Kerbodyne KR-2L+ "Rhino" Liquid Fuel Engine/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Kerbodyne KR-2L+ "Rhino" Liquid Fuel Engine
Az alkatrész képe
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű által
Kerbodyne

Méret 3,75m
Költség (teljes) 25 000,00 Funds
Tömeg (teljes) 9,00 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 7 m/s
Kutatás Tech tree very heavy rocketry.png Very Heavy Rocketry
Nyitóár 68 000 Funds
Mivel a verzió 0.23.5
Alkatrész­fajta part.cfg
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű
Max. tolóerő (1 atm) 1 205,88 kN
(vákuum) 2 000,00 kN
Isp (1 atm) 205 s
(vákuum) 340 s
Fogyasztás 119,97 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés 4 °
Testing Environments
On the surface Igen
In the ocean Igen
On the launchpad Igen
In the atmosphere Igen
Sub orbital Igen
In an orbit Igen
On an escape Igen
Docked Nem
Fokozat Igen
Esemény Igen

A Kerbodyne KR-2L+ "Rhino" (Orrszarvú) Rakétahajtómű [Kerbodyne KR-2L+ Liquid Fuel Engine] egy hatalmas folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű, amelynek magas fajlagos impulzusa (Isp) magas tolóerővel párosul. Amíg a fajlagos impulzusa a légkörben a Rockomax "Mainsail" Rakétahajtómű szintje alatt van, addig a légüres térben a rakétahajtóművek közt az egyik legjobb Isp-vel rendelkezik, jobbal mint a "Mainsail" és a Rockomax "Skipper" Rakétahajtómű. Csak a más elven működő LV-N "Nerv" Nukleáris Rakétamotor, valamint a Toroid "Aerospike" Rakétahajtómű, LV-909 "Terrier" Rakétahajtómű és a Rockomax "Poodle" Rakétahajtómű hatékonyabb, de ezek tolóereje ennek a monstrumnak a 10%-át sem éri el.

Felhasználás

Ez, és az a tény, hogy a hajtómű a rakéta közepébe is építhető, teszi kívánatossá a nagyobb rakéták közép és végfokozataiban. Különösen, mert a S3 KS-25x4 Többfúvókás Rakétahajtómű az egyetlen nagyobb teljesítményű hajtómű, de az ezzel a hajtóművel ellentétben nem építhető a rakéta középső fokozataiba.

Ahogy a reakciós hajtóműveknél megszokott, a műhelyekben és a küldetés közben, ennek a méretes rakétahajtóműnek is beállítható a " Thrust Limiter " feliratú állítósáv segítségével a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje .

A tolóerővektor-eltérítés szintén kapcsolható a Lock/Free Gimbal (eltérítőt zár/szabadít) kapcsolóval.

Termék leírása

Ez a hajtómű Kerbodyne első próbálkozása a csúcsfejlettségű hajtóművekkel. A mérnökök nem tudták teljes hatékonysággal működtetni a tengerszinten felrobbanás nélkül, így újrahasznosították mint felső fokozati hajtóművet. A csúcshatékonysággal megszerzett tapasztalatot újrahasznosították a későbbi típusokban, amelyek több égéstérrel rendelkeznek a magas nyomáshoz (és nem durrannak ki). Ezt a hajtóművet a repülés közbeni begyújtásra optimalizálták, habár még mindig tisztességes teljesítményt nyújt tengerszinten is.

Kerbodyne