Flag (Image)/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Egy zászló a Münön egy privát készítésű mintázattal (A United Federation of Planets (Star Trek) zászlaja ebben az esetben)

A zászlómintázat röviden zászló [flag] egy kép a különböző helyeken megjelenő zászlókon. Két zászlópózna van az Űrközpontban, zászlók vannak a Jármű Összeszerelő Épület és a Űrrepülőgép Hangár falán, Extend-o-matic Sorozat A1 Kibontható Zászlókon, és zászlók találhatók bizonyos alkatrészeken. 26 fajta mintázatú alapértelmezett zászló van, beleértve a minimalistát is. Ezek a következőek:

09, Blorbs, Bullseye, Capsule, Circles, Default, Hexagon, Hexagon Circles, Kerbal 1, Kerbal 2, Kerbin, Kerbin-Mun Flag, Line, Minimalistic, Orbit, Orbs, Retro, Rings, Rocket Science, Satellite, Spheres, Squad Logo 1, Squad Logo 2, Stripes, Trees, és Trippy.

Minden alapértelmezett zászló a Gamedata/Squad/Flags könyvtárban van, ehhez hozzájöhetnek a kiegészítők (modok) saját zászlajai a saját könyvtáraikban (GameData/A kiegészítő neve/Flags). Az új zászlókat ezekben, vagy ennek megfelelően létrehozott könyvtárakban lehet hozzáadni a készlethez. A zászlók nevében lehet szóköz, az aláhúzás ("_") nem szükséges a külön szavakhoz.

Néhány mintázat a 2009 - A Csillagászat Nemzetközi Éve posztereiről származik, egy a Signalnoise nemhivatalos küldetési foltozásokból, mások David O'Reilly[1] munkái.

Tulajdonságok

A zászlómintázat méretei

A zászlómintázat .png kiterjesztésű, 256 képpont szélességű, 160 képpont magas kép. Bár a képformátum lehetővé teszi az áttetsző és átlátszó részeket, ez nem fog látszani a játékban - ezek helyett átlátszatlan illetve fehér szín fog megjelenni. Ennek következtében a zászlóknak az adott mérethez kell igazodnia, és például a Nepáli zászló vagy a négyzetes Svájci zászló nem használható egy játékban a fehér rész kéretlen megjelenése nélkül.

Minimalista

Az eredeti zászló a Retro stílusú volt, a ráncos mintázat megfigyelhető ezen a zászlón.

A Minimalista zászló, habár választható, úgy tűnik, hogy egyfajta alapértelmezett zászlónak szánták a kitűzésekhez. A minimalista zászló "ráárnyalódik" a nem-alapértelmezett zászlókra a valósághű megjelenés érdekében, így minden nem alapértelmezett mintázatú kitűzött zászló a azonos mintázatot követve ráncosodik. Ezt az zászlómintázatot megváltoztatva a többi zászló ráncosodása nem változik. Minden bizonnyal van egy hasonló zászló alfa csatornával (ez az átlátszóság rétege) a két zászló bármikori egyesítéséhez. Elég különös módon a Default nem használja ezt az árnyékoló mintázatot, hanem a zászló .png fájljának sajátossága. Ez alapján a default.png-t nem módosítja, azaz a játékos kihasználhatja ezt, ha egységes színeket szeretne.

Az alapértelmezett zászlók galériája

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 2009 - A Csillagászat Nemzetközi Éve poszterei alapján
  2. A zászlónak öt változata választható: black (fekete), dark blue (sötétkék), gray (szürke), white (fehér) és negative (negatív)
  3. A Signalnoise “Unofficial NASA mission patches” (nemhivatalos NASA foltozás) alapján

A különböző cégek emblémái

Lásd még

Megjegyzések

  1. Flags” danRosas blogjából"