Camera view/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search

Több különböző lehetséges kameranézet [camera view] van a játékban, különböző nézőpontokat kínálva az irányított eszközök és a kerbonauták kívülről történő megfigyeléséhez. A V billentyű lenyomással bármikor váltani lehet a kameranézetek közt.

Szabad [Free]

Szabad nézet: Kerbin látható alul.

A szabad kameranézet az eszköz közelében lévő égitestet helyezi a képernyő aljára és a felfelé irány a felszíntől elfelé (az ég irányába) mutat. Ez a nézőpont ajánlott a repülőgép irányításakor.

Orbitális [Orbital]

Orbitális nézet: A Kerbin jobbra látható.

Az orbitális kameranézet esetében a "fel" a közeli égitest északi pólusa felé mutat az égitestet oldalra helyezi az egyenlítő síkjával párhuzamosan. Ez a mód kényelmes mikor az űreszköz pályán kering, mivel a kamera viselkedése egyezik a térképnézetével.

Az orbitális kameranézet hibát okozott ezeknél a kerbáloknál.

A kerbálok a bolygó felszínén végzett űrséta során, a orbitális nézetre váltáskor a kerbálok az oldalukra fordulhatnak , attól függően, hogy hol vannak a bolygón. A tömegvonzás továbbra is hat ilyenkor a kerbálokra.

Követő [Chase]

Az Követő kameranézet a járműhöz van kötve és elfordul, ahogy a szintmagasság változik, de kézileg újra lehet pozicionálni. A "fel" az üldöző kamera esetében a jármű irányító alkatrészének (általában az irányító egység) a helyzetéhez igazodik. Ebben a nézetben a dokkolási irányításra váltás nélküli csatlakozás sokkal könnyebb.

Önműködő [Auto]

Az önműködő kameranézet a önműködően kapcsol a szabad és az orbitális nézet között a jármű szintmagasságától függően. A kilövéskor a szabad nézetet használják, de amint a periapszis elég magasra jut a orbitális nézetre vált (és vissza, ha elég alacsony lesz újra). A váltáshoz szükséges periapszis az égitesttől függ:

  • Kerbin: A periapszis 23 km felett.[verify]
  • Mün: A periapszis a 0 szint felett”.