Convert-O-Tron 250/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search

ISRU Converter/Box

Az Convert-O-Tron 250 egy átalakító, amely képes ércből elektromos áram felhasználásával folyékony üzemanyagot, oxdálószert vagy egykomponensű hajtóanyagot előállítani. Az első kettőt a kémiai rakétahajtóművek által megkívánt 9:11-es arányban is képes előállítani önállóan. A Convert-O-Tron 125-höz képest nagyobb tömege jobb hatékonysággal párosul.

Felhasználás

A megtermelt hajtóanyagokat a hajtóművek meghajtására, vagy az üzemanyagcellák táplálására, amelyek képesek áramot termelni napelemek, vagy a drága PB-NUK Rádióizotópos Termoelektromos Generátorok nélkül. Mivel az ISRU Átalakító nehéz és a bányagép számára is bizonyos helyszínek az optimálisak, legcélszerűbb egy állandó állomást telepíteni, amelytől egy csatlakozókapuval felszerelt holdjáró szállítja a közeben leszálló hajtóanyag-szállító juttatja el a keringési pályára. Egy aszteroidán is kitűnő újratankoló állomást lehet létrehozni, bár az aszteroidák készlete véges, de mivel nem rendelkeznek gravitációs mezővel, könnyű az ilyen állomásokon megtankolni a űrhajókat.

Termék leírása

Ez a mozgatható feldolgozómű beveszi a nyersanyagot amely csak akár nyomokban tartalmaz oxigént és hidrogént, és ezekből hasznos hajtóanyag termékeket ho létre. Egy tapasztalt mérnök kezében még hatékonyabban működik. Ezek az egységek legjobban az ideális működési hőmérsékletén működik legjobban, és képes önmagát lekapcsolni túlmelegedés estén. A hősugárzók segítenek kezelni a többlet hőt.

Kerbodyne