Converter/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search

Az átalakító [converter] egy olyan különleges alkatrész, amely bizonyos kitermelhető anyagokból (amely jelenleg az érc) a mindennapi küldetések során felhasználható üzemanyag előállítására képes. Ezzel fontos végső eleme a nyersanyag letapogatással kezdődő, nyersanyag-kitermeléssel folytatódó tevékenység sorozatnak.

Az átalakítók típustól függően eltérő hatékonysággal működnek, viszont az átalakításhoz a szükséges alapanyagon túl mindig nagy mennyiségű elektromos energiát igényelnek.

Felhasználás

Az átalakításhoz szükség van az átalakítóval kapcsolatban lévő nem üres érctárolóra és egy az átalakításnak megfelelő nem teli hajtóanyagtartályra. Az átalakítóra jobb-kattintva a következő választások lehetségesek:

Az eljárás során a maghőmérséklet [core temperature] folyamatosan növekszik amíg el nem éri a termodinamikai egyensúlyát - valamint az átalakítás hatékonysága függ a maghőmérséklettől. A felszerelt hősugárzók használhatók a termelt hő elvonásában, ezzel segítve a maghőmérsékletet az optimális érték közelében tartani.

Elérhető átalakítók

Kép Alkatrész Átmérő Költség
(Funds)
Tömeg
(t)
Max. Hőm.
(K)
Szívós­ság
(m/s)
Szívósság Áram­felvétel
(⚡/s)
Convert-O-Tron 125.png
Convert-O-Tron 125 1,25m 1 000 1,25 2 000 7 50 30
ISRU Converter.png
Convert-O-Tron 250 2,5m 8 000 4,25 2 000 7 50 30