Gigantor XL Solar Array/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Gigantor XL Solar Array
Az alkatrész képe
Napelem által
Probodobodyne Inc

Méret Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 3 000,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,30 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 1200 K
Volume  ?
Ütésállóság 8 m/s
Kutatás High-power electrics.png High-Power Electrics
Nyitóár 14 500 Funds
Mivel a verzió 0.18
Alkatrész­fajta gigantorXlSolarArray.cfg
Áramtermelés 24.4 ⚡/s [N 1]
Bevonható Igen
Fényforrás­követés Igen

  1. Az áramtermelés függ a természetes fényforrástól való távolságtól. Az adott érték a Kerbin pályáján tapasztalható.

A Gigantor XL Napelemsor [Gigantor XL Solar Array] egy kinyitható napelemsor. Ez a legnagyobb napelem a játékban, habár a nagy mérete rossz teljesítmény-tömeg aránnyal párosul, és emiatt az OX-STAT alkalmazása előnyösebbnek tűnhet néhány helyzetben.

Felhasználás

Gigantor XL comp.png

Ez a napelemsor csak kinyitott állapotban és direkt napfényben termel elektromos áramot. A napelemsor üzembe helyezéséhez a jobb-rá-klikkre felugró menüben az Exted Panels (Táblák Kinyitása) becsukásához a Retract Panels (Táblák Bevonása) gombra kell klikkelni. Ugyanez elvégezhető cselekvéscsoportok segítségével is - sőt ilyenkor a Toggle Panels (Táblák Kapcsolása) felhasználásával egyetlen billentyű nyomkodásával is lehet a táblákat kibontani és bevonni.

A napelem által termelt áram mennyisége függ a Kerboltól való távolságtól, és a táblák helyzetétől. Ez a napelemsor önműködően beáll az ideális irányba, de még így sem biztosítja minden esetben a Kerbin távolságára előírt 18 egység/másodperc mennyiséget (a jármű beárnyékolja, stb.).

Ez a napelemsor kibontott állapotban igencsak sérülékeny, egy kisebb ütődés vagy egy enyhébb menetszél is letépheti. Emiatt az égitesten kibontott elemekkel csak finoman és óvatosan szabad mozogni, máskülönben be kell húzni a mozgás megkezdése előtt.

Egyetlen napelemsor képes elég energiával ellátni egy legnagyobb teljesítményen működtetett PB-ION Elektomos Hajtásrendszert a A Kerbotól a Kerbin pályájához hasonló távolságban, ha képes magát tökéletesen a nap irányába állítani. Több napelem alkalmazásával körkörös elhelyezésével elérhető hogy mindig legyen olyan amely irányba képes állni, így bármilyen helyzetben megfelelő áramellátást biztosíthat, és nem lesz szükség irányba forgatni a teljes járművet.

A napelemek mérete és tömege miatt leginkább az űrállomások és állomások napeleme. Az ionmeghajtású szondákra leginkább a rossz teljesítmény-tömeg aránya miatt nem kedvező a használata, inkább az OX-4L/W napelemek jöhetnek szóba, hasonlóan a nagy áramigényű kerekekkel szerelt holdjáróknál a méretei és sérülékenysége miatt sem igazán célszerű.

Termék leírása

Az egyedüli legnagyobb megvehető napelemsor, egy Gigantor XL hatalmas félelmetes energiatermelő lehetőséget kínál egy tömör kiindulási csomagból.