LFB KR-1x2 "Twin-Boar" Liquid Fuel Engine/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
LFB KR-1x2 "Twin-Boar" Liquid Fuel Engine
Az alkatrész képe
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű által
Kerbodyne

Méret 2,5m, Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 17 000,00 Funds
(üres) 14 062,40 Funds
Tömeg (teljes) 42,50 t
(üres) 10,50 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 20 m/s
Kutatás Heavier rocketry.png Heavier Rocketry
Nyitóár 65 000 Funds
Mivel a verzió 0.23.5
Alkatrész­fajta part.cfg
Folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű
Max. tolóerő (1 atm) 1 866,67 kN
(vákuum) 2 000,00 kN
Isp (1 atm) 280 s
(vákuum) 300 s
Fogyasztás 135,96 Units of fuel/s


Tolóerővektor-eltérítés 1.5 °
Folyékony hajtóanyag tartály
Folyékony üzemanyag 2 880 Units of fuel
Oxidálószer 3 520 Units of fuel


Testing Environments
On the surface Igen
In the ocean Igen
On the launchpad Igen
In the atmosphere Igen
Sub orbital Igen
In an orbit Igen
On an escape Igen
Docked Nem
Fokozat Igen
Esemény Igen

Az LFB KR-1x2 "Twin-Boar" (Iker-Vadkan) Rakétahajtómű [LFB KR-1x2 "Twin-Boar" Liquid Fuel Engine] egy meglehetősen különleges alkatrész, egyrészt egy nagy-térfogatú folyékony hajtóanyagtartály, másrészt folyékony hajtóanyagú rakétahajtómű. Általában csak a szilárd hajtóanyagot használó szilárd hajtóanyagú gyorsítórakéták esetén fordul elő, hogy a tartály és a hajtómű egyetlen alkatrészt alkot, mivel a szilárd hajtóanyagot nem lehet átszivattyúzni. Viszont a szilárd hajtóanyagú gyorsítórakétákkal szemben ennek a gyorsítórakétának megnövelhető a működési ideje, mivel a tartályának készletén is túl juthat folyékony üzemanyaghoz és oxidálószerhez. Ezenfelül nagy előnye, hogy a hajtóműve indítás után kikapcsolható és újraindítható, és a tólóereje a gázadagolóval szabályozható.

Felhasználás

Ez a gyorsítórakéta két hajtóművel rendelkezik amelyek az egység alján helyezkednek el, a tartály átmérőjénél némileg nagyobb szélességet eredményezve. Ezen felül semmilyen alkatrészt nem lehet alá elhelyezni, amiből következően csak a kezdőfokozatban jöhet szóba. A tartálya ugyanannyi hatóanyaggot tárolhat, mint a Rockomax Jumbo-64 Hajtóanyagtartály. A hajtóművek összesített tolóereje nagyobb, mint a Rockomax "Mainsail"-é és ezzel lényegében a legerősebb 2,5 m-es hajtómű címére is igényt tarthat. Habár meg kell jegyezni, hogy a hatékonyságát jellemző fajlagos impulzusa (Isp) minden légköri nyomásértéknél valamivel alacsonyabb, mint a "Mainsail"-é.

Ahogy minden reakciós hajtóműnek, a műhelyekben, valamint a küldetés közben, ennek a gyorsítórakétának is beállítható a százalékarányos legnagyobb teljesítményszintje a " Thrust Limiter " feliratú állítható sáv segítségével. A tolóerővektor-eltérítés is kapcsolható a Lock/Free Gimbal (eltérítőt zár/szabadít) kapcsolóval.

A hajtóanyagtartályokhoz hasonlóan ennek a folyékony hajtóanyagú gyorsítórakétánk is beállítható a műhelyekben a tárolt hajtóanyag mennyisége, illetve a felhasználható/tartalék állapota. Ez utóbbi természetesen a küldetések közben is megváltoztatható. Ezenfelül az alkatrész egyik további különlegessége, hogy a műhelyekben a ToggleFlag kapcsolóval beállítható, hogy a küldetés zászlaja látszódjon-e a tartályának az oldalán.

Termék leírása

Ez a folyékony hajtóanyagú gyorsítórakéta rendszer nagyon céltudatos darabaj a mérnöki tudománynak. Ahhelyet, hogy egyetlen hajtóműre, vagy szilárd hajtóanyagú gyorsítórakétára bíznánk a dolgot, a KR-1x2 két módosított KR-1 hajtóművet alkalmaz, amiket a beépített hajtóanyag-ellátó rendszer táplálja, mint a kimondhatatlan emelőerő forrását. Mindez a benne-foglalt jó ára az alsó csatolópont hiánya, és hogy nem egészen annyira hatékony, mint a célirányú hajtóművek. És mindez emellett egész névleges értéken kapható.

Kerbodyne