Small Inline Reaction Wheel/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Small Inline Reaction Wheel
Az alkatrész képe
Stabilitásnövelő rendszer által
Found lying by the side of the road

Méret 0,625m
Költség (teljes) 600,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,05 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 9 m/s
Kutatás Tech tree advanced flight control.png Flight Control
Nyitóár 3 200 Funds
Mivel a verzió 0.7.3
Alkatrész­fajta inlineReactionWheel.cfg
Bólintó nyomaték 5.0 kN·m
Fordító nyomaték 5.0 kN·m
Csűrő nyomaték 5.0 kN·m
Nyomaték­képzés áram­szükséglete
0,050
s·kN·m
SAS szint × Nincs

A Kicsi Törzsbe-építhető Reakciókerék [Inline Reaction Wheel] egy egység amely többletnyomatékot biztosít a SAS működéséhez, amely egyfajta autópilóta rendszert, ami stabilizálja a rakétát és segít azt irányba tartani. Mivel csaknem minden egyes vezérlőegység biztosítja az SAS képességeket, viszont a saját nyomatékképzésük mérsékelt, a további nyomaték biztosítása a lényeges, ami segít a járművet fürgébben a kívánt irányba mozdítani, illetve jelentősen csökkenteni a repülés közben a gép feletti uralom elvesztésének kockázatát. Ez a Törzsbe-épített Reakciókerék a belépő szintű típusú reakciókerék. Olcsó, viszonylag nehéz és kevés többletnyomatékot biztosít a többi reakciós kerékhez képest.

Felhasználás

A reakciókerekek elhelyezése nem jelent gondot. Általában arról beszélnek, hogy gondot jelent ha messzire helyezik el a tömegközépponttól. Képzeld el, hogy megragadod azt a pontot és forgatod. A reakciókerék pont ezt csinálja, A nem-középpont körüli elforgatást csinál, amikor nem a tömegközéppont körül forgat.

comment C7 megjegyzése a blogjából “Frissített információ a SAS működéséről (0.21.1)

A működésére hatással van a tömeg nagysága, amely csillapítja a járműre ható külső és belső nyomatékok hatását, amelyből következően ezt a nagyobb járműveknél további reakciókerekek felszerelésével lehet orvosolni. Viszont nem árt tudni, hogy minden egyes darab növeli a jármű tömegét, ezért csökkenti annak a Δv-jét. Így a küldetés közben a feleslegessé váló reakciókerekeket nem árt a fokozatokban elhelyezni, és a tömeg csökkenésével a tömeget adó tartályok és hajtóművek mellett ezeket is leválasztani.

A stabilitásnövelőknek saját cselekvéscsoportja van, amelyet a T billentyű lenyomásával lehet kapcsolgatni. Ezen felül a küldetések közben a jobb-klikkre felugró menüben a „Toggle Torque” kapcsolóval egyesével lel lehet állítani és újra bekapcsolni az egyes reakciós kerék egységeket. Bár működésükkel jelentős mennyiségű egykomponensű hajtóanyag takarítható meg, de cserében elektromos áramot fogyasztanak - amely az előző erőforrással ellentétben újratermelhető akár a világűrben is.

Termék leírása

A törzsbe-építhető reakciókerék egy sor „Nagyon Gyorsan” pörgő tányért használ, hogy az űreszköz irányításához szükséges nyomatékot képezzen bármilyen hajtóanyag elhasználása nélkül. Kérjük nem próbálja meg megjavítani ezt a szerkezetet működés közben.