LT-1 Landing Struts/hu

From Kerbal Space Program Wiki
Jump to: navigation, search
LT-1 Landing Struts
Az alkatrész képe
Landing leg által
Moving Parts Experts Group

Méret Felszínre
illeszthető
Költség (teljes) 440,00 Funds
Tömeg (teljes) 0,05 t
Légellen­állás 0.2
Max. Höm. 2000 K
Volume  ?
Ütésállóság 12 m/s
Kutatás Advanced landing.png Landing
Nyitóár 2 900 Funds
Mivel a verzió 0.16
Alkatrész­fajta landingLegLT-1.cfg
LT-1 leszállóláb leengedve (bal) és behúzva (jobb)

Az LT-1 Leszállóláb [LT-1 Landing Strut] a függőleges leszálláskor a stabil földet-érést szolgálja.

Felhasználás

Az LT-1 a szerkezeti elemek felszínére szerelhető és a G billentyű (alapértelmezésben) lenyomására ereszkedik le és húzódik vissza. Ez nem nyílik olyan messzire, mint a nagyobb LT-2 Leszállóláb, de cak fele olyan nehéz.

Mivel viszonylag rövid, az LT-1 leszállólábat a leszállóegység legaljára kell elhelyezni. Még így sem nyúlik olyan mélyre, hogy az LV-T30 vagy az LV-45 Rakétahajtóművekkel használható legyen, de kényelmesen használható a rövidebb LV-909 típussal.

Az LT-1 legnagyobb biztonságos leszállási sebessége ~12 m/s. A nagyobb leszállóegységeknél vagy durva terepen lehetőleg még kevesebb, hogy elkerüljük a lábak kitörését.

Az LT-1 Leszállólábak behúzott állapotban szoktak indulni, és a leszálláskor le kell engedni, illetve a felszálláskor is vissza szokás húzni ezeket. Ehhez a G billentyűt (alapértelmezésben) kell lenyomni, vagy a jobb-rá-klikkre felugró képernyőn a “Lower Legs” illetve "Raise Legs" gombot kell megnyomni. Ezek a lábak erőket képesek kifejteni, amelyek alacsony gravitációban egy leeresztéskor akár több méteres szökkenéseket is eredményezhetnek a könnyű egységeken. Ha leeresztéskor az eszköz egy másik alkatrészébe ütközik, akkor akár le is törheti azt.

Ennek a lábnak több beállítási lehetősége van a műhelyekben (VAB, SPH):

  • Start Rectracted/Deployed - Visszahúzott/Leengedett állapotban kezdeni
  • Lock/Unlock Suspension - Zárni/Nyitni a felfüggesztést: ez merevvé teheti a leszállólábat (küldetés közben is kapcsolható)

Termék leírása

Lehet hogy eredetileg nehéz körülményekhez való fémdetektornak készült, de az a leszállóláb kihangsúlyoz [sic] egy fontos tényt a felszínre való leszállással kapcsolatban: Nem kell krátert csinálnod a felszínbe hogy megállj!

Moving Parts Experts Group