LFB KR-1x2 "Twin-Boar" Liquid Fuel Engine/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
LFB KR-1x2 "Twin-Boar" Liquid Fuel Engine
Az alkatrész képe
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű által
Kerbodyne
Méret 2,5m, Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 17 000,00 Funds
(üres) 14 062,40 Funds
Tömeg (teljes) 42,50 t
(üres) 10,50 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Ütésállóság 20 m/s
Kutatás Heavier rocketry.png Heavier Rocketry
Nyitóár 65 000 Funds
Mivel a verzió 0.23.5
Alkatrész­fajta Size2LFB
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű
Max. tolóerő (1 atm) 1 866,67 kN
(vákuum) 2 000,00 kN
Isp (1 atm) 280 s
(vákuum) 300 s
Fogyasztás 135,96 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés 1.5 °
Folyékony hajtóanyag tartály
Folyékony üzemanyag 2 880 Units of fuel
Oxidálószer 3 520 Units of fuel


Testing Environments
On the surface ✓ Igen
In the ocean ✓ Igen
On the launchpad ✓ Igen
In the atmosphere ✓ Igen
Sub orbital ✓ Igen
In an orbit ✓ Igen
On an escape ✓ Igen
Docked × Nem
Fokozat ✓ Igen
Esemény ✓ Igen

Az LFB KR-1x2 "Twin-Boar" (Iker-Vadkan) Rakétahajtómű [LFB KR-1x2 "Twin-Boar" Liquid Fuel Engine] egy meglehetősen különleges alkatrész, egyrészt egy nagy-térfogatú folyékony hajtóanyagtartály, másrészt folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű. Általában csak a szilárd hajtóanyagot használó szilárd hajtóanyagú gyorsítórakéták esetén fordul elő, hogy a tartály és a hajtómű egyetlen alkatrészt alkot, mivel a szilárd hajtóanyagot nem lehet átszivattyúzni. Viszont a szilárd hajtóanyagú gyorsítórakétákkal szemben ennek a gyorsítórakétának megnövelhető a működési ideje, mivel a tartályának készletén is túl juthat folyékony üzemanyaghoz és oxidálószerhez. Ezenfelül nagy előnye, hogy a hajtóműve indítás után kikapcsolható és újraindítható, és a tólóereje a gázadagolóval szabályozható.

Felhasználás

Ez a gyorsítórakéta két hajtóművel rendelkezik amelyek az egység alján helyezkednek el, a tartály átmérőjénél némileg nagyobb szélességet eredményezve. Ezen felül semmilyen alkatrészt nem lehet alá elhelyezni, amiből következően csak a kezdőfokozatban jöhet szóba. A tartálya ugyanannyi hatóanyaggot tárolhat, mint a Rockomax Jumbo-64 Hajtóanyagtartály. A hajtóművek összesített tolóereje nagyobb, mint a Rockomax "Mainsail"-é és ezzel lényegében a legerősebb 2,5 m-es hajtómű címére is igényt tarthat. Habár meg kell jegyezni, hogy a hatékonyságát jellemző fajlagos impulzusa (Isp) minden légköri nyomásértéknél valamivel alacsonyabb, mint a "Mainsail"-é.

Ahogy minden reakciós hajtóműnek, a műhelyekben, valamint a küldetés közben, ennek a gyorsítórakétának is beállítható a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a " Thrust Limiter " feliratú állítható sáv segítségével. A tolóerővektor-eltérítés is kapcsolható a Lock/Free Gimbal (eltérítőt zár/szabadít) kapcsolóval.

A hajtóanyagtartályokhoz hasonlóan ennek a folyékony hajtóanyagú gyorsítórakétánk is beállítható a műhelyekben a tárolt hajtóanyag mennyisége, illetve a felhasználható/tartalék állapota. Ez utóbbi természetesen a küldetések közben is megváltoztatható. Ezenfelül az alkatrész egyik további különlegessége, hogy a műhelyekben a ToggleFlag kapcsolóval beállítható, hogy a küldetés zászlaja látszódjon-e a tartályának az oldalán.

Termék leírása

Ez a folyékony hajtóanyagú gyorsítórakéta rendszer nagyon céltudatos darabaj a mérnöki tudománynak. Ahhelyet, hogy egyetlen hajtóműre, vagy szilárd hajtóanyagú gyorsítórakétára bíznánk a dolgot, a KR-1x2 két módosított KR-1 hajtóművet alkalmaz, amiket a beépített hajtóanyag-ellátó rendszer táplálja, mint a kimondhatatlan emelőerő forrását. Mindez a benne-foglalt jó ára az alsó csatolópont hiánya, és hogy nem egészen annyira hatékony, mint a célirányú hajtóművek. És mindez emellett egész névleges értéken kapható.

Kerbodyne