Ion-Powered Space Probe/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
A szonda mint rakomány a Z-MAP Satellite indító tetején a kilövőálláson
Egy szonda a Kerbin körüli pályán

Az Ion-Powered Space Probe (Ionmeghajtású Űrszonda) egy raktári szonda amely PB-ION Elektromos Hajtásrendszert (egy ionhajtóművet) használ meghatásnak.

Ennek a szondának egy hordozóeszközre van szüksége, mivel az ionhajtómű nem biztosít elég tolóerőt ahhoz sem, hogy elemelkedhessen a felszínről. Például a Z-MAP Satellite hordozórakétája képes ezt a szondát a pályára állítani.

Két átellenes oldalán elhelyezett PB-NUK Rádióizotópos Termoelektromos Generátor van elhelyezve, ami az egyetlen áramtermelője. Két Z100 Akkumulátorcsomag biztosít némi áramtárolási lehetőséget - mivel az áramtermelők nem lennének ellátni a vezérlőegységet, ha az ionhajtómű 20%-nál nagyobb teljesítménnyel működne. Ez mindössze 400 N tolóerőt és üres állapotban is csak 0.72 m/s²-es gyorsulást jelentene.

A szonda két érzékelővel van felszerelve: egy 2HOT hőmérő és egy Double-C Szeizmikus Gyorsulásmérő. A szondatesten további érzékelők számára van hely, olyanoknak mint a GRAVMAX Negative Gravioli Érzékelő.

Leírása

Ez a kicsi szonda aranyosnak és figyelemre sem méltónak tűnik, de ha kinyitja a nagy-hatósugarú antennáját, pont ugyanolyannak tűnik. Az ionhajtóművei nagyon hatékonyak az ilyen kicsi űreszköz számára, így valóban nagyon sokáig működhetnek, amint valami előbb a pályára segíti.

Squad