Aeris 4A/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Egy indulásra kész Aeris 4A .
A Kerbin körüli pályán, az egyik kráter fölött.
A pályárol való visszatérésre készülve shot in orbit prior to descending.

Az Aeris 4A egy egyszemélyes raktári űrrepülőgép amely egyetlen-fokozattal-a-pályára képességgel rendelkezik. Megfelelő pilóta kezében hajtóanyagkészletének nagy részét megőrizve képes 100 km magas kerbin körüli körpályára állni, és összecsatlakozni egy másik űreszközzel, és biztonságosan visszatérni a kifutópályára egyetlen alkatrész leválasztása nélkül.

Leírása

Az Aeris 4A egy űrrepülőgép amely képes elérni a keringési pályát, ha helyesen van vezetve.

Squad

Jellemzői

Az Aeris 4A két Turbojet Hajtóművel van felszerelve a légköri repüléshez. A levegőt négy radiális légbeömlőnyílás és kettő RAM Légbeömlőnyílás biztosítja. Az űrrepüléshez egy LV-T30 Rakétahajtómű van felszerelve. A rakétahajtómű először a két sugárhajtómű előtti hajtóanyagtartályból vételezi, emiatt a visszatérés előtt nem árt ellenőrizni az üzemanyagszintet a sugárhajtóművek előtt.

A négy RV-105 RCS Fúvókatömb és négy Place-Anywhere 7 Hosszirányú RCS Kapu biztosítja a megfelelő mozgathatóságot a keringési pályán - lehetővé téve a forgást és a haladást. Egy Törzsbe Épített Camp-O-Tron csatlakozókapu néz felfelé - lehetővé teszi más eszközökkel az összecsatlakozást.

Cselekvéscsoportok

A légköri és űrrepülési módok közti gyorsabb váltás érdekében az Aeris 4A négy előkészített cselekvéscsoporttal büszkélkedhet:

 1. Bekapcsolja a turbojet hajtóműveket
 2. Bekapcsolja a rakétahajtóműveket
 3. Leállítja a sugárhajtóműveket, kapcsolja a légbeömlőket
 4. Kapcsolja a csatlakozókaput

A hajtóműveket inkább a cselekvéscsoportokon keresztül kell irányítani, nem a fokozatokon.

Lehetséges javítások

Egy kikalapált Aeris...

Habár az eredeti repülőgép jól működik, van néhány terület ahol gyorsan lehet javítani a képességein. Csak néhány ötlet amelyet ki lehet próbálni:

 • Cseréld a LV-T30 Rakétahajtóművet Toroid Aerospike Hajtóműre, hogy csökkentsd a hajtómű letörésének esélyét a felszálláskor, és javítsd a hatásfokát, igaz a tolóereje csak 81%-a az eredetinek de még 20 km magasságról is könnyedén felviszi a keringési pályára a járművet.
 • Változtasd meg a 2 & 3 cselekvéscsoportot hogy kapcsolja [toggle] a hajtóműveket az egyszerű bekapcsolás [activate] helyett. Az 1.-t akár törölheted is.
 • A orrban található kifutóművet mozdítsd hátrébb, hogy az előredőlést megszüntetve az futóműveken álláskor lévő 2°-os előredőlt állást, könnyítve ezzel a felszállást.
 • Szereld fel néhány akkumulátorral és napelemmel, hogy ne szenvedjen energiahiányban.
 • Egy létra a fülkére.
 • A kormányzás bekapcsolása [Unlock Steering] az első keréken a beálítások menüben.
 • Javíts a tömegközéppont és az emelésközéppont viszonyán szárnyak elmozdításával és hozzáadásával.

Lásd még