J-X4 "Whiplash" Turbo Ramjet Engine/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
J-X4 "Whiplash" Turbo Ramjet Engine
Az alkatrész képe
Sugárhajtómű által
C7 Aerospace Division

Méret 1,25m
Költség (teljes) 2 250,00 Funds
Tömeg (teljes) 1,80 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 7 m/s
Kutatás Hypersonic flight.png Hypersonic Flight
Nyitóár 18 000 Funds
Mivel a verzió 0.15
Alkatrész­fajta jetEngineTurbo.cfg
Sugárhajtómű
Max. tolóerő 130 kN
Isp (max) 4000 s
Fogyasztás 0,66 Units of fuel/s
Levegő­fogyasztás 5,30 Air unit/s
Tolóerővektor-eltérítés 1 °
Testing Environments
On the surface Igen
In the ocean Igen
On the launchpad Igen
In the atmosphere Igen
Sub orbital Igen
In an orbit Nem
On an escape Nem
Docked Nem
Fokozat Igen
Esemény Igen

A J-X4 "Whiplash" (Ostorszíj) Turbo Torlósugár Hajtómű [J-X4 "Whiplash" Turbo Ramjet Engine] egy légátáramoltató hajtómű amely a tartályokból felvett folyékony üzemanyagot éget el a beszívott levegő felhasználásával. Hasznos tudni, hogy a beszívott levegő az eszköz teljes terjedelmén belül képes áramlani, aminek következtében lényegtelen, hogy a hajtóműhöz képest hol helyezkednek el a légbeömlők.

Felhasználás

Nagy magasságokban és sebességnél a TurboJet Hajtómű nagy tolóerőt képes biztosítani, és az alacsony magasságokat és sebességeket nem számítva több tolóerőt szolgáltat mint a Basic Sugárhajtómű, de a fajlagos impulzusa alacsonyabb az alacsonyabb magasságokon, és nehezebb is 0,2 tonnával.

Ez a hajtómű hihetetlen hasznos a SSTO-k számára, és mondjuk Rockomax 48-7S rakétahajtóművekkel hajtóanyag hatékonyabb lehet, mint az üzemmódváltásra képes R.A.P.I.E.R. Hajtómű.[1]

Ahogy minden reakciós hajtóműnek, ennek a kifinomult sugárhajtóműnek is a " Thrust Limiter " feliratú állítósáv segítségével állítható be a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a műhelyekben és használat közben.

J-X4 "Whiplash" sebességgörbéje
JX-4 "Whiplash" légnyomásgörbéje

Termék leírása

Egy roppant fejlett hajtómű űrtechnikaszintű anyagokból készült a nagyon nagy teljesítmény érdekében. Ez az új típus a legfrissebb tolóerővektor-eltérítési és sűrítési technológiával rendelkezik. Ezt a hajtóművet a magas szintmagasságokon és sebességeken való működésre tervezték, és a C7 Aerospace mérnökei biztosítottak arról, hogy azokk a szivárgások megszűnnek, ha egyszer feljutnak oda.

C7 Aerospace Division

Érdekesség

Az alkatrész belső neve turboFanEngine ami egy teljesen másfajta hajtómű. A valós életben a gázturbinás sugárhajtómű [turbojet] hajtómű kompresszorlapátjai a szívónyílásból a teljes levegőmennyiséget az égéstéren keresztül húzza, ellentétben a csőlégcsavaros gázturbina [turbofan], amely a beszívott levegő nagy részét a égésteret megkerülve az égésben való részvétel nélkül távozik a hajtómű hátulján. A turbojet hatékonyabb a nagy sebességnél és ritkább légkörben, de a turbofan sokkal csendesebb és alacsonyabb sebességtartományban hatékonyabb. Ezért a turbofan a szubszonikus repülőgépek, a turbojet a szuperszonikus repülőgépek jellegzetes hajtóműve.

Hivatkozások

  1. KSP V.23 -Vid#65- SPACE RACE . No Mods.” - YouTube szerző vaos3712