LT-05 Micro Landing Strut/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
LT-05 Micro Landing Strut
Az alkatrész képe
Landing leg által
Moving Parts Experts Group

Méret Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 200,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,01500 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 1200 K
Volume  ?
Ütésállóság 10 m/s
Kutatás Survivability.png Survivability
Nyitóár 820 Funds
Mivel a verzió 0.18
Alkatrész­fajta landingLegLT-5.cfg

Az LT-5 Micro Leszállóláb [LT-5 Micro Landing Strut] a legkisebb és legkönnyebb leszállóláb, amely alacsony járulékos tömeget kínál az apróbb holdkompok és leszálló szondák számára.

Felhasználás

A leszállólábak talpai belesüllyedtek a talajba

Azt a könnyűsúlyú leszállólábat is a G lenyomásával lehet kiengedni és behúzni, akárcsak a nehezebb LT-1 és LT-2 típusokat. Az LT-5 valamivel kevésbé ellenálló mint ez a két nagyobb típus, de ez egy jó pilótának nem okoz gondot (10 m/s ill. 12 m/s). Ennél nagyobb hátrányt jelent, hogy a lábak majdnem merőlegesen lefelé nyúlnak, nem pedig 45°-os szögű oldalra-nyúlással. Ennek megfelelően az eszköz nem áll olyan stabilan és leszálláskor könnyebben felborul. Emiatt a ezzel a lábbal lehető legfüggőlegesebben kell leszállni és a lehető legsimább területen.

A láb nem nyúl le túl mélyre, de kelően alacsonyra szerelve még elégséges mértékben, hogy megóvjon egy LV-909 vagy egy LV-1 hajtóművet.

Az LT-5 Leszállólábak behúzott állapotban szoktak indulni, és a leszálláskor le kell engedni, illetve a felszálláskor is vissza szokás viszahúzni ezeket. Ehhez a G billentyűt (alapértelmezésben) kell lenyomni, vagy a jobb-rá-klikkre felugró képernyőn a “Lower Legs” illetve "Raise Legs" gombot kell megnyomni. Ezek a lábak erőt képesek kifejteni, amelyek nagyon alacsony gravitációban egy leeresztéskor akár több méteres szökkenéseket is eredményezhetnek a megfelelően könnyű egységeken.

A leszállólábak talpa könnyen belesüllyed a talajba, de ez nem szokta akadályozni a felszállást.

Ennek a lábnak több beállítási lehetősége van a műhelyekben (VAB, SPH).

  • Start Rectracted/Deployed - Visszahúzott/Leengedett állapotban kezdeni
  • Lock/Unlock Suspension - Zárni/Nyitni a felfüggesztést: ez merevvé teheti a leszállólábat (küldetés közben is kapcsolható)

Leírás

Egy kicsi leszállóláb amelyet a űrszondák és a könnyűsúlyú leszállóegységek számára terveztek. Alapvetően fogpiszkálókból készült... öhm, űr-minőségű fogpiszkálókból egyész pontosan, de azért mindenesetre óvatosan bánjanak ezekkel.

Moving Parts Experts Group