FTX-2 External Fuel Duct/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
FTX-2 External Fuel Duct
Az alkatrész képe
Fuel Transfer által
FLOOYD Dynamics Research Labs

Méret Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 150,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,05 t [N 1]
Légellen­állás 0.02 [N 1]
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 12 m/s
Kutatás Fuel systems.png Fuel Systems
Nyitóár 6 200 Funds
Mivel a verzió 0.13
Alkatrész­fajta fuelLine.cfg

  1. 1.0 1.1 A játék ezt fizikamentes alkatészként kezeli.

Az FTX-2 Külső Hajtóanyagvezeték [FTX-2 External Fuel Duct] az egyetlen működő hajtóanyag-vezeték a játékban. Segítségével kiszivattyúzhatóak a hajtóanyagok külső (a jármű oldalára helyezett) tartályokból, vagy akár a későbbi fokozatok tartályaiból.

Felhasználás

Az FTX-2 lehetővé teszi, hogy nem csak a közvetlenül a hajtóanyaghoz kapcsolt tartályok hajtóanyagkészletét használjuk fel. A vezeték kiépítésekor ügyelni kell arra, hogy elsőnek arra a tartályra helyezzük a vezetékvéget, amelyikből a hajtóanyagot kiszivattyúzni óhajtjuk és utána pedig arra, amelyikbe át akarjuk szivattyúzni a hajtóanyagot, röviden a sorrend: forrás és nyelő. Ha egy tartályt a hajtóanyagvezetékkel közvetlenül kötünk össze a hajtóművel, akkor az adott tartály készlete lesz elsőnek felhasználva.

Az így összekötött részek közt lehetséges lesz az erőforrások átvitele. Az FTX-2 tovább növeli a szerkezet szilárdságát és merevségét, akárcsak az EAS-4 Összekötőgerenda. A külső hajtóanyagvezetékek létfontosságúak az aszparágusz fokozatkialakítás elkészítésekor.

Termék leírása

Az új áttörések a FLOOYD Dynamics-nél az FTX Hajtóanyagvezetéket valósággá változtatták. Bár néhányan bírálták, hogy a nem más mint egy "sárgára festett lefolyóvezeték", de azért legtöbben egyetértettek vele, hogy a sárag viszonylag szép szín, és valóban átszivattyúzza a hajtóanyagot az oldalsó tartályokból. Az FTX-1 sorozat visszahívása után az összes FTX-2 vezetéken a felfestett nyilak mutatják a hajtóanyag-áramlás irányát, így a mérnökök meg tudják mondani, hogy feltételezhetően merre megy a folyadék.

— 'FLOOYD Dynamics Research Labs'