Astronaut Complex/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Astronaut Complex
KSC building
Astronaut Complex
 3. szint
 1. szint
 2. szint
 1. szint  2. szint
Elhelyezkedés TinyKerbin.png Kerbin
TinyKSC.png Kerbal Space Center
Szintmagasság 67 m
Mivel a verzió 0.21

Az Űrhajós Kiképzőközpont [Astronaut Complex] egy épület a Kerbál Űrközpontban, ahol a járműveket vezető, mintákat gyűjtő kerbonautákat lehet felvenni. Az épület előtt egy zászlópózna áll az űrközpont éppen érvényes zászlajával.

A karrier játékmódban kiképzőközpont fejlettségi szintje határozza meg az alkalmazásba vehető kerbonauták számát. Az alapszint mindössze 5 kerbonautát engedélyez, a második szint már 12-t és lehetővé teszi az űrsétát, a teljesen felfejlesztett épületben már korlátlan számú kerbonautát alkalmazhatunk.

Kezelőfelület

A Kiképzőközpont kezelőfelülete

A felület megengedi a játékosnak, hogy lássa az űrprogramban asztronautának felvehető kerbálokat [Applicants], az Űrközpontban lévő bevethető kerbálokat [Available], az éppen küldetésben lévő kerbálokat [Assigned], és az elvesztett kerbálokat [Lost]. A jelentkezőkből sosincs hiány, habár ilyenkor ki és be kell lépni a kiképzőközpontba, hogy a jelentkezők listája felfrissüljön. A felvételhez az adott kerbonautára mutatáskor a csíkján megjelenő zöld pipára (style="background: #9f9; vertical-align: middle; text-align: center;" class="table-yes" | Igen) kell klikkelni - a felvételük ingyenes, akárcsak az alkalmazásuk. A bevethető kerbonauták listáján lehet kirúgni a nem kellő kerbálokat a sávjukon a rámutatáskor a megjelenő piros X-re kell klikkeléssel - ezek a kerbonauták a jelentkezők kerülnek vissza. A küldetésen lévő kerbonauták esetén a táblán fel van tüntetve hogy melyik járművön található, vagy ha az adott kerbál éppen űrsétán van. Az utolsó, veszteséglistán a küldetésben eltűntek [Missing In Action] egy idő múlva visszatérnek a bázisra, vagy halottak [K.I.A.] maradnak, függően a játékbeállítástól. (Missing Crews Respawn (Elveszett Legénység Újraszületik))

Minden kerbálnak két jelzett tulajdonsága van: Courage (Bátorság) és a Stupidity (Butaság) (a nem látható harmadik a Bad Ass (~ Rossz-fiú) felülírja az előző kettőt, pl. Jebediah Kerman). Ezeknek tulajdonságok hatása a különböző eseményekre vágott arckifejezésekben merül ki. Ez látható a jelentkező kerbonauták sávján valamint a felvett kerbonauták sávján az egérmutató ráirányításakor felugró ablakocskán. A felvett kerbonauták fontos - tényleges hatással bíró - tulajdonságai mint a szakképesítés, szint és tapasztalat láthatóak a sávjukon.

A karrier játékmódban a jelöltek felvétele tőkepontokba (Funds) kerül, amely kvadratikus arányban növekszik minden egyes további felvételkor. (a képlete 150n2+12350n, az n-edik űrhajós, - mivel a kezdőcsapat négy űrhajósa már fel lett véve alapból, így ha nem vesztettünk el belőlük, akkor az n 5-tel kezdődik). Habár a felvételnek gátat szabhat az épület kiépítettsége, de a megmentett krebonauták ezen a határon túl is csatlakoznak az űrprogramhoz.

Érdekesség

  • A kerbálok fel tudnak mászni az Űrhajós Kiképzőközpont előtti zászlópóznára.