Experiment Storage Unit/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Experiment Storage Unit
Az alkatrész képe
Experiment storage által
Experimental Engineering Group

Méret 0,625m
Költség (teljes) 1 000,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,05 t
Légellen­állás 0.2-0.3
Max. Höm. 2900 K
Volume  ?
Ütésállóság 15 m/s
Kutatás Basic science.png Basic Science
Nyitóár 2 200 Funds
Mivel a verzió 1.2
Alkatrész­fajta ScienceBox.cfg

A Kísérlet Tárolóegységet a Kerbálok illetve szondák / műholdak használják kísérleti eredmények tárolására. Ezek addig tárolhatóak, amíg nem kerülnek továbbításra, vagy haza nem kerülnek a Kerbinre. Karrier módban a technológia-fa 4. szintjén, az Alapvető Tudomány pont alatt oldható fel.

Használat

Egy kísérletekkel teli járműben, a Tárolóegység menüjének "Container: Collect All" gombja használatával összegyűjthető minden egyes kísérlet ebbe a Tárolóegységbe. Természetesen a többi Tárolóegységtől is összeszedi a kísérleteket.

Alternatív megoldásnént a kísérletek egyenként is átvihetőek az őket tároló alkatrészek menüjének "Transfer Data" gombjának megnyomásával, majd a világoskék színnel kiemelt Tárolóegység kiválasztásával. E mellett egy Kerbonauta EVA közben is eltárolhat benne minden kísérletet, ami nála van a "Store Experiments" opcióval.

Miután a kísérletek a Tárolóegységbe kerültek, a "Review Stored Data" opció használatával lehetséges őket elvetni, megtartani, továbbítani vagy feldolgozni egy MPL-LG Mozgatható Feldolgozólaboratóriumban (amennyiben van ilyen a járműhöz csatolva). Más esetben a modul összeszedhető a Kerbinen, megszerezve az összes tudományos adatot, ami benne tárolva volt.

Minden tárolt kísérlet egyszerre áthelyezhető egy másik Tárolóegységbe a "Container: Transfer Data" opcióval, majd egy olyan világoskék színnel kiemelt Tárolóegység kiválasztásával, ami képes fogadni azokat. EVA közben a Kerbálok is magukhoz vehetik az összes kísérletet a "Take Data" opció használatával.

Korlátok

A Kísérlet Tárolóegység nem képes duplikált kísérletek (azonos kísérlet azonos tájegységben) tárolására. A "Collect All" funkció használatakor a Tárolóegység először a többi Tárolóegységtől veszi át a kísérleteket. Ez azt jelenti, hogy egy második Tárolóegység nem használható dupla kisérleti eredmény begyűjtésére (pl. az egyik feldolgozásra, a másik hazajuttatásra kerül), a másolatokat manuális módon kell összegyűjteni vagy ideiglenesen egy Kerbálnak magánál kell tartania EVA közben.

Alternatív alkatrészek

A felső kategóriás szonda magok rendelkeznek a Kísérlet Tárolóegység képességeivel, így azonos módon használhatóak a megfelelő felületi gombokkal:

Fontos megjegyezni, hogy a Kerbálok ugyanennyi kísérletet képesek magukkal vinni, ha összegyűjtik őket a Tárolóegységekből, vagy az egyéb szenzorokból egyenként (viszont csakis tudósok képesek EVA közben lefuttatni vagy visszaállítani azokat). Ezek után minden tárolt kísérlet elhelyezhető egy személyzettel rendelkező vezérlőegységben a "Store Experiments" opcióval EVA közben. A zsilipen való belépéskor az adatok automatikusan átkerülnek az adott modulba. Ezek a modulok sem fogadják el a dupikált kísérleteket, ezért belépéskor el kell vetni őket, kivéve a MPL-LG Mozgatható Feldolgozólaboratórium, amely végtelen mennyiségű másolatot képes tárolni.

Vegyük figyelembe, hogy a személyzettel rendelkező modulok nem képesek az általuk tárolt kísérleteket a jármű másik alkatrészeihez eljuttatni úgy, ahogy a Tárolóegység képes rá.

Termék leírás

Miután rájöttek, hogy azok a régi nasis dobozok kiválóan alkalmasak mystery goo és adatszalagok tárolására, a Kerbál tudósok megalkották a Kísérlet Tárolóegységet, hogy segítségül legyen a Kerbonautáknak az értékes tudomány hazahozatalában a Kerbinre, és képes legyen elviselni atmoszférába való visszatérések, kemény landolások és Jeb kormányzási képességeinek veszélyeit.

Experimental Engineering Group

Változások

1.2
  • Első megjelenés