FL-T400 Fuel Tank/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
FL-T400 Fuel Tank
Az alkatrész képe
Folyékony hajtóanyag tartály gyártója
Jebediah Kerman's Junkyard and Spacecraft Parts Co
Méret 1,25m
Ár (teljes) 500,00 Fund
(üres) 316,40 Fund
Tömeg (teljes) 2,25 t
(üres) 0,25 t
Légellen­állás 0.2-0.3
Max. Höm. 2000 K
Ütésállóság 6 m/s
Kutatás Advanced rocketry.png Advanced Rocketry
Nyitóár 1600 Fund
Bevezetve: 0.7.3
Alkatrész­fajta fuelTankT400
Folyékony üzemanyag 180 units of fuel
Oxidálószer 220 units of fuel

Az FL-T400 Hajtóanyagtartály [FL-T400 Fuel Tank] hajtóanyagot biztosít az alája épített folyékony hajtóanyagú rakétahajtóművek számára, mint az LV-T30.

Felhasználás

Az FL-T400 Hajtóanyagtartály, az FL-T800 Hajtóanyagtartállyal együtt az egyedüli folyékony hajtóanyag tartályok a bemutató (demo) változatban, és az LV-sorozatú hajtóművek kizárólagos hajtóanyagforrásai. Ez a tartály hajtóanyagot egy normál hajtóműnek csak rövidebb ideig képes szolgáltatni, viszont ez orvosolható, ha több tartályt helyezünk egymásra. Igaz a lengések elkerülésére célszerűbb ilyenkor a magasabb FL-T800 tartályt alkalmazni. 400 egységnyi hajtóanyagkészlete akár egy LV-T30 hajtóművet is képes mintegy fél percig kiszolgálni. Ez a hajtóanyagtartály jól használható mind a fő-, mind a gyorsítófokozatokban is.

Ahogy minden folyékony hajtóanyag tartálynak, a műhelyekben ennek is beállítható a benne tárolt egyes hajtóanyagfajták mennyisége, illetve ezek felhasználható-tartalék állapota. Ez utóbbi természetesen a küldetések közben is megváltoztatható.

Termék leírása

Az FL sorozat az Űrprogramban használt korábbi hajtóanyagtartályokhoz képest lényeges előrelépés, általában azért mert képesek a hajtóanyagot gyakrabban felrobbantatlan állapotban tárolni, mint nem. A hajtóanyagtartályok haszontalanok, ha nincsenek alattuk hajtóművek. Ezeket egymásra is helyezhetjük, hogy megnöveljük az alattuk lévő hajtómű számára rendelkezésre álló hajtóanyag mennyiségét.
Az FL-T500 a 0.18-as áttervezés előtt