Kerbodyne KR-2L+ "Rhino" Liquid Fuel Engine/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
Kerbodyne KR-2L Rakétahajtómű
Az alkatrész képe
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű által
Kerbodyne
Méret 3,75m
Költség (teljes) 25 000,00 Funds
Tömeg (teljes) 9,00 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Ütésállóság 7 m/s
Kutatás Tech tree very heavy rocketry.png Very Heavy Rocketry
Nyitóár 68 000 Funds
Mivel a verzió 0.23.5
Alkatrész­fajta Size3AdvancedEngine
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű
Max. tolóerő (1 atm) 1 205,88 kN
(vákuum) 2 000,00 kN
Isp (1 atm) 205 s
(vákuum) 340 s
Fogyasztás 119,97 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés 4 °
Testing Environments
On the surface ✓ Igen
In the ocean ✓ Igen
On the launchpad ✓ Igen
In the atmosphere ✓ Igen
Sub orbital ✓ Igen
In an orbit ✓ Igen
On an escape ✓ Igen
Docked × Nem
Fokozat ✓ Igen
Esemény ✓ Igen


A Kerbodyne KR-2L+ "Rhino" (Orrszarvú) Rakétahajtómű [Kerbodyne KR-2L+ Liquid Fuel Engine] egy hatalmas folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű, amelynek magas fajlagos impulzusa (Isp) magas tolóerővel párosul. Amíg a fajlagos impulzusa a légkörben a Rockomax "Mainsail" Rakétahajtómű szintje alatt van, addig a légüres térben a rakétahajtóművek közt az egyik legjobb Isp-vel rendelkezik, jobbal mint a "Mainsail" és a Rockomax "Skipper" Rakétahajtómű. Csak a más elven működő LV-N "Nerv" Nukleáris Rakétamotor, valamint a Toroid "Aerospike" Rakétahajtómű, LV-909 "Terrier" Rakétahajtómű és a Rockomax "Poodle" Rakétahajtómű hatékonyabb, de ezek tolóereje ennek a monstrumnak a 10%-át sem éri el.

Felhasználás

Ez, és az a tény, hogy a hajtómű a rakéta közepébe is építhető, teszi kívánatossá a nagyobb rakéták közép és végfokozataiban. Különösen, mert a S3 KS-25x4 Többfúvókás Rakétahajtómű az egyetlen nagyobb teljesítményű hajtómű, de az ezzel a hajtóművel ellentétben nem építhető a rakéta középső fokozataiba.

Ahogy a reakciós hajtóműveknél megszokott, a műhelyekben és a küldetés közben, ennek a méretes rakétahajtóműnek is beállítható a " Thrust Limiter " feliratú állítósáv segítségével a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje .

A tolóerővektor-eltérítés szintén kapcsolható a Lock/Free Gimbal (eltérítőt zár/szabadít) kapcsolóval.

Termék leírása

Ez a hajtómű Kerbodyne első próbálkozása a csúcsfejlettségű hajtóművekkel. A mérnökök nem tudták teljes hatékonysággal működtetni a tengerszinten felrobbanás nélkül, így újrahasznosították mint felső fokozati hajtóművet. A csúcshatékonysággal megszerzett tapasztalatot újrahasznosították a későbbi típusokban, amelyek több égéstérrel rendelkeznek a magas nyomáshoz (és nem durrannak ki). Ezt a hajtóművet a repülés közbeni begyújtásra optimalizálták, habár még mindig tisztességes teljesítményt nyújt tengerszinten is.

Kerbodyne