction Wheel Module, Large] egy célirányos egység, amely bár SAS képességet nem kínál, de a további reakciós kerék nyomaték-hozzájárulással hasznos tartozéka a nagyobb eszközöknek. Az SAS egyfajta autópilóta rendszer, amely a járművet az előre meghatározott irányban tartja. Mivel gyakorlatilag minden vezérlőegység rendelkezik beépített SAS egységgel - viszont sokszor csak korlátolt mértékű nyomatékképzéssel, reakciókerék többletnyomatéka az értékes a legtöbb esetben. A többletnyomaték nagyobb erőhatások esetén is képes irányban tartani a gépet, valamint parancsra lényegesen fürgébben fog elfordulni. A Fejlett Reakciókerék Modul, Nagy egy 2,5 m-es reakciós kerék. Drága, viszonylag nehéz, de nagy nyomaték létrehozására képes.

A stabilizátoroknak saját cselekvéscsoportja van, amelyet a T billentyű lenyomásával lehet kapcsolgatni. Ezen felül a küldetések közben a jobb-klikkre felugró menüben a „Toggle Torque” kapcsolóval egyesével lel lehet állítani és újra bekapcsolni az egyes reakciókerék egységeket. Bár működésükkel jelentős mennyiségű egykomponensű hajtóanyag takarítható meg, de cserében elektromos áramot fogyasztanak - amely az előző erőforrással ellentétben újratermelhető akár a világűrben is.

Leírás

Sok évnyi kutatás után a STEADLER Corps rakétatudósai megállapították, hogy a nagy lendkerekekre van szükség a nagy hajók iránytartásához. A „Fejlett Reakciókerék Modul, Nagy” célja, hogy a szabadalmaztatott Nagy Lendkerekek™ használatával „Több Nyomatékot” biztosítson (szabadalom függőben van). STEADLER azonnal elutasított minden bírálatot amely az ilyen sok tudományos munka szükségletét illetett, azt állítva, hogy „olyan egyszerűnek tűnik most, hogy kitaláltuk”. A bírálók kétkedőek maradtak, de de senki sem tagadja, hogy ez az egység valóban sokkal több erőt ad mint a korábbi típusok. Ezen felül sokkalt több energiát igényel, de a STEADLER jelenleg is beható kutatásokat folytat hogy miért is van ez így.

STEADLER Engineering Corps