Funds/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Az információ egy kabin és egy ejtőernyő begyűjtéséről

A pénzügyi erőforrás, tőke [funds] (Funds) a játék költségvetéseként működik, korlátozza a küldetésekhez megépíthető járművek méretét és bonyolultságát a játék minden szakaszában, mind idő, mind fejlettség alapján. Az egységének nem ismeretes a neve, és a jele sem hasonlít egyetlen valós pénzügyi egységre.

A költségek csak a karrier játékmódban számítanak, a homokozó és a tudomány játékmódnál a költségek hiányában az alkatrészek korlátlan mennyiségben állnak rendelkezésre.

Használat

A pénzügyi forrásokat a szerződések elfogadásával és teljesítésével lehet gyarapítani. Minden egyes szerződés elfogadásakor egy adott mennyiségű tőkét ad, a további nagyobb összeget a szerződés teljesítésekor kapja meg a játékos. A szerződések elbukása, határidőből való kifutása esetén levonás történik. Ezeknek az összegeknek a nagyságát a szerződéseken vannak feltüntetve, amelyet a Küldetésirányítás épületében lehet megtekinteni.

Jelenleg (0.25) a pénzügyi források a következőekre használhatóak fel:

A járművek begyűjtése szintén kiegészíti a pénzügyi forrásokat. Ha a jármű egyszer leszáll a Kerbin felszínére, a jármű árának és a megmaradt erőforrások mennyiségétől függően a befektetett összeg visszatérül. Ez az összeg szorozódik egy a Űrközponttól való távolságtól függő tényezővel. A központhoz közel nagyobb a visszakapott összeg, a kifutópályán és a kilövőálláson a teljes értéket visszakaphatjuk. A Begyűjtési Nyomkövető Felszerelése [Recovery Transponder Fitting] stratégia akár 15%-kal növelheti ezt a tényezőt. (természetesen legfeljebb 100% lesz a begyűjtési tényező).

A normál [Normal] nehézségi szinten szerződés által kínált előleg összege rendszerint fedezi az adott küldetést végrehajtani képes ésszerű jármű költségeit. A szerződések teljesítésével, az alkatrészek begyűjtésével és a megfelelő járművek építésével folyamatosan haszonnal működhet az űrprogram.