Agencies/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search

Az ügynökségek [agencies] különféle megbízásokat [contract] adnak a karrier játékmódban történő játszáskor, amelyek a sikeres teljesítésük esetén tőkepontot (Funds), megítéléspontot (★), vagy tudománypontot jövedelmeznek (⚛). Ezek közt találhatunk ipari cégeket - melyek alkatrészeket is gyártanak, valamint független szervezeteket is. Az ügynökségek különböző gondolkodásmóddal [mentality] rendelkeznek, amelyek befolyásolják a megbízásokat és a megbízásokért adott jutalom nagyságát és különböző pontokban számított arányát.

Ügynökség szelleme [Agency mentality]

A különféle ügynökségek különféle dolgokra érzékenyek, amely megnyilvánul a szerződések létrehozásának módjában.

  • Üzleties [Commercial]: az ügynökséget az üzleti szempontok jobban befolyásolják, és kézzelfoghatóbb üzleti pénzbeli jutalmat ajánlanak. Habár a megbízás elbukása komolyabb büntetést is jelent.
  • Sietős [Hasty]: az ügynökség megbízása nem marad az asztalon olyan sokáig, és szorosabb határideje van. Érthetően ezek a körülmények komolyabb hatással vannak a megítélésre.
  • Úttörő [Pioneering]: az ügynökség előnyben részesíti azokat a feladatokat, amelyeket még nem csináltak meg.
  • Csúcstörő [Record-breaking]: a világcsúcsok felállítása érdekeli, nyilvánvalóan. A Világ-Első Rekordtartó Társaság [World-First Record-Keeping Society] sajátsága.
  • Komoly [Stern]: az ügynökség nagyon komolyan veszi a megbízásait. A sikeres együttműködés jobban javítják a megítélést, másrészről a kudarcok is mélyrehatóbb következménnyel járnak.
  • Laza [EasyGoing]: az ügynökség megbocsájtó az űrközponttal szemben, a kudarcok gyengébb következménnyel járnak, de sajnos a sikerek sem lesznek olyan komolyan jutalmazva.

Az ügynökségek listája

Embléma Név Leírás
C7 Aerospace Division.png C7 Aerospace Division
(C7 Világűr Osztály)
nincs
Dinkelstein Kerman's Construction Emporium.png Dinkelstein Kerman's Construction Emporium
(Dinkelstein Kerman Épít­kezés Áruháza)
Dinkelstein Kerman egyfajta legendává vált az űreszköz iparban, nem kevésbé lenyűgözően, mivel szenvedélyesen állítja, hogy már jóval első hivatalosan is megerősített űreszköz megépítés előtt is használt és épített űreszközöket. Ez vitához és sok kellemetlenséghez vezet közte és a Kerbin World-Firsts Record-Keeping Society (Kerbin Világ-Első Rekordtartó Társaság) közt. Legyen akár úgy is, de Dinklestein Áruháza még széles körben elismert mint egy hagyományos, régi-vágású társaság, és a termékeik jelenleg sokkal kevésbé rozsdásak mint a társaság tulajdonosa.
Experimental Engineering Group.png Experimental Engineering Group
(Kísérleti Mű­szaki Csoport)
Az Experimental Engineering Group egy jellegzetes induló társaság: Alacsony költségvetés és lehetetlenül feszes határidő része egy megszokott munkanapnak. Annak ellenére, hogy egy fiatal cég , az Experimental Engineering jó indulást vett, gyorsan nevet szereztek maguknak az iparban, leginkább a nagyon tanulságos és szórakoztató SC-9001 Science Jr. Kísérleti Csomagnak köszönhetően. A képviselőjük derék erőfeszítése ellenére, habár nem tudtak megszabadulni a rossz hírnévtől, amit egy kiszivárgott eset okozott, amelybe belebonyolódott az egyik egységük, valamint egy szerencsétlen flótás, amelyet az egység tudósai kis-kedvencként tartottak a Kutatás és Fejlesztés részlegükben. Egyesek azt állítják, hogy az eset szörnyen nyugtalanította őket a cég termékeihez közel kerülők biztonsága szempontjából. Még a cég emblémáján az még éleket is lekerekítették.
FLOOYD Dynamics Research Labs.png FLOOYD Dynamics Research Labs
(FLOOYD Dynamics Kutatólaboratórumok.)
FLOOYD Labs egy egyetlen dologra összpontosító vállalat, és olyan jól csinálja, ahogyan azt csak elképzelni lehetséges: Áthelyezni a folyadékokat az egyik helyről a másikra. A zászlós hajójuk, az FTX-2 Hajtóanyagvezeték, a végső terméke a többéves kutatásnak és a és a végtelen kerbál-óráknak, hogy előállítsanak egy olyan szivattyút, amely akármennyit képes átszivattyúzni akármiből, legyen az akármilyen hideg, sűrű vagy illékony. A vállalat jól-megérdemelt elismerést élvez ezért a fontos hozzájárulásért az iparhoz, és a többség mostanság egyetért abban, hogy már szinte senki sem emlékszik arra a zűrzavarra, amelyet az FTX-1 sorozatuk visszahívása okozott, ami kicsi, de nagy gondot okozó eset volt, mivel azok hibátlanul szivattyúzták a folyadékot, csak éppen a rossz irányba szivattyúzták azt.
Goliath National Products.png Goliath National Products
(Góliát Nemzeti Termékek)
nincs
Integrated Integrals.png Integrated Integrals
(Egységberendezett Integrálok)
Ami ennek a kis vállalatnak hiányzik tapasztalatból és megbecsülésből, azt tiszta becsvággyal helyettesítik a tervezeteikben. Az első termékük a nagyon tömör Mozgatható Feldolgozólaboratórium volt, ami pletykák szerint először egy mozgatható feldolgozóüzemnek készült, hogy titokban egy kísérleti - talán törvénytelen - hajtóanyag-keveréket kotyvasszon, amely állítólag messze hatékonyabb lett volna mint a mostanság használatban lévő hajtóanyagok, és aminek egy megkülönböztető kék árnyalata volt. Ezeket a pletykákat sohasem bizonyították, habár ez a titokzatos kék hajtóanyagot még megbízható források is látták. Annak ellenére hogy többször kísérelték meg tisztázni ezeket a pletykákat, a vállalat továbbra is szenved eztől a (valószínűleg nem megérdemelt) rossz hírnévtől. Megpróbálnak túltenni ezen a kezdeti benyomáson a hasonló vállalatoknál bőkezűbb kifizetésekkel, ami bevallottan keveset javít a jelenlegi összképen.
IonicSymphonicProtonicElectronics.png Ionic Symphonic Protonic Electronics
(Ion-Szimfonikus Proton Elektronika)
Egyike a vezető neveknek az űreszköz elektronikában, és nem csak azért mert a neve magában olyan menőnek hangzik. Az Ionic Symphonic Protonic Electronics-nak egy nagy alkatrészjegyzéke van, kezdve az egyszerű távközlési eszközöktől a komoly csúcstechnikás műszerekig. Ez egészen népszerűvé tette a termékeiket az űreszközmérnökök közt, és mélységes ellenségeskedést táplált a Probodobodyne fontoskodó embereinél.
JebsJunkyard.png Jebediah Kerman's Junkyard and Spacecraft Parts Co
(Jebediah Kerman Roncs­telepe és Űreszköz-alkatrész Vállalata)
Mindenki egyetért abban, hogy Jeb Roncstelepe az egyik legjobb példa arra, hogy mire képes a rendíthetetlen elszántság a teljes esélytelenséggel szemben. A szerény roncstelep, ahonnan a kerbál faj megtette első lépéseit az űr mélységei felé, mára már egy jóval nagyobb roncsteleppé nőtte ki magát, hogy ki tudja szolgálni az űrhajóalkatrészek utáni egyre nagyobb igényeket. Jeb Roncstelepe azóta Kerbin egyik legendájává vált, és sokkal többet jelent, mint egy menő márka. Most már annak a büszke szimbóluma, hogy mire képes egy kerbál, ha megpróbálja véghezvinni a lehetetlent és figyelmen kívül hagyja a felmerülő helyzetek súlyosságát.
KerbalMotion.png Kerbal Motion LLC
(Kerbál Mozgás KFT)
nincs
KerbinWorldFirstRecordKeepingSociety.png Kerbin World-Firsts Record-Keeping Society
(Kerbin Világ-Első Rekordtartó Társaság)
Egy intézet amely teljesen elkötelezte magát mindenféle első esetek követésére és jegyzésére, a Kerbin World-Firsts Record-Keeping Society egy non-profit szervezet, abból a célból, hogy jutalmazzon olyan dolgok eléréséért, amelyeket senki sem tett korábban, különösen a az űrkutatás hőstetteinek tekintetében. A munkájuk nagyobb kihívás, mint aminek látszik. Habár a megbecsülés, amit akármely kihívás elsőként történő elérése jelent szintén értékes cél lehet az üzleti vállalatoknak is, amelyek nem vesztegetnék el a lehetőséget, hogy hivatalos támogatói legyenek egy ilyen eseménynek. A Társaság megbízását elfogadva biztosan küldenek egy üzenetet, hogy nem a pénzért vagy benne, amely mindig jó elküldhető üzenete. Nagyjából ez az összes jutalom, mivel a pénzügyi jutalom többnyire jelképes.
Kerbodyne.png Kerbodyne Bár a Kerbodyne egy viszonylag új név az űriparban, a K sorozatú hajtóműveik és hajtóanyagtartályaik rövid idő alatt nagy megbecsülést hoztak számukra. Ennyit arról a tényről, hogy a Kerbodyne-t jelölték a „Legjobb Kezdő” Díjra a múlt évi Űreszköz Fejlesztők Konferenciáján. Sajnálatos módon a díjat egy másik vállalat kapta meg, de közismert, hogy a Kerbodyne rajongói hangosan és nyilvánosan felvonultak, méltatva a céget és a termékeit.
Kerlington.png Kerlington Model Rockets and Paper Products Inc
(Kerlington Rakétamodel és Papírtermék)
A Kerlingtonnak hosszú történelme van az áttörést jelentő új technológiák bevezetésében, köztük sokat ma is elengedhetetlennek tartanak az űrtechnika számára. Ezt a Kerlington hűséges rajongóinak erős csoportja táplálja, valamint a barátságtalan vetélytársak hasonlóan nagy csoportja.
MaxoConstructionToys.png Maxo Construction Toys
(Maxo Építőjátékok)
nincs
MovingPartsExpertsGroup.png Moving Parts Experts Group
(Mozgóalkatrész Szakértőcsoport)
A Moving Parts Experts Group többnyire nem-üzleti kezdeményezésnek indult, hogy a összehozza a legragyogóbb elméket az űreszközépítéshez szükséges az igazán előremutató és áttörő technológiák létrehozásához. Ahogy sok ilyen vállalkozásnál, a kezdeti tőke gyorsan elfogyott és gyorsan rákényszerültek valami eladhatónak a kifejlesztésére. Ennek eredményeként a Szakértőcsoport hírnevet szerzett és hogy mindig siet, és hogy nincs egy vasa sem. Még mindig megpróbálnak igaznak maradni az eredeti indítékukhoz amennyire csak lehet, és mindig hajlandóak támogatni bármely küldetést ami kiterjeszti a jelenlegi határokat.
OMBDemolition.png O.M.B. Demolition Enterprises
(O.M.B. Bontási Vállalat)
Egy cég amely annyi rombolással szerzett magának hírnevet, amennyi csak lehetséges, az O.M.B. rendkívül hozzáillő helyet talált a roppant illékony eszközeivel az űriparban. A pontos Leválasztóik senki mögé sem szorulnak, mikor az űreszközt több kisebbre hasításáról van szó. Néhány egyéb romboló termékük azonban az erőteljes reklámozás ellenére sem lett ilyen sikeres. Az O.M.B. továbbra is bizonytalan abban, hogy a „tisztán jobb ” termékeit miért nem fogadták olyan jól.
PeriapsisCo.png Periapsis Rocket Supplies Co
(Periapszis Rakétaellátmányok)
nincs
Probodobodyne Inc.png Probodobodyne Inc

A Probodobodyne egykor a meghatározó a kevesek közt volt az iparágban. Az évek alatt viszont kissé lemaradt a versenyben, de továbbra is azt vallják, hogy az űr felfedezése azoknak az előjoga, akik a nehézségeket le tudják gyűrni, csupán minimális technikai segítséggel. A termékeik kinézete vitathatóan elavult, főleg a versenytársak fényében, akik olyan alternatívákat kínálnak, melyekkel elérhetőbb az űrutazás, mint a „régi szép időkben” volt. Mindezek ellenére a cég megtartotta kevés, de hűséges törzsvásárlóját, akik egy roppant kiválogatós iparban hisznek, ahol csak a legjobb űrhajósok és mérnökök jut hely.

R&D logo.png Research & Development Department
(Kutató és Fejlesztő Intézmény)
Az Űrprogram saját Kutató és Fejlesztő Intézménye. Élén az ünnepelt rakétatudós Wernher von Kerman, ezek a fickók az agyai az egész űrprogram működésének. A kiolthatatlan tudásszomjtól hajtva nincs adat mi túl kicsi, vagy túl lényegtelen lenne, a kerbálság begyűjtött tudásának növelése a fő indítékuk. Az állandó zsenik csak kérdeznek kellő akadémiai bizonyossággal hozzájáruljanak a tudományhoz, és minden asztronautánál KÉRJÜK töröljék le a lábbelijüket a belépés előtt.
ReactionSystemsLtd.png Reaction Systems Ltd
(Reakciós Rendszerek Kft.)
A Reaction Systems egy kicsi vállalat, amely indokolt mértékű sikert élvez az egyik sikeres termékükkel a Place-Anywhere Hosszirányú RCS Kapuval. Mostanság senki sem tudja biztosan, hogy min dolgoznak. Habár a Reaction Systems határozottan nem a legnagyobb cég odakint, de azzá akarnak válni az úttörő törekvések támogatásával. A tudományt gyűjtő szerződések iránti mohóságuk is hitelt ad a feltevéseknek, hogy valamire készülhetnek.
Rockomax.png Rockomax Conglomerate
(Rockomax Csoport)
Vitathatatlanul a rakétaalkatrészek legnagyobb szállítója, a Rockomax termékeket széles körben úgy emlegetik, mint a legelérhetőbb utat az űrbe. Ez valamelyest rossz hírnévbe hozta őket a sikkes vagy avant-garde mérnökök közt, néhányan nyíltan visszautasítják, hogy beismerjék hogy Rockomax-Brand termékeket használtak. Ez még úgy ahogy lehetséges, a Rockomax hatalmas jelenléte az iparban cáfolhatatlan, és a termékeik éppenséggel eléggé jó értékűek, még ha nem adják a még magasabb-léptékű márkák 'menő' érzését. Ez egy igencsak nagy vállalat, így ne várd hogy nagyon különleges ajánlattal kedvezzenek neked. Már minden egyes vásárlójuknak nagykereskedelmi árt nyújtanak, ezen felül a 'szuper-érték' ajánlatokat mikor a társmárkák termékeit használják. Mindezt természetesen akkor biztosítsák ha van tagsági kártyád mikor a raktáraikba mész vásárolni.
Rokea.png Rokea Inc A Rokea elsősorban a „függőleges mozgékonyságfokozó” termékekről ismert, amelyet nagy hosszúságúvá tettek, biztosításul, hogy ne keverjék az egyszerű „létrákkal”. Egyesek szerint szégyenteljesen felsültek ezzel az erőfeszítéssel, még ha minden Rokea képviselő nagyon buzgón oktatja mindenkinek aki hallótávolságba kerül, hogy mi a különbség a létrák és a függőleges mozgékonyságfokozó eszközök közt. Talán ez a kommunikációs stratégia része annak a fejtegetésnek, amivel senki se törődik.
SeansCannery.png Sean's Cannery
(Sean Konzervgyára)
Több kérdés van - a nagyon kitűnő konzervétel termékeikről ismert - Sean Konzervgyárának az űripar világába való betörése mögötti okfejtésben. A bírálat ellenére senki sem vitathatja a főtermékük, az Mk1 Leszállókabin, maga többször is bizonyította a megbízhatóságát és nem meglepően egyike a manapság elérhető leglégmentesebben záró személyszállító egységeknek. A leszállóegység személyzete gyakran dicséri az egységet, hogy képes a berakott burgonyaszirmot ropogós és frissen tartani, és panaszkodnak, hogy más kabinokban már néhány nap alatt a küldetés során megpuhul.
SteadlerEngineeringCorps.png STEADLER Engineering Corps
(STEADLER Mérnöki Alakulat)
STEADLER nem úgy ismert mint egy kedves vagy engedékeny vállalat. Inkább mint egy katonás, komoly és megalkuvásmentes az őket sokkal jobban leíró jelző. Néhányan azt mondják, hogy ez egy jó tulajdonság egy olyan cégnél amelyik a rakétákért és hiperszonikus repülőgépekért felel, amíg mások azt sugallják, hogy a céget jelenleg egy öntudatra ébredt kalandor Vezérlőegység irányítja. Minden, amit mi tudunk a kapubiztonság túl HEVES bármely megfigyeléshez, és hogy a kábítófegyvereik nagyon gyorsan újratöltődnek.
StrutCo.png StrutCo Egyike az általános célú szerkezetielemek legnagyobb gyártóinak, StrutCo minden mérték szerint egy nagyon jól megalapozott vállalat. Az egyetlen dolog amin soha sem tudtak túllépni az a tény, hogy maga a hírneves EAS-4 Összekötőgerendát történetesen a Kerlington Model Rockets találta fel.
Vac-Co.png Vac-Co Advanced Suction Systems
(Vac-Co Fejlett Szívórendszerek)
Vac-Co egy viszonylag új név az iparban. A háztisztító eszközök és egyéb kis berendezések gyártójaként szerzett korábbi tapasztalataikkal a hátuk mögött a jelenlegi kalandjuk az űriparban nem kevés kételkedéssel találkozott. Mindazonáltall úgy tűnik tudhák mit csinálnak, ahogy a termékekik eléggé újítószelleműek a űrrepülő ágazatban.
WinterOwl.png WinterOwl Aircraft Emporium
(WinterOwl Repülőgép Áruház)
A WinterOwl nem hasonlítható más nagy repülőgépgyártó cégekhez a termékeik puszta száma alapján. Viszont a vállalat egyike a legjobban ismert neveknek az iparágban, lévén egyike a legrégebb óta működő vállalatoknak. Ez meghozta nekik a jó megítélést mint barátságos megbízható üzlettárs, ami annyit tesz, hogy jó viszonyuk van a többi vállalattal. Az űripari körökben nagyon rossz viselkedésnek számít goromba megjegyzéseket tenni a WinterOwl-ra vagy a termékeikre.
ZaltonicElectronics.png Zaltonic Electronics
(Zaltonic Elekromos Cikkek)
A Zaltonic igazából nem úgy ismert mint az elektromos alkatrészek iparának erős vezetője, inkább mint egyfajta haszonleső amelyből hiányzik minden nagyravágyás. Ezek a jellegzetességek habár a Zaltonicot megkerülhetetlenné tette a maga módján, mivel a kevésbé érdekfeszítő készülékek gyártását vállalják, és a gyors és költséghatékony módjukon egész jók lettek benne. A Termékeik lehet, hogy nem teljesen divatosak, de amikor a fain távvezérelt egységek kifutnának a szuflából, a Zaltonics akkumulátorok használata esélyt adnak, hogy árammal lásd el ezeket.