Double-C Seismic Accelerometer/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Double-C Seismic Accelerometer
Az alkatrész képe
Érzékelő által
Probodobodyne Inc

Méret Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 6 000,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,00500 t [N 1]
Légellen­állás 0.2 [N 1]
Max. Höm. 1200 K
Volume  ?
Ütésállóság 8 m/s
Kutatás Electronics.png Electronics
Nyitóár 8 200 Funds
Mivel a verzió 0.18
Alkatrész­fajta sensorAccelerometer.cfg
Kísérlet Szeizmikus Megfigyelés
Áramfelvétel 0.0075 ⚡/s

  1. 1.0 1.1 A játék ezt fizikamentes alkatészként kezeli.

A Double-C Szeizmikus Gyorsulásmérő [Double-C Seismic Accelerometer] a jármű gyorsulásának a nagyságát méri. A karrier és a tudomány játékmódban az Elektronika [Electronics] tudománycsomó megnyitása adja meg, amely a technológiafa 7. szintjén található.

Felhasználás

Egy leszállóegységhez csatolva ezzel az érzékelővel tudományos kutatást lehet végezni, valamint felhasználható arra, hogy a felszálláskor és a leszálláskor a szemmel tartható legyen a gyorsulás, amely segítségével hatékonyabban, kevesebb hajtóanyag elhasználásával vezethetjük az űreszközünket. A Double-C g-ben mérve 4 tizedes pontossággal mutatja a gyorsulást, amely lényegesen nagyobb pontosság, mint amilyent a navigációs gömb g-mérője mutat. A Double-C Szeizmikus Gyorsulásmérővel becsülhető a szükséges sebesség eléréséhez szükséges idő.

Ráadásul ezzel a műszerrel akár az űrjármű pillanatnyilagi tömegét is "mérni" lehet, ismerve a jármű tolóerejét felhasználva Newton második törvényét. A becsléshez a nem pörgő hajón kapcsold be a gyorsulásmérőt és adj teljes gázt.

Az adott erő F a hajtóművek által termelt tolóerő, az a a gyorsulásmérő által mutatott gyorsulás értéke, az m az ezek hányadosából kapott tömeg értéke. Érdemes megfigyelni, hogy az űrjármű gyorsulása hogyan növekszik, ahogy a hajtóművek működése közben veszít a tömegéből. Ebből ki lehet találni, hogy ezek az értékek csak pillanatnyilag érvényesek. Nos ezt csak érdekességként lett megemlítve, ugyanis a jármű tömegét a térképnézeten vagy a követőállomáson lényegesen egyszerűben megnézhetjük.

A műszer által mérhető adatok megnézéshez a jobb-ráklikkésre felugró menüben a Toggle Display lehet ki-be-kapcsolni a műszert. Fontos tudni, hogy a gyorsulásmérő bekapcsolt állapotban 0,0075 elektromos töltést fogyaszt másodpercenként (0,45 ⚡/perc azaz 27 ⚡/óra). A felugró menüben, ha egy égitest felszínén állunk, az Log Seizmic Data melletti gombra klikkelve történik meg a mérés. Ilyenkor a szokásos Reset Experiment (Kísérlet törlése), Keep Data (Adatok megőrzése), és a Transmit Data (Adatok Átsugárzása) lehetőségekből választhatunk.

Termék leírása

Ez az eszköz egy hihetetlenül érzékeny érzékelőt tartalmaz, amely megfelelően van rögzítve egy merev felszínhez, érzékeli és rögzíti a pontos szeizmikus tevékenység adatait. A gyorsulásmérő repülés közben is működik, így a Double-C gyorsulásmérőként is használható a repülés időtartama alatt. A garancia rázkódás vagy légüres térnek történő kitevés esetén érvényét veszti!

Probodobodyne Inc


Lásd még

Gyorsulásmérő a wikipédián