IX-6315 "Dawn" Electric Propulsion System/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
IX-6315 "Dawn" Electric Propulsion System
Az alkatrész képe
Ionhajtómű által
Ionic Symphonic Protonic Electronics
Méret 0,625m
Költség (teljes) 8 000,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,25 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Ütésállóság 7 m/s
Kutatás Ion propulsion.png Ion Propulsion
Nyitóár 16 800 Funds
Mivel a verzió 0.18
Alkatrész­fajta ionEngine
Ionhajtómű
Max. tolóerő (1 atm) 0,05 kN
(vákuum) 2,00 kN
Isp (1 atm) 100 s
(vákuum) 4200 s
Fogyasztás 0,486 Xenon unit/s


Tolóerővektor-eltérítés × Nem
Áramfelvétel 367,098 ⚡/s
8,740 ⚡/s
Testing Environments
On the surface × Nem
In the ocean × Nem
On the launchpad × Nem
In the atmosphere × Nem
Sub orbital ✓ Igen
In an orbit ✓ Igen
On an escape ✓ Igen
Docked × Nem
Fokozat ✓ Igen
Esemény ✓ Igen

A IX-6315 "Dawn" (Hajnal) Elektromos hajtásrendszer [IX-6315 "Dawn" Electric Propulsion System] egy apró hajtómű, amely elektromos energiát használ és xenon hajtóanyagot. A valós világ Hall-Effektus Hajtómű alapján készült a modellje. Mint a hajtóműveknél szokásos, a VAB és az SPH műhelyében az alkatrésztabló Engines (hajtóművek) lapján található.

Felhasználás

Ennek a hajtóműnek kivételes a hajtóanyag hatékonysága (4200 s Isp), de nagyon alacsony a tolóereje és kimondhatatlanul sok áramot használ a működése közben - és ez a mesés hatékonyság is csak a vákuumban érvényes, tengerszinten már katasztrofálisan gyenge a hatékonysága. A xenont a xenontárolókból szerzi, olyanokból mint a PB-X150 Xenontároló. Az elektromosságot a napelemek és az RTG-k biztosíthatják. Az akkumulátorok tárolhatnak némi elektromosságot amikor a napelemek nem tudnak áramot termelni, mert a Kerbolról származó napfényt gátolja valami, vagy egyszerűen egy égitest árnyékos oldalán van.

Az ionhajtómű hatékonysága roppant gyenge tolóerő-súly aránnyal párosul. Emiatt, bár akár könnyű szerkezetű repülőgépeken is megtalálhatóak, de leginkább csak apróbb űreszközök, mint az űrszondák meghajtására valók, és mivel ezeket is gyengén gyorsítja, hasznos a fizikai gyorsítást bekapcsolni a használatával történő pályamódosítások közben. A tartályok hajtóanyag-mennyisége igen hosszú ideig tartó gyorsításokat tesz lehetővé.

Az ionhajtóművekkel felszerelt szondákkal csak az legalacsonyabb tömegvonzású holdakon, a befogott aszteroidákon, mint a Gilly, lehet leszállni.

Áramfelvétel [Electrical consumption]

A hajtás során 18 egységnyi áramot használ fel 1 egységnyi xenonhoz. A legmagasabb gázadagolásszint mellett 0,4849 egységnyi xenon és 8,7285  egységnyi áramot fogyaszt másodpercenként. [1] Ezzel a fogyasztással egy PB-X50R készletének az elhasználása majdnem 14 percig, egy PB-150 készletének felélése pedig több mint 24 percig tart. Sajnos az elektromos telepek esetén távolról sem ilyen pompás a helyzet, de az áramot legalább a világűrben is elő lehet állítani.

Termék leírása

Az ionizált xenon egy kis fúvókán át történő kibocsájtásával a Dawn elképesztően hatékony meghajtást lehet létrehozni, de ennek a hátránya az alacsony tolóerő és a magas áramfelvétel. A hajtóművekről az ISP Electronics üzletkötőire hivatkozó pletykák, hogy "sötét mágia" hajtja, nagyban eltúlzottak.

Ionic Symphonic Protonic Electronics

Galéria

Lásd még

Ionhajtómű a Wikipédián

Hivatkozások

  1. Válasz a fórumon - Az ionhajtómű több áramot fogyaszt mint kellene. (angol)