Extend-o-matic Series A1 Deployable Flag/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Egy zászló a Mün felszínén
A zászló emléktáblája megnyitva
A zászló jele egy távolabbi járműből nézve

Az Extend-o-matic Sorozat A1 Kibontható Zászló [Extend-o-matic Series A1 Deployable Flag] (Extend-o-matic ~ Önkinyíló) egy olyan megjelölésre szolgáló tárgy, amelyet az Űrséta során a kerbonauták tudnak elhelyezni az égitestek felszínén. Egyszerűen csak mint “zászló [flag]”-t ismerik, az Extend-o-matic az igények szerint változtatható a különböző kiválasztható zászlómintákkal. Ezt minden indítás előtt meg lehet tenni. Az alapértelmezett zászlót a játék kezdetén lehet kiválasztani, és meg lehet változtatni a Űrhajós Kiképzőközpont előtti zászlópóznán.

Minden kerbál visz egy zászlót magával az űrsétára. A kerbálok össze is szedhetik a korábban kitűzött zászlót, és azt újra kitűzhetik. A kitűzéshez egy jobb-klikk a kerbálra, és a felugró menüben a “Plant Flag” (zászlót kitűz) gombját kell megnyomni. Minden zászlónak van neve [name] és egy emléktáblája [plaque] - a kitűzés közben mindkettő szövegét meg lehet adni. A zászló eltávolításakor a zászlóra kell jobb-klikkelni, és a felugró menüben a "Take Down" (leszed) lehetőséget kell kiválasztani

A kitűzött zászlókat a játék úgy kezeli, mit az űreszközöket. Megjelennek a követőállomás menüjében és a térképnézetben - a saját kategóriájukban, és "irányíthatóak" (bár semmit se tudnak csinálni) - ilyenkor meg lehet vizsgálni a zászlók környékét. A zászlók neve látható a követőállomáson vagy a térképnézetben, de az emléktáblát csak akkor lehet elolvasni, ha egy kerbállal felkeressük a helyet. A járművekkel neki lehet menni a kitűzött zászlóknak, és azok ki is fordulnak megfelelő erő hatására.

A zászlók hasznosak lehetnek navigációs támpontként, valamint a kutatás során megjelölhetjük vele a már meglátogatott égtesteket és tájegységeket.