Advanced Inline Stabilizer/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Advanced Inline Stabilizer
Az alkatrész képe
Stabilitásnövelő rendszer által
STEADLER Engineering Corps

Méret 1,25m
Költség (teljes) 1 200,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,10 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 9 m/s
Kutatás Flight control.png Advanced Flight Control
Nyitóár 7 200 Funds
Mivel a verzió 0.11.0
Alkatrész­fajta inlineAdvancedStabilizer.cfg
Bólintó nyomaték 15.0 kN·m
Fordító nyomaték 15.0 kN·m
Csűrő nyomaték 15.0 kN·m
Nyomaték­képzés áram­szükséglete
0,030
s·kN·m
SAS szint × Nincs

Az Fejlett Stabilizátor [Advanced Inline Stabilizer] egy egység amely többletnyomatékot biztosít többek közt a működő stabilizáló rendszer számára, amely egyfajta autópilóta rendszert, amely stabilizálja a rakétát és segít azt irányba tartani. Mivel csaknem minden vezérlőegység biztosítja az SAS képességeket, de többnyire csak korlátolt mértékű nyomatékképzésre képesek, a nagyobb eszközök esetén a további nyomaték biztosítása a lényeges, amely segítségével a járművet fürgébben mozdul a kívánt irányba, illetve jelentősen csökken a repülés közben a gép feletti uralom elvesztésének kockázatát. Ez a Fejlett Stabilizátor a továbbfejlesztett reakciókerék. Drágább, viszonylag könnyű, és közepes mennyiségű többletnyomatékot biztosít a többi reakciókerékhez viszonyítva.

A karier és tudomány játékmódban, a Törzsbe-épített Reakciós Kereket kell előbb kifejleszteni, mielőtt ki lehetne fejleszteni a Fejlett Stabilizátort.

Felhasználás

A reakciókerekek a törzsön belül szabadon elhelyezhetőek. Nem szükséges a tömegközéppont közelébe elhelyezni. Amikor nem a tömegközéppont körül forgat, akkor csak némi gépen belüli terhelés növekedéssel kell számolni. A működésére hatással van a forgatni kívánt tömeg nagysága, amely csillapítja a járműre ható külső és belső nyomatékok hatását, amelyből következően ezt a nagyobb járműveknél további reakciós kerekek felszerelésével lehet orvosolni. Viszont nem árt tudni, hogy minden egyes darab 0,1 tonnával növeli a jármű tömegét, ezzel csökkenti annak a Δv-jét. Így a küldetés közben a feleslegessé váló reakciós kerekeket nem árt a fokozatokban elhelyezni, és a tömeg csökkenésével a tömeget adó tartályok és hajtóművek mellett ezeket is leválasztani.

A stabilizátoroknak saját cselekvéscsoportja van, amelyet a T billentyű lenyomásával lehet kapcsolgatni. Ezen felül a küldetések közben a jobb-klikkre felugró menüben a „Toggle Torque” kapcsolóval egyesével lel lehet állítani és újra bekapcsolni az egyes reakciókerék egységeket. Bár működésükkel jelentős mennyiségű egykomponensű hajtóanyag takarítható meg, de cserében elektromos áramot fogyasztanak - amely az előző erőforrással ellentétben újratermelhető akár a világűrben is.

Termék leírása

A Fejlett Stabilizátor egység nagyobb, nehezebb reakciókerekek sorát tartalmazza. Ezek "nagyon gyorsan" mozognak, hogy létrehozzák a nyomatékot hajtóanyag elpazarlása nélkül. Ezeket a nagyobb kerekeket arányosan nagyobb elektromotorok hajtják, így hát tartsd a szemed az Elektromosság szintjét.