FL-T200 Fuel Tank/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
FL-T200 Fuel Tank
Az alkatrész képe
Folyékony hajtóanyag tartály által
Jebediah Kerman's Junkyard and Spacecraft Parts Co

Méret 1,25m, Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 275,00 Funds
(üres) 183,20 Funds
Tömeg (teljes) 1,13 t
(üres) 0,13 t
Légellen­állás 0.3-0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 6 m/s
Kutatás General rocketry.png General Rocketry
Nyitóár 2 500 Funds
Mivel a verzió 0.14
Alkatrész­fajta fuelTankT200.cfg
Folyékony üzemanyag 90 Units of fuel
Oxidálószer 110 Units of fuel

Az FL-T200 Hajtóanyagtartály [FL-T200 Fuel Tank] hajtóanyagot biztosít az alája épített folyékony hajtóanyagú rakétahajtóművek számára, mint az LV-909.

Felhasználás

Az FL-T200 Hajtóanyagtartály egy folyékony hajtóanyag tartály és mint az FL-T sorozat tagjai, mint mondjuk az FL-T400, a folyékony hajtóanyagú hajtóművek táplálására szolgál. Ez a tartály tolóerőt egy normál hajtóművel csak rövidebb ideig képes szolgáltatni, viszont ez orvosolható, ha több tartályt helyezünk egymásra. Igaz a lengések elkerülésére célszerűbb ilyenkor a magasabb tartályokat alkalmazni. Ez a tartály már más tartályok felszínére is elhelyezhető, valamint a felszíne is alkalmas más alkatrészek csatlakoztatására. A 200 egységnyi hajtóanyagkészlete akár egy LV-909 hajtóművet is képes huzamosabb ideig kiszolgálni (majdnem 200 másodpercig). Így ez a tartály már elégséges lehet kisebb szondák, apró leszállóegységek számára egyes kisebb tömegvonzású holdak meglátogatásra (le- és felszállási szakaszára), az de mint szondák tartálya, vagy mint vésztartalék tartály is szóba jöhet.

Ahogy minden folyékony hajtóanyag tartálynak, a műhelyekben ennek is beállítható a benne tárolt egyes hajtóanyagfajták mennyisége, illetve ezek felhasználható-tartalék állapota. Ez utóbbi természetesen a küldetések közben is megváltoztatható.

Termék leírása

A T200 tartály némileg problémás volt elfogadtatni az űreszköz-mérnök világgal, mivel a legtöbb rakétaépítőnek gondja volt a "csinos kicsi hajtóanyagtartály" kilapítása iránti vágyának legyőzésével. A kezdeti reakciókén csak félretették ezeket, mikor a tüzes robbanások száma az összeszerelési helyszíneken olyan magas volt, hogy a szigorú irányelvekben helyet szorítottak a "hajtóanyag-tárolók ingerlésének" megtiltására. A T200 tartály most széles körben használatos több űrprogramban is, különösen a LV-909 hajtóművel összekötve.